Делян Добрев: Държавата ни е пред разпад, стигнахме дъното

ПП-ДБ нарочно ни докара дотук
4 юли 2024 09:30, Инна Ангелова
159
Делян Добрев: Държавата ни е пред разпад, стигнахме дъното
Снимка: БГНЕС

Делян Добрев, който беше предложен за министър на енергетиката, изрази съмнение, че някой ще подкрепи втория мандат. Допълни, че ПП на практика вече не съществува. По думи му, те са влезли в парламента с гласовете на коалицията ДБ. Шансът за реализация на третия мандат е около 1%.

Пред Нова Добрев допълни, че Борисов и Пеевски не са провалени лидери. "Не знаем какво се случва в ДПС, обяснението вероятно е невинно. 15-те нейни депутати може би не подкрепиха кабинета ни, защото са се разсърдили на Борисов, който каза, че няма да подкрепим втория мандат”.

Добрев допълни, че няма как Борисов да се разпорежда в ДПС, още повече да казва на някого да гласува или не за кабинет. Депутатът със съжаление констатира, че държавата ни е пред разпад. “Струва ми се, че ПП-ДБ нарочно ни докара дотук. Оттук нататък ситуацията само може да се оправя, изглежда сме стигнали дъното. Седми път избори е абсолютно безотговорно, затова хората ни наказаха с 30% избирателна активност", коментира той.

По думите му големият провал на управлението през последните три години е забавянето на влизането в еврозоната. "Ако влезем догодина, то ще е защото ПП-ДБ не участва в управлението. Цялата върхушка в ПП трябва да си подаде оставката, те се провалиха, губейки половината от своя електорат. ГЕРБ предложи кабинет с експерти и потърси отговорни политици. Повече от това не можем да предложим'', смята Добрев.

"Не сме сваляли правителството на ПП, Денков сам си входира оставката. Борисов го призова да не го прави, за да решим заедно как ще продължим напред. Не може да се раздават мандати, ако не сме се разбрали как ще се осъществи ротацията", подчерта Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: ДПСНСГЕРБПП
Още от Общество
Биков: Експертен кабинет означава политиците да се скрият
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
3
 
! Отговори
АХ,КАКВА ТРАГЕДИЯ преди 1 ден
ДЪРЖАВАТА НА КРАДЛИВИТЕ ЧРЕЗ ЗАКОНА НА МЪРЛЯН ДЪРЛЬОВ, КОЯТО ГРАДИХА 15 ГОДИНИ С БУДА Е ПРЕД РАЗПАД!!!...
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Хората не искат във фалиралата еврозона. Затова после се чудят защо не ходили да гласуват. Защото това не променя нищо... Делян и някой други дришльовци решили, че искали да ги "приемат" ( Боже колко колониално е това) в някакъв клуб, с условие да унищожим още от българската държавност, в случая българската парична единица.
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Стигнахме дъното при ГЕРБ , но те все още не спират да копаят надолу! По това се познават пребоядисаните комунисти - ще закрият държавата, но властта ще я дадат само с кръв. И по лъжите!. Думите на този са безочливи, потресаващи ЛЪЖИ!!
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Делянчо кокошия г.ъз крадлив :)))
134
1
 
3
 
! Отговори
Нане Вуте преди 2 дни
Закривай!!!!!!!
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Силните коментари против ГЕРБ се трият НЕМЕДЛЕНО!
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Как си точеше зъбите да е министър, да си навакса за пропуснатите 3 години далеч от пачките. Черно му е пред очите, свят му се вие, уста проклинат цяла вселена и най-вече градския Асеня!
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Разпад ще има на ГЕРБ, не на България!
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ - 3 /три/ % АКТИВНОСТ!!! Да сложим край на ОМРАЗНИТЕ, ЕДНИ и СЪЩИ БЕЗООТГОВОРНИЦИ и НЕГРАМОТНИЦИ безРАЗЛИКА от КОЯ ПАРТИЯ СА!!!
129
3
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 дни
Делянко се изказа все едно по негово време -карахме ролс ройси и не излизахме от ресторантитеДелянко засрами се поне малко
128
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
аз още си чакам левчето на литър бензин от Добрев. кво стана ? ППДБ вече не управляват, управлява ГЕРБ и цената на бензина си е същата.
127
9
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Дъното за което говориш, шар лата ните казват че дълбаят под него.Преди две години писах че ПП обезкостяват ДБ, но Христо има шумове в главата и не ме послуша.
126
4
 
12
 
! Отговори
gog преди 2 дни
Тоя е за трепане, кво гласене
125
2
 
5
 
! Отговори
joreto преди 2 дни
Искам да му отправя покана за гласене
124
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе асковска меродийо, оти не се скриеш нейде
123
1
 
16
 
! Отговори
Спеца преди 2 дни
От 2009 година Вие управлявате тая държава , ту сами и веднъж със сглобка и до къде я докарахте?Време е да се разкарате от политиката с вашите плиткоумни хрумвания да следвате стъпките на стареца от САЩ!Толкова сте посредствени , вижте Орбан , Франция , Италия!
122
2
 
8
 
! Отговори
жорето преди 2 дни
Тоя е *** отвсякъде
121
3
 
9
 
! Отговори
gogo преди 2 дни
Делянчо, обръсни се като Боко, ще ти ходи
120
2
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 2 дни
Кой си ти бе Добрев,че да определяш съдбата на България ? Много на сериозно си севзел.
119
11
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 дни
Дъното го стигнахме преди 20 години, когато политиците ни ни подариха на НАТО за едно потупване по рамото. Сега копаем надолу.