Безвластието се превръща в много голям проблем, избирателите да си вземат поука

Експерти: Радев ще връчи третия мандат на БСП
5 юли 2024 12:36, Инна Ангелова
132

След като първият мандат не беше реализиран, а политическата криза се задълбочава, най-логичният сценарии е нови избори през есента. Безвластието е маркирано от скандалите в ДПС и разпадането на “Величие”.

PR експертът Пепи Димитрова сподели пред “България сутрин”, че е обнадеждена, че избирателите на “Величие” ще се замислят за следващите избори. Като цяло избирателите трябва да си вземат поука.

“Едната хипотеза е да потърсят следващ спасител и да имаме размиване на 5-6%. Или ще си кажат: "Хайде стига експерименти". Твърде нажежена е обстановката, за да може такива партии да функционират. Бизнесът зад партията е огромна самодейност, която се е превърнала в туристическа атракция", коментира PR експертът.

"Величие" така и не успяха да преминат в следващия етап на развитие на една група. Имаха име, но след името трябва да се направи процес на формиране на идеи и избиране на лидер. Те така и не можаха да се съгласят кой им е лидер. На следващите избори гласовете на "Величие" ще се върнат при "Възраждане", каза на свой ред социалният психолог доц. Николай Димитров за Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Психологът споделя, че ако наистина ДПС се разцепи и това не е сценарий, това би било сигнал с тези отцепници и всички останали групи, без "Величие", те да имат мнозинство. Останалите парламентарни групи пък започвали да се ориентират към идея, че няма нещо толкова лошо да се случи, ако седнат да се разберат.

"Програмно правителство би било крехко и с много проблеми. Диаметрално противоположни са гледните точки на партиите за войната в Украйна. За да се случи нещо в ДПС, то е добре премислено. Пеевски има нужда от Доган, но и Доган има нужда от Пеевски. Без Пеевски ДПС нямаше да има тези резултати, които има в момента. Много гласове им докара Пеевски от Западните Родопи. Двамата са в осъзната симбиоза", подчерта доц. Димитров.

Пепи Димитрова е на мнение, че по-скоро вървим към избори наесен. По думите ѝ предизборна кампания през август ни обрича на още по-ниска избирателна активност.

"Безвластието започва да се превръща в огромен проблем в страната. Безотговорно ще бъде да останем в безтегловност. Радев, Борисов и Пеевски опитват да се държат разумно и отговорно", посочи тя и добави, че има хипотеза за зараждането на лява партия, която да бъде алтернатива на ГЕРБ.

"Най-песимистичният сценарий е хората съвсем да се отчаят, това да продължи и да доведе до усложняване на икономическата ситуация", отбеляза Димитрова.

Доц. Димитров допълни, че постоянно се намесва в картината ляв проект, който може да дойде от президента.  "Ако една партия се случи за два-три месеца, тя няма да направи нищо повече от "Величие". Президентът има твърде малко време да направи стабилни структури", смята социалният психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 65.Нито съм кисел,ниот свърши живота си,нито загубеняк.Явно не си разбрал,нямаш толкова акъл.Уморих се да се боря с вятърни мелници и все да са комунисти на власт.Те имената си менят и се пишат десни,но бивш неегър няма!Лустрация няма!Същите са си на власт като от преди 1989 година,даже вече синчетата и внуците им ги заместиха.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо след влизане на Вандалите - СССР по градовете след 1944г. в България, първото нещо което направиха е да вкарат българските Легионери по концлагерите? Понеже Легионерите със своите Легиони по градовете са именно тия които Вардят населението по селата да е живо и да е здраво, да има Работеща Българска Интелигенция за доброто на Народа и Разумна Управляваща Бългаска Аристокрация свързваща Духа на Българина с Бога - (((СЛЪНЦЕ)))!
65
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Избирателите да си вземат поука и на следващите избори никой да не гласува и да не си продава гласа!
64
0
 
8
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
61, не ми говори глпсти за заплати! Само ще ти кажа, че преди 25 години внесохме машини от Австрия, на които са работили гастарбайтери-турци и босненци. Босненеца си показва фиша-7200 марки. Идва машината тук, стигаме тяхното производство, после го надминаваме близо два пъти, а заплатите 7-8 пъти по-ниски! На какво основание? Знаеш ли, че и след 20 години заплатите не могат да минат 2000 лева, а производството на човек е двойно? Не ми говори за изработване на заплати, моля те!
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 63 еми съжалявам че си свършил като кисел, недоволен от живота загубеняк. За щастие не всички споделяме твоята съдба и нрав
62
1
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Кой не скача е червенПомните ли другаря - костовИзвестен като мавьра заради черния тен
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 56.Не е мантра преживях го вече.И аз като теб чаках,скачах,ходих по митинги,после по протести и нищо,пак сме в изходна позиция.Сега е ваш ред да ви лъжат по площадите.Опитайте,може пък вашето поколение да успеете.
60
0
 
1
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Е не, млад съм, да, за себе си, но 97-*** бях с 0 лева в джоба си. Налагаше се да хапвам крадени филийки хляб със сол :) Пари само за сол имаше, нямаше дори за хляб...А и хубавото беше, че може да отидеш сутрун на морето на риболов. А ако няма риба и мидата беше риба.
59
3
 
1
 
! Отговори
До FMC преди 2 месеца
Заплата не се "дава", тя се изработва,
58
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИН ЧОВЕК преди 2 месеца
АЛООО, ГРАЖДАНИТЕ ЛИ ДА СИ ВЗЕМАТ ПОУКА, БЕ!! КОЙ ТОЧНО ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМЕ ПОУКА, А!!!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герои на Чалгария, изберете Прасетата! Направете Свещенната Свинска Империя! Нека прасетата да управляват хората! Докарайте стадо прасета в парламента при Боко и Пеевски! Квик Хайл и Слава Сланина!
56
1
 
8
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Каква немска дисциплина бе. Я му дай на немеца българска заплата, да видим колко време ще е отговорен и дисциплиниран. Нали знаеш, когато германец дойде в България и шофира. Само след месец вече е като българските шофьори. Не подценявай българина. Той има дисциплина, умен е, кадърен в работата си, но когато няма финансов стимул, а искаш да ти работи като в Германия, не става. И въпреки всичко, българинът е много по-добър в работата си от немеца.
55
1
 
7
 
! Отговори
до FMC преди 2 месеца
Много ти здраве от ДС ! Тълпата е контролирана от всякакви провокатори и клакьори ! Погледни какво става по форумите - едно и също лице пише провокативни коментарии против Русия и против Украйна ! Принципа е разделяи и владей! Но за едно си прав - власт се взема с кръв , няма друг начин кои, каквото и да казва !
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 52 Тая мантра си я повтарят само талива офчици като теб. Адекватните хора имаме друга философия
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откакто разбрах, че Бойко е охраняван от снайперисти спрях да се притеснявам за бъдещето на България.
52
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 2 месеца
ами ного сте стипцави въведете платено гласуване примерно язе да се замъкнем до урната губим 2 часа наднико ми е 20 лв на час плащате ми 40 лв и гласувам а иначе взимам друга мярка местим си го хи хи хи
51
2
 
6
 
! Отговори
До FMC преди 2 месеца
Идея си нямаш къде е дъното. Някои, по-възрастни са го видели през 1996-1997. Днес хората имат всичко, от което се нуждаят, но им се вижда малко. Искат немска заплата и пенсия, но не и немска отговорност и дисциплина. Възхваляват ***, но не искат нито рубли, нито искат да емигрират в Русия. Мразят запада, но искат да живеят като най-богатите европейци. Защото има кой да им мъти главите с *** мечти.
50
10
 
5
 
! Отговори
до ФМЦ преди 2 месеца
Няма да има хващам бас.Колко пъти от 1989 година чакахме по 5 години?!Или си млад и не си бил роден?От народ който има поговорка:''Преклонена глава сабя не я сече''лопати не очаквай!Освен ако не минат 500 години и някоя световна сила реши да се намеси.
49
1
 
9
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
И какво му е на народа? Един да тръгне и след него тълпа. Справка римляните в махалата. Жени, деца, старци...всички тръгват. С какво сме по-лоши от тях? Ама насаждат ви в мозъците колко сме прсти, страхливи, егоисти...Тълпата е опасно нещо. А една тълпа става тълпа и от 10 платени.
48
0
 
2
 
! Отговори
Мъм, мън преди 2 месеца
ТА ДРЪН. ВЛАСТИЕ ИМА НО УПРАВЛЕНИЕ КАДЪРНО НЕМА. ТА ТО ТОВА Е МОДЕЛА НА ТУПИ ДОГИ И ШИШИ. ТЕ НЕ УПРАВЛЯВАТ А ВЛАСТВАТ. ОБСЕБЕЛИ ВСИЧКО ЗА СЕБЕСИ. НО ИДВА ВИДОВ ДЕН. И СНАЙПЕРИСТИТЕ НЯМА ДА ПОМОГНАТ.