Безвластието се превръща в много голям проблем, избирателите да си вземат поука

Експерти: Радев ще връчи третия мандат на БСП
5 юли 2024 12:36, Инна Ангелова
132

След като първият мандат не беше реализиран, а политическата криза се задълбочава, най-логичният сценарии е нови избори през есента. Безвластието е маркирано от скандалите в ДПС и разпадането на “Величие”.

PR експертът Пепи Димитрова сподели пред “България сутрин”, че е обнадеждена, че избирателите на “Величие” ще се замислят за следващите избори. Като цяло избирателите трябва да си вземат поука.

“Едната хипотеза е да потърсят следващ спасител и да имаме размиване на 5-6%. Или ще си кажат: "Хайде стига експерименти". Твърде нажежена е обстановката, за да може такива партии да функционират. Бизнесът зад партията е огромна самодейност, която се е превърнала в туристическа атракция", коментира PR експертът.

"Величие" така и не успяха да преминат в следващия етап на развитие на една група. Имаха име, но след името трябва да се направи процес на формиране на идеи и избиране на лидер. Те така и не можаха да се съгласят кой им е лидер. На следващите избори гласовете на "Величие" ще се върнат при "Възраждане", каза на свой ред социалният психолог доц. Николай Димитров за Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Психологът споделя, че ако наистина ДПС се разцепи и това не е сценарий, това би било сигнал с тези отцепници и всички останали групи, без "Величие", те да имат мнозинство. Останалите парламентарни групи пък започвали да се ориентират към идея, че няма нещо толкова лошо да се случи, ако седнат да се разберат.

"Програмно правителство би било крехко и с много проблеми. Диаметрално противоположни са гледните точки на партиите за войната в Украйна. За да се случи нещо в ДПС, то е добре премислено. Пеевски има нужда от Доган, но и Доган има нужда от Пеевски. Без Пеевски ДПС нямаше да има тези резултати, които има в момента. Много гласове им докара Пеевски от Западните Родопи. Двамата са в осъзната симбиоза", подчерта доц. Димитров.

Пепи Димитрова е на мнение, че по-скоро вървим към избори наесен. По думите ѝ предизборна кампания през август ни обрича на още по-ниска избирателна активност.

"Безвластието започва да се превръща в огромен проблем в страната. Безотговорно ще бъде да останем в безтегловност. Радев, Борисов и Пеевски опитват да се държат разумно и отговорно", посочи тя и добави, че има хипотеза за зараждането на лява партия, която да бъде алтернатива на ГЕРБ.

"Най-песимистичният сценарий е хората съвсем да се отчаят, това да продължи и да доведе до усложняване на икономическата ситуация", отбеляза Димитрова.

Доц. Димитров допълни, че постоянно се намесва в картината ляв проект, който може да дойде от президента.  "Ако една партия се случи за два-три месеца, тя няма да направи нищо повече от "Величие". Президентът има твърде малко време да направи стабилни структури", смята социалният психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Даже и цените намаляха в магазините - явно е добре да ни управляват служебни правителства
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дорде ни пробутвате едни и същи назначени от ПосолствоТо продажни мутри, политическата криза ще се задълбочава.
45
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 месеца
Моля....., да гласувам и да овластявам, официални, държавни престъпници, а Сарафов, да се чеше по топките. Все още, уважавам себе си
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България ще я има и след тях
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"PR експертът Пепи Димитрова сподели пред България сутрин, че е обнадеждена, че избирателите на Величие ще се замислят за следващите избори. Като цяло избирателите трябва да си вземат поука." - Пепи не разбра че няма да стане, да не гласува никой и ДПС да имат 35%, а ГЕРП 46-7 ..
42
2
 
3
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Айде на бас, че до 5 години, ако продължава така, ще има доста лопати по улиците.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде точно е проблема? Че не могат да се напапат колкото си искат като не са продължително във властта? Откакто нямаме стабилно правителство доста неща потръгнаха нагоре. Изобщо не ни трябват тия ***
40
5
 
6
 
! Отговори
до ФМЦ преди 2 месеца
И ти вярваш,че тоя народ ще им скочи?Хахахахахаахх!Май и в дедо Мраз вярваш ти,а?
39
0
 
0
 
! Отговори
ПРАВ ИМ ПЪТ преди 2 месеца
НА ИЗБЕРАТЕЛИТЕ, ОЧАКВАЩИ ПО ДОБЪР ЖИВОТ ОТ ЛОШИ ПОЛИТИЦИ
38
0
 
3
 
! Отговори
???????????????????? преди 2 месеца
Избирателите на Величие,ИНТ,Атака, Патриотите,Възраждане,Меч,Щит,Лост,Чук и Сърп са плявата на България.
37
0
 
4
 
! Отговори
До Христо Христов преди 2 месеца
Глупости ! Проблема на българите не са партиите или ЕС, или Русия, или САЩ ! Проблема е "революцията" , по-точно това че не я осъществиха след дворцовия преврат на БКП !И така си останаха всякакви пребоядисани болшевики и се нароиха като хлебаррки. И се стигне до сегашния момент , в който всички горе от така наречените русофили до "евроатлантиците" са преки наследници на червената буржоазия от едно време.И за който и да гласуваш - все тая, все наследници на бкп !
36
3
 
0
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Аз не мога да разбера, какво против имате новите проекти, след като старите проекти до един упраеляваха, без Възраждане и докараха България до дъно, за което дори не сме си мислили, че в ЕС е възможно!!!
35
2
 
8
 
! Отговори
Штрудел шкембе преди 2 месеца
Предишните избори показаха, че когато започнат да бъркат *** на в септична яма с пръчка, нищо не се променя по същество в ямата, само вонята става по-голяма! Това важи за 50-то анти-народното събрание, което буксува още от първият си ден. Нови избори пак ще бъдат провални, ако не променят правилата на избори за да реално привлекат липсващи 70% хората да гласуват. Това е катастрофа за гербанки, дъпъсанки и пепетки. Президентска република също е правилна насока към излизането от властовата криза.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що бе за обикновения човек си е добре.Проблем е за онези горе дето искат да краднат.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моляявяяя, избирателите да си вземат поука??!!! Що за нахалство! Избирателите ще избират когато има какво да изберат. Иначе,все едно в магазина казваш искам да си избера пет яйца. Продавача вади пет яйца и казва -ето избери си.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никакви кирки и лопати няма да грабнат. Аз като питам негласуващите защо не гласуват, ми казват че е все тая кой ще управлява. Хора, на които им е все тая, които ги мързи да помислят, да си отговорят какво искат и да си направят сметките кой от кандидатите може да го изпълни, щели да вземат кирки... това е вица на деня.
31
4
 
3
 
! Отговори
ТОТЮ преди 2 месеца
Избирателите да си вземели поука.Просто на следващите избории трябва да си вдигнат добре известните части от тялото и да се дотътрят до изб.секции и да гласуват.Това е поуката
30
0
 
9
 
! Отговори
Р преди 2 месеца
Ба си кофти "Матраля", не ще и не ще да гласува, бе??? Ни пари, ни бира с кюфтетъ и кебабчетъ, нито хипнотични ТВ сеанси, абе вече нищу не мой да го накара да гласува, бе!!! -)))) Да въ е... у "експертите"!!!! -))))
29
1
 
2
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Не, има и по-песимистичен с енарий-хората да се отчаят и да грабнат кирки и лопати. Това е с енарият, който ще последва, ако тия тпнати в парламента не спрат с мафиотските си нагони!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безвластието може да е проблем, но по голям проблем е да се дава властта на хора коит са доказани некадърници (освен в крадене). А още по-голям проблем е, че алернатива няма. Едни и съши лапачи от зората на демокациата до сега..