Цепнатината в ДПС: Ще има ли кабинет "Всички срещу Пеевски"?

Възможен ли е кабинет с участието на Борисов, част от ДПС и ПП-ДБ?
Обновена: 9 юли 2024 09:44 | 9 юли 2024 09:28, Александър Попов
78
Цепнатината в ДПС: Ще има ли кабинет "Всички срещу Пеевски"?
Снимка: БГНЕС

Възможен ли е кабинет с участието на Борисов, част от ДПС и ПП-ДБ?

Цепнатината в ДПС създава интересен момент - всички срещу Пеевски. Това може да създаде технически кабинет, с идея на нова форма на сглобката, с цел съдебна реформа, заяви социологът от "Галъп" Първан Симеонов пред Нова тв.

"Решението Пеевски да е съпредседател е на Доган. То е взето с убеждението, че ще бъде продължена линията на живота на почетния председател, за да бъде негов наследник и да се отдалечи партията от Анкара. Пеевски е прекалил в разчистването на хора, а те са отишли да се оплачат на Доган", коментира събитията в партията той.

"В ДПС не изглежда да има сериозен конфликт, някакви хора се опитват да се легитимират чрез Доган, защото тече смяна на поколенията. Пеевски може и да е правил неща зад гърба му. Втората хипотеза е за сериозен конфликт, но съпредседателят държи ресурса на партията. Когато две крила в един и същи етнос започват да се карат, арбитър е митрополията. Ако Пеевски и Доган се сбият, никой не е вечен. Невинаги последната дума ще е на Доган, чисто биологически", коментира той. И допълни, че е възможно КС да реши да върне правомощията на президента за служебен кабинет.

Според Симеонов първият мандат е бил обречен, защото и Бойко Борисов не е искал проектокабинета "Желязков" да бъде приет.

Политологът Стойчо Стойчев на свой ред посочи, че въпросът защо Доган е дал тези указания за гласуването на проектокабинета остава неотговорен.

"Можеше да го направи седмици по-рано, когато течаха консултации. Доган сигурно казва много неща, въпросът е защо ги казва, каква е аргументацията. Центърът на власт в ДПС е г-н Доган, иначе Пеевски нямаше да се церемони да действа. Той усеща, че независимо от финансовия си ресурс, няма силите за това. С пари и влияние не се правят резултати", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано направят кабинет, защото иначе се задава торнадо. Искате ли да видите България под властта на Копейката и Радостинчо Гелосаното?
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ако махнат шиши има опасност тая изсипана ени черска партия да продължи да съществува и да не бъде унищожена от тоя де б ил.
66
2
 
3
 
! Отговори
Така преди 2 месеца
Величие чрез ДС откраднаха гласове от ГЕРБ, за да няма правителство.Всички в ЗАТВОРА!Докога мислите, че ще ви търпим?
65
0
 
1
 
! Отговори
Така преди 2 месеца
Бегай бе, комунист!***.Пълен, кръгъл, това е Първан Симеонов.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЩЕ БЪДЕ КАКТО КАЖЕ ДОН ДОГАН. ШОПАРДИШПАНДИШПАНА НЕМА ДУМАТА НИТО ПЪК АКЪЛ!!...
63
0
 
2
 
! Отговори
citoyen преди 2 месеца
Г-н Симеонов, Шокиращо наивен сте. Това пред очите ни е опит за узорпация и война. Все едно да ми кажете, че Пригожин не се е разбунтувал ами е имало "леко неразбирателство".Война която, мисля, ще завърши с политическата а може би не само кончина на Пеевски. Язък, че Райчев е инвестирал толкова във вас. Сигурно сте интелигентен, но просто не виждате очеизбодни неща...
62
0
 
4
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
дпс свърши във терористично - заплашителния си първороден вариант. Останаха общо 5 села и махали, които да достатъчно необразовани и гласуват под строй, уплашени от дементния бей от сараите, докато въпросният прави поредният милиард избирателите му нмат пари за зъболекар дори.
61
5
 
3
 
! Отговори
Голем Прът преди 2 месеца
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
60
3
 
4
 
! Отговори
Бат Ради да ви обади преди 2 месеца
ДПС е кремълка партия на КГБ
59
0
 
8
 
! Отговори
???? преди 2 месеца
А,Бойко Методиев Борисов ,ЗАЩО го ЗАБРАВИХТЕ,другарю Първан ????!!!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Миналата година беше Антипутин, сега Антипеевски. Пада нивото и това си е.
57
1
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Познайте? Каквото си поискаме е ....положението. :)
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Попитали един пророк /било то нявга в древността/, какво той смята на света за най-опасния порок: предателството, клеветата убийството или разврата? Набърчил своя древен лик - и сякаш тоз въпрос е чакал - отвърнал мъдрият старик: "Властта в ръцете на прoстака!" Христо Радевски 1937 г.
55
1
 
6
 
! Отговори
Тато преди 2 месеца
Шиши няма силите само, защото тази партия е етническа, умерено фанатизирана сбирщина на османски любители, промити в ислямска религия.
54
1
 
3
 
! Отговори
Почетния свинарДоган преди 2 месеца
До AhmedАз съм номер едно , а шопара ми е номер две .
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С кремъклийска пушка, с прoста сoпа, със камък и стрели от бyчиниш, дедите ни завардиха Европа и турците не стигнаха Париж!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още по времето на соца Тадой Ралин попита! "Докога в стараната ни бащина, ще вилнее такава простащина? - Радой Ралин.... Отговор днешен от гроба на Радой Ралин: - "Докато се окаже веке, чр няма кой да рани Ромите безброй в Чалга Народното Събрание!"
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма как всички да плащаме всичко , от такса водомер , до здравна каса , и от другата страна олигархията да краде парите ,и да се оправи държавата . Колкото и да вдигат цените , колкото и много да плащаме , на олигархията никога няма да им стига
50
1
 
3
 
! Отговори
До Истински седесар преди 2 месеца
Не е възможен. За ППДБ това е просто трик, да опитат да си повдигнат напълно сринатия рейтинг
49
4
 
3
 
! Отговори
Мара преди 2 месеца
Някои хора много бързат да отпишат Доган, но засега е ясно, че това са сметки без кръчмаря. "Любовните" писма на Пеевски звучат истерично, дали от страх някакъв или от друго и нямаше да ги има ако Доган не е определящ фактор. Пеевски да не бърза като пърле пред майка си.