Турболенции в ДПС: Защо мълчи Доган и какво е бъдещето на Пеевски?

Думата "коалиция" е станала "мръсна" за обществото
Обновена: 9 юли 2024 11:19 | 9 юли 2024 11:19, Анисия Иванова
118

Делян Пеевски заяви, че ДПС ще направи опит да реализира втория мандат, като парламентарната група ще реши кой да го вземе. Движението ще търси подкрепа и от останалите политически формации в парламента.

"Пеевски е един изключително гъвкав и оправен човек, който щом има някакъв проблем, веднага предприема действия за решаването му. В момента това е действието, което той е предположил, че ще реши проблема или поне ще направи някаква стъпка към преодоляване на този конфликт. Тук ще има вид обсъждане и мисля, че Пеевски ще дръпне на заден план", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на "България сутрин".

Според нея ДПС ще започне с разпращането на писмата към парламентарните групи, за които Пеевски бе заговорил. Той многократно заяви, че няма разцепление в Движението за права и свободи и че с почетния представител Ахмед Доган ще продължат да работят заедно.

"Безспорно това е целта и на двамата, само че това, което Пеевски тръгна да прави миналата седмица, изглеждаше като превземане на партията и по-скоро като декларация, че тя вече е превзета, което после стана ясно, по време на гласуването на кабинета, че не е така. Мълчанието на Ахмед Доган в момента е оглушително. Той ще каже нещо, но фактът, че събра своите хора при себе си е много ясен знак", заяви анализаторът Ружа Райчева пред Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че в ДПС досега никога не е имало две позиции. Проф. Коларова обаче изрази друго мнение.

"Тезата, че ДПС винаги е единна, не е вярна. ДПС е преминавало през много етапи на своето разцепление и най-тежкият е онзи през 94-та година, и то пак по повод на партньорство, когато електоратът намалява. Важно е да отбележим, че ако има такъв проблем, той се проявява в това, че турците не гласуват, а не в това, че гласуват за друга партия, защото алтернативната партия взима под 1% тогава, но електоратът на ДПС спада 50% процента", посочи проф. Коларова.

Според двамата анализатори думата "коалиция" в българското общество е станала "мръсна". Според Райчева точно това бави процеса с връчването на мандатите от страна на президента.

"За избирателите думата коалиция е мръсна и това блокира процеса. Партньорите на ГЕРБ и ДПС получиха тежка плесница заради тази коалиция. Стана ясно, че който направи коалиция с ГЕРБ и ДПС, ще плати голяма цена", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: политикаДПСBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
7
 
! Отговори
факти преди 1 месец
Прекалено много познавачи на процесите в ДПС! Пеевски е необходимост, само си представете в тази ситуация кроткия доктор. Пеевски успя да погъделичка електората, да шамароса онези, които ние не можем, даде криле на местните структури, дори с цената да не се хареса на някого. Фактите говорят боговете мълчат. Доган ще прецени правилно. Мълчащите сме повече от тези пред камерите и форумите
19
0
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
ДПС е по-тоталитарна, лидерска и авторитарна партия дори и от ГЕРБ. Бойко Борисов поне ясно си казва, че ГЕРБ е негова партия и той командва. И когато някой сгафи от редиците му се обръща към него и му казва да си подаде оставката. В ДПС не е така. Ахмед Джолан директно го изключва от партията без никакви приказки или призиви за оставка. Така стана с Местан, а преди това дори уби в сараите си онзи Ахмед Емин. Така че бъдещето на Пеевски е много спорно. Това за "почетен председател" е бошлаф работа. Джолана си командва ДПС-то
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сър Греъм Уотсън подкрепя Доган. Значи Доган е дефектирал. Затова путинистите-евроатлантици не му дават да говори. Явно животът на Доган виси на косъм.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С кремъклийска пушка, с прoста сoпа, със камък и стрели от бyчиниш, дедите ни завардиха Европа и турците не стигнаха Париж!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски унищожава всичко, до което се докосне, дано стане така и ДПС, ще го призная за истински патриот.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още по времето на соца Тадой Ралин попита! "Докога в стараната ни бащина, ще вилнее такава простащина? - Радой Ралин.... Отговор днешен от гроба на Радой Ралин: - "Докато се окаже веке, чр няма кой да рани Ромите безброй в Чалга Народното Събрание!"
14
0
 
4
 
! Отговори
Чета преди 1 месец
коментарите,и се учудвам.ДА,ИМА БИТКА В ДПС.И ТЯ Е "КОЙ-КОГО".НЯМА ДА ИМА ДВАМА ПОБЕДИТЕЛИ.ЕДИНИЯ ЩЕ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА.И ТОВА Е ЗАКОНОМЕРНАТА ПОСЛЕДИЦА ОТ СЪЩИНАТА НА ТАЗИ УРОДЛИВА РАЗБОЙНИЧЕСКО-КРАДЛИВА ОРГАНИЗАЦИЯ.30 ГОД. ГИ ТЪРПИМ.Престанете да пишете,че това е театър,че нещо само за пред хората ит.н.Не е и между стари и млади.Битка между два освирепели клана.В коя друга партия лидера си позволява да усвоява дворци,ТЕЦ,кеш и пр.Само един аналог-крадецът от банкя.Чакам развръзката.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
35 години преход и българина П-Р-О-С-Т още се занимава с ДПС....ТАКОВА ЧУДО НЯМА НИКЪДЕЕЕЕ!!!
12
2
 
9
 
! Отговори
Дрън дрън ярина преди 1 месец
Според мен сичкити са руски кавали
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия строи скоростно 6 ядрени реактора в Турция.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министър Мехмет Фатих Каджър и председателят на BYD Уанг Чуанфу подписаха споразумението в офиса на Ердоган.
9
0
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Няма турболенция. Има евтин спектакъл. Никой дори не им обръща внимание .
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДП пак ще направи опит да превземе партията. Няма да спре, докато не постигне целта си, или не го отстранят.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
BYD HAN разбива теслата и немските по-всички показатели - технически параметри и пърформанс, комфорт и поведение на пътя, сигурност, дизайн, цена. Салонът на BMW изглеждат като скърцаща пластмасова кухня от евтини материали в сравнение със салона на BYD, да не говорим за Тесла, където интериора е пълна мизерия.
6
3
 
5
 
! Отговори
Build Your Dreams преди 1 месец
BYD ще строи завод в Турция.
5
0
 
3
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
За червени меса червено вино е подходящо.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боли ме фара, какво мислело някакво си оядено, корумпирано прасе. Скоро ще я докараме дотам да гласуват десетина процента аму.джи и купени римляни и дано тогава белким, санким, чунким българският народ се събуди и разрине торището. Няма друг изход.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конфискувайте им всичко и им отпуснете по една социална пенсия и да си оправим държавата .Това нас чака .
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво ни интересува това нас, нормалните хора?
1
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Пожелавам им на всичките му почитатели на доган, да му изкажат уважението си лично..... ХХАХАХАХАХАХХАХАХАА