Делян Пеевски се обяви против референдум за еврото

Това е капан, пише той в прессъобщение
10 юли 2024 15:07, Нели Христова
529
Делян Пеевски се обяви против референдум за еврото
Снимка: БГНЕС

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.

ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата "референдум за еврото", заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Като страна членка на ЕС сме пoели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум "за" или "против" еврото би означавало, референдум "за" или "против" членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това.

ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел.

Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.

Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута, добави Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 2 месеца
И коя Евролутическа партия е предложила това ,което пишеш освен Възраждане и ИТН,а евролунатка дето само повтаряш едни и същи опорки
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Швейцария Всичко решават с Референдуми ,че и по пощата ги пращат-за Всичко питат Народа директно. дори нямат известно правителство ,политици ,депутати никой не ги знае . Но в Бг нашите кожудери ги е Страх от мнението на Народа .
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпреки санкциите на Запада, руската военна промишленост работи с пълна сила и произвежда три пъти повече боеприпаси, отколкото всички западни страни взети заедно, включая САЩ, могат да доставят на Украйна
49
11
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Българите не ходят на Избори, те на Референдуми ще ги карат да ходат! Не занимавайте българите с глупости! За българите са важни Доходите!!! А не измислените ви референдуми!
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Bloomberg: Докато глави на НАТО се събират в столицата на САЩ с надеждата да се създаде единен фронт срещу Русия, президентът на Русия топло приема в Москва министър-председателя на Индия Нарендра Моди, което подчертава неспособността на Америка да изолират Русия
47
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Час по-скоро да се въведе еврото в България, само това е гаранция за правилното развитие на държавата!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали и той, както и сегашните и бившите му дружки, са все посолствени послушковци, които щяха да живеят от престъпен внос и рекет, ако не си бяха намерили друго препитание - изпълнение на американски поръчки за управление на колонията.
45
0
 
5
 
! Отговори
Буда нудиста преди 2 месеца
Прасевски, не пей, а грухти!
44
0
 
9
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Българските политици се страхуват от три неща: Посолството, Сертан Йосич (или друг "бизнес" партньор по избор) и волята на народа.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ромовете на дпс вземат социали в Германия . Фиктивен развод и самотна майка на две деца - до тука 3000 евра . и мъжа + безплатна квартира и с парите изкупуват имоти в областните градове . Не им трябва София на големите цени . Няма нужда ни от работа . Те работят с германските социали . И университет не им трябва . Трябва само да има Кауфланд и болница . Та за кого да гласува дпс ? като България не плаща за децата си ? След 30 години ще се оправи всичко . Финита комедия българска .
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искам референдум, за забрана на русофилията! Демокрация ли сме?
41
19
 
7
 
! Отговори
Отклоняват вниманиет преди 2 месеца
Стига с тези Референдуми бре! Стига сте отклонявали вниманието с глупости, руски пропагандатори са Възраждане и ИТН! Преоритет за България са: върховенство на закона, борба с корупцията, реформи в съдебната власт, в регулаторите, система за провеждане на честни конкурси и пълноправно членство в еврозоната и сухопътен Шенген!!!!!
40
3
 
24
 
! Отговори
Точен преди 2 месеца
Срамувам се от българи, които подкрепят за каквото и да е Пеевски. Не ви ли е ясно, че ламти единствено за власт и пари, никакви ценности няма.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В имейла на Доган, какво пише?
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българите да се готвят за война.
37
5
 
23
 
! Отговори
Диктатор преди 2 месеца
Защо да няма референдум??? Да не живеем в Диктатура?? нали уж сме в Атлантическа Демокрация-- Каква е разликата между Зеленски и Прасчо след като забраняват Избори референдуми и т.н. Путин поне направи Избори и народът го избра--Прасчо требе да ходи с риза каре и да ообяснява зад решетките какво ще забрани и кого ще уволни --Тя че държавата е Ко-чи--на и си намери Пра--се-то - явно натам вървят нещата
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Столтенберг нарече "Победата на Русия в Украйна" най-големият риск за НАТО. Победата на Русия ще укрепи "авторитарните лидери в Иран, КНДР и Китай". "Всички те подкрепят Русия, всички искат поражението на НАТО. Резултатът от тази война ще определи глобалната система за сигурност в продължение на десетилетия", каза той.
35
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иска се референдум за отлагане на приемането на еврото а не против него. Ако приемането на еврото сега е добро за един крадец и мошеник от списъка Магнитски със сигурност не е здравословно за обикновенния българин.
34
1
 
15
 
! Отговори
Грух, грух, квиииии преди 2 месеца
Кое ДПС няма да допусне това? Попита ли Джевджет какво е мнението на Доганя преди да се изказваш? Да не гласуват накрая 17 ДПС депутата за референдума? Също така, някой да обясни на тъпaтa cвиня, че се обсъжда не влизането в еврозоната, а датата на влизане. Той, естествено, не е разбрал какво говори.
33
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само хората, които през 1995-96 не са били родени, или тогава са ограбвали България, искат левът. Всеки, който си спомня как се стигна до 6000 лева за долар, иска въвеждането на еврото.