Делян Пеевски се обяви против референдум за еврото

Това е капан, пише той в прессъобщение
10 юли 2024 15:07, Нели Христова
529
Делян Пеевски се обяви против референдум за еврото
Снимка: БГНЕС

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.

ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата "референдум за еврото", заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Като страна членка на ЕС сме пoели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум "за" или "против" еврото би означавало, референдум "за" или "против" членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това.

ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел.

Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.

Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута, добави Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ние сме против него
31
1
 
12
 
! Отговори
Чефо преди 2 месеца
Против! Ще ме карат на сила да вадя кешовицата, до ходя до банката да им се моля да ги сменят, а и декларации за произход ще ми искат. Аре у лево! Тия пари съм си ги изкарал, не съм ги намерил на улицата.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някакви подписвали с ъзовете си международни договори без да птаат никой после били сме задължени не не съм ви задължен за нищо.
29
6
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
ПП-ДБ са твърдо против Делян Пеевски и затова ще подкрепят референдума за еврото! Промяната никога няма да гласуват заедно с мафията и Пеевски!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ам той дебелия реално е никой, скоро май и от ДПС ше го изритат та няма и депутатин да е май май....може да си говори каквото си пожелае. знаем неговите познания по всичко... проблема е за мисирките дето са се натрътили толкова на шефовете че ги боли общественото мнение вече... :)
27
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Митрофанова впрегна всички магарета срещу Пеевски!
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ауууууу! Пръв Евроатлантик е Пеевски. Нищо чудно, че иска евро. При приемане на еврото ще падне валутния борд. При присъединяване към еврозоната нашите валутни резерви ще намалеят механично, тъй като те са функция от това, че имаме Валутен борд. Пеевски нищо няма да загуби. В момента валутните резерви са 64,4 млрд. Когато приемем еврото тези пари къде отиват? В каква валута ще ги заменим? Или ЕС ще ги прибере?
25
5
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
До 22 . Това твоето е Руска пропаганда, щял да вади Бъргария от отбранителния съюз НАТО, за да бъде България сама и незащитена ли, да стане по-лесна плячка за Русия. А в ЕС искат да са всички, дори Турция и Украйна драпат да са вътре!
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами нали ужким сме демокрация,защо не се направи референдум и тогава ако народът каже искаме евро няма проблем,но ако каже не искаме някои договори които са подписани ще се видоизменят и това е ..но това момче почна да се чувства като началник на държавата и Господ Бог,почнаха по-често и от Зеленски да го дават,а допреди няколко години никой дори и не беше чувал за него,но какво ли чудеса бе прави то Магнитски....
23
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Браво!!!!
22
3
 
9
 
! Отговори
До Българин преди 2 месеца
От къде да знаем, че си българин?
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За НАТО и ЕС също не ни питаха, ама после издават кравешки звуци, че сме си избрали НАТО и ЕС. Ми не нищо не сме избирали.
20
0
 
7
 
! Отговори
Почетен преди 2 месеца
Ако Султана в Османската империя го избираха, щеше да е по-демократична от България! Но нямаше и 100 години да просъществува!
19
4
 
28
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Престанете да ни го натрапвате това продажно прасе. Отвращавате ни вече от България, като ни натяквате постоянно този полу-българин и ни напомняте, че такива всъщност ни управляват - против волята на народа.
18
4
 
19
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Делян Пеевски се преструва на евро-атлантик!
17
10
 
18
 
! Отговори
. преди 2 месеца
Време е да преосмислим. Трябва да излезем от ЕС и НАТО и да мислим варианти за БРИКС.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубаво, ама после не ми обяснявайте, че сме демокрация или, че хората искат еврото.
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво няма да допуснеш, бе вепър? Кой те пита теб? Скоро Меди ще ти види сметката и ще те обърне с копитата нагоре. Тлъст нахален непрокопсаник.Не за отмяната на еврото е референдума , а за отлагане докато станем финансово готови за това.Свинк..ятя е лъжец!
14
3
 
8
 
! Отговори
Веган преди 2 месеца
Ще проям свинско!
13
10
 
6
 
! Отговори
Али Ръза преди 2 месеца
Само той може да ни изкара от тинята