Делян Пеевски се обяви против референдум за еврото

Това е капан, пише той в прессъобщение
10 юли 2024 15:07, Нели Христова
529
Делян Пеевски се обяви против референдум за еврото
Снимка: БГНЕС

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро.

ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата "референдум за еврото", заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Като страна членка на ЕС сме пoели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум "за" или "против" еврото би означавало, референдум "за" или "против" членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това.

ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел.

Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем.

Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута, добави Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Китай прави най-добрите автомобили, вече превъзхождат немските по всички показатели. Китай започна да прави коли едва от 20 години, преди 20 години в Китай всички караха колела и ходеха с еднакви сини дрехи. Германия прави автомобили повече от 100 години, над 100 години опит и know-how в автомобилостроенето. Освен това в Китай няма политически партии, в Китай не се провеждат избори, в Китай няма демокрация.
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако референдумът е честен, какво лошо има в него. Четох наскоро, че на пришълците не им харесвал кръста в знамето на Швейцария. Хората си направили референдум и не само си запазват флага, но сега там нямало нито една действаща джамия. Не знам, дали е вярно, но браво на хората.
69
2
 
5
 
! Отговори
Леманс преди 2 месеца
Борисов и Пеевски трябва да се оттеглят по един или друг начин от политиката, за да отворят пространство за обновяване на партиите им.
68
1
 
2
 
! Отговори
Build Your Dreams преди 2 месеца
BYD ще строи завод в Турция. Министър Мехмет Фатих Каджър и председателят на BYD Уанг Чуанфу подписаха споразумението в офиса на Ердоган
67
2
 
7
 
! Отговори
Хабибито преди 2 месеца
Кои са ДПС ,че да допускат. .....
66
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Платени Путинофили замърсяват сайта. Утре ще поискат референдум за 9000 лева МРЗаплата. Чал гаря да каже за колко е ку пен. Копейкин го знаем.
65
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква е тази демокрация без референдуми и с управление от прасета, като в Северна Корея? Я махайте тази свинеферма от жълтите павета.
64
2
 
3
 
! Отговори
Раш преди 2 месеца
Борисов в тандем с Делян Пеевски, са два тежки воденични камъни, които поставят под въпрос европеизацията на България!
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпреки многобройните истерии на западните си "партньори", Русия си върна Крим и Новоросия през последните десет години, а НАТО не успя да направи нищо, за да противодейства на това нито военно, нито политически, нито икономически.
62
2
 
8
 
! Отговори
До 70 преди 2 месеца
Е малко бъркаш нещата българите не отидоха на изборите заради такива като тоя и сега нещо дето даде кинтите да си купи някой друг глас изгоряха
61
1
 
4
 
! Отговори
не се получи така преди 2 месеца
Това е, което позволи на американците да привлекат цели шестнадесет държави в лоното на Алианса от 1989 г. насам. На населението на страните от Варшавския договор и бившите съветски републики беше казано, че това няма да ги застраши и че на хоризонта не се задават войни. Напротив, пълно намаляване на военните разходи плюс ядрения чадър на Чичо Сам в допълнение което означава мир, приятелство и икономически растеж.
60
1
 
2
 
! Отговори
Исо Хазара преди 2 месеца
До ХахахаВажни са разходите, а не доходите!
59
2
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Какво е това нещо на снимката??
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Тая сBuня И пожелавам нелечим зaпek с последващо пръсване, вследствие на високото налягане от феkaлийте, които не могат да напуснат затлъстялото тyлoвище!!!За 35г.имаше САМО ЕДИН референдум за Белене, народа каза ДА, ЕС и Бацце не се съобразиха,казаха НЕ и сега ще подарим "негодните" реактори на ykpuте,за да платим 30млрд на Уестингхаус!! Шишшо,Швейцария правят референдум за щяло и не щяло и виж колко са злe нали be boklykk! Дано Доганя те отстреля ве rлиraн!!!
57
10
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Референдумите са "опорка" на Възраждане и ИТН, за да си вдигнат електоролната маса!
56
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ганио държи спестяванията в евро, обявява цените на имотите в евро, всичко пресмята в евро, почивката му е в евро, обаче видиш ли не си дава пустия лев.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
68,5% ръст на приходите от нефт и газ в Русия, oбщо 5 698 милиарда рубли - обемът на приходите от нефт и газ на Русия през първата половина на тази година. Ръстът на годишна база е 68,5%
54
2
 
3
 
! Отговори
Евроценности преди 2 месеца
Златни кюлчета--банкноти по 500 евро--Къщи на екзотични острови--яхти-лимузини - и много много уйски
53
4
 
8
 
! Отговори
Възраждане преди 2 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
52
5
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 2 месеца
И коя Евролутическа партия е предложила това ,което пишеш освен Възраждане и ИТН,а евролунатка дето само повтаряш едни и същи опорки