Джевдет Чакъров: Може да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

Ситуацията в ДПС е напрегната, заяви той
11 юли 2024 19:40, Нели Христова
99
Джевдет Чакъров: Може да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

От ДПС са склонни след разговори да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ. Това заяви Джевдет Чакъров в предаването "Още от деня" по БНТ.

По-рано днес парламентарната група на ДПС изключи председателя на партията Джевдет Чакъров и останалите от сбирката при Ахмед Доган.

Освен него са изключени Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. Така от втора сила ДПС се превърна в четвърта по численост в парламента и втора по брой на депутатите стана ПП-ДБ.

Според Чакъров се очаква още депутати да напуснат парламентарната група.

"Има проблем в ДПС. Очевидно с обръщението си вчера д-р Доган обяснява, че са нарушени основните принципи на функциониране на партията ни. Използва и думата "преврат". Ситуацията е напрегната", заяви той.

По думите му в момента тече "оздравителен процес" в ДПС.

"Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, която е представена и вчера, след като чуха обръщението на почетния председател, виждате каква е реакцията. Според мен тази вълна ще продължи".

На въпрос защо при свикването на заседание на ПГ на ДПС някои от депутатите бойкотират заседанието и отиват в моля, Чакъров коментира: "Тук става отново въпрос как се свикват тези заседания. ДПС има утвърдени традиции в работата си, и винаги колективното начало и колективните органи са функционирали. Там всеки знае своите правомощия, задължения и функции. Те се определят от ръководните органи на партията. В случая става въпрос за еднолично и авторитарно управление, насочено срещу работата на партията. Заседанието на ПГ се проведе без дневен ред. Впоследствие ми се каза, че ще има заседание, не съм участвал по никакъв начин в процеса на насрочване на заседанието, на взимане на решения в него", каза Чакъров.

Имаше и има напрежение, което се натрупа. С всичките си действия сме се опитвали да спазваме демократичните принципи. Има много пропуски при формирането на сегашната ПГ, но има най-вече грубо и драстично нарушение на Устава на партията ни, уточни председателят.

Този акт на изключването на хора от ПГ е абсолютно нелегитимен, защото не е съобразен с Устава ни - това решение просто показва как авторитарно се управлява партията ни, без спазването на каквито и да е демократични принципи. Не е проведена дори дискусия за изключването, а напротив - един колега днес е получил сърдечни проблеми и е закаран в болница. Именно Доган затова казва да се преодолее страха, за да започне партията да функционира. Получаваме изключително сериозна подкрепа от членовете ни и от структурите ни, Доган е в прекрасна форма и следи ситуацията в страната, каза още Чакъров.

В политическата история до днес няма случай на председател на партия, изключен от собствената си парламентарна група. Днес още двама колеги, които се бориха в "другата група", един по един напуснаха. Очаква се още от тях да напуснат, каза още Чакъров.

"Категорично никъде, никога и пред никого не съм упражнявал натиск. Аз съм лекар, хуманист, и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Има други, които прилагат такива подходи, но това не е моя начин, никога няма и да имам такъв подход", завърши председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
5
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Да де, ама Чакър е турска фамилия, не Чакъров ;) Той и Ахмед бе ДоганОВ, После Меди ДоганОВ, но сега е Ахмед Доган ;)
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лидера на чалга партията и малкото ДПС нещо е тих като риба. Защо не излезе и да коментира ситуацията? Ако беше нещо свързано с ПП-ДБ или Македонияяяяяя, щеше да е дал 10 интервюта пред Бляблянов..
30
1
 
5
 
! Отговори
Дюран Дюран до преди 1 месец
Хамид Хамид. И на мен!
29
2
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 1 месец
Чакър е турска дума! Ти си провери фамилията!
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До къде ни докара бутането на един паметник!?
27
3
 
5
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Бля, бля, д-р Чакъров. Защо не си си променил фамилията, както направи лидера ти?
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Под натиск свалихте редовно правителство за да отидете на избори, а сега викате че ще подкрепите ПП-ДБ, без въобще да е ставало въпрос за искане на подкрепа.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само където ПП-ДБ не са искали някаква подкрепа. Та толкова по въпроса.. Късно е либе за китка. Къде бяхте преди 3 месеца?
24
4
 
5
 
! Отговори
Негласуващ преди 1 месец
Вече разбрах! Има ПП и статукво!
23
7
 
4
 
! Отговори
........ преди 1 месец
Нещата Не Се Случват в България- Ние Сме Прроосто Огледало на Световните Събития....В Момента Геополитиката е Такава ....в Момента- Дясната Ръка на САЩ в Региона е Турция- Р.Т.Ердоган- От Скоро е Така....от Няколко Месеца...САЩ така Решиха....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
убавото Ленче каза, че Пеевски ги бил прецакал с 2-рия мандат. Остава ПП/ДБ да се разделят и те в две групи и да прецакат копейката за втория мандат
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП ще върнат мандата! Не се напъвайте!
20
2
 
7
 
! Отговори
Хамид Хамид преди 1 месец
Лошо ми е!
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПростоКиро и академика ще годят да пият мазно кафе в Сараите на Доган
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Третия на Възраждане, тоже!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То къде ще идете иначе, нема да има лапачка :)))
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...ниски теманета по Ония, дето се покри и не можеш да му видиш сурата! Да не се окаже, че парите са при Пеевски, а Доган отдавна е фалирал! Ще си остане със структурите, ама и там не е сигурно! ----------- И диамант на пръстенче.... Стига глупости. Пеевски няма пари. Парите са в американското посолство.
15
1
 
4
 
! Отговори
Коментарите преди 1 месец
Много палачинка, много нещо....
14
2
 
3
 
! Отговори
Бля бля бля, преди 1 месец
...ниски теманета по Ония, дето се покри и не можеш да му видиш сурата! Да не се окаже, че парите са при Пеевски, а Доган отдавна е фалирал! Ще си остане със структурите, ама и там не е сигурно!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евала на ПП/ДБ. Гласуваха за пРезидента Радев. Сега чакат подкрепа от Доган, срещу който Христо Иванов щурмува Росенец и щеше да праща багери там за незаконно стрителство.