Румен Христов: Двупартийна коалиция няма да е достатъчна за кабинет

Преговорите за редовно правителство след изборите ще са трудни, заяви той
8 сеп 2024 11:45, Анисия Иванова
11
Румен Христов: Двупартийна коалиция няма да е достатъчна за кабинет
Снимка: БГНЕС

След парламентарните избори нещата ще бъдат трудни, очаква се в парламента да има повече политически формации. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на СДС Румен Христов. Според него двупартийна, дори трипартийна коалиция няма да е достатъчна за формирането на редовно правителство. Христов прогнозира, че ако се формира редовно правителство -то ще е от четири политически субекта.

Много трудни ще бъдат преговорите за редовно правителство, а то е много важно за Брюксел. Редовното правителство има четиригодишен хоризонт, изпълнен или не, го има, докато служебното правителство е с три месеца, посочи Румен Христов.

Той изрази убеденост, че на предстоящите предсрочни парламентарни избори коалицията ГЕРБ-СДС отново ще е първа политическа сила.

На въпрос какви разговори за съставяне на правителство ще водят, ако това се потвърди на изборите, Румен Христов каза, че ще настояват да се формира правителство с първия мандат. Той допълни, че няма да водят преговори с проруските партии, каквито по думите му са „Възраждане“ и БСП.

От името на СДС мога да кажа, че случващото се в ДПС е един много неприятен момент. Когато се стигне до такова разделение, формацията, която го изпита, не става по-силна.

В крайна сметка изборът ще го направят избирателите и в зависимост от това на кого ще дадат своето доверие - дали на Доган или на Пеевски, в следващия парламент ще видим един или друг субект, но най вероятно два субекта, без да съм социолог, посочи Румен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Избори 2024
Илхан Кючюк: Членството на Пеевски в ДПС е продукт на една фалшификация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СДС има ли други членове освен Р.Христов и Иван Иванов /КЕВР/? Такива управляващи са, че заслужават да ги намажем с мед и да пуснем кошера.
5
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
не се ли усещате че за нищо не ставате хванали се с пожарната за заплати исубсидии нямате чест и достоинство излез сами на изборите да се видите каквопредставлявате сдс и герб освиниха софия с това застрояване нямаме вечевъздух и светлина едно дръвче не сте засадили за 35 години изсекохте горитесега идва безводието зем земи са застроени с вятърни мелници и др прос-то-тии
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя, дето реално е копчето на балтона, винаги ми е много смешен как се възприема за фактор.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами вие нали сте коалиция бе? Герб-СДС. Или явно и ликвидатор на СДС Христов не брои собствената си партия за жива..
2
3
 
5
 
! Отговори
ПП ДБ и ДПС - ВЪН! преди 1 седмица
Шарлатаните, ЛГБТ феновете и турците ВЪН!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как коалицията ГЕРБ-СДС да направи правителство. Ще трябва и патерица, а може би две, та даже три или четири!