Мирчев призова: Борисов и Доган да разкажат за Пеевски

Това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен
Обновена: 8 сеп 2024 13:32 | 8 сеп 2024 13:30, Анисия Иванова
152
Мирчев призова:  Борисов и Доган да разкажат за Пеевски
Снимка: БГНЕС, архив

Трябва да е ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание. Трябва да е ясно и друго - и две партии няма да имат 121 депутати, заради това ще се търси много трудно решение. Обаче е много трудно да се започне истински разговор с партии, които се правят на "приятно разсеяни" по отношение на Пеевски. Това каза в предаването "Неделя 150" на Българското национално радио Ивайло Мирчев от "Да, България" част от коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България".

Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, като не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим, каза още Мирчев. Той бе категоричен, че след изборите правителство трябва да има и добави, че под някаква форма трябва да има коалиция.

По думите на Мирчев Пеевски е недосегаем в България. Шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" трябва да отиде в парламента и да разкаже какво има по отношение на Пеевски и какво в годините евентуално е прикривано, посочи Мирчев. Той добави, че главният прокурор пък трябва веднага да му поиска имунитета. Бойко Борисов също трябва да каже какво мисли за искането на имунитета на Пеевски, добави той.

"Борисов да вземе да излезе от храста, в който се е скрил, и вместо да си подава едното оченце оттам, да излезе и да каже какво мисли за това, което се случва с Пеевски днес. От друга страна и ДПС - Доган вместо да пускат призиви към останалите партии, че трябвало да се направи общ фронт срещу Пеевски, да вземе Доган да даде едно интервю и в него да разкаже всичко за Пеевски, защото това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен", заяви Мирчев.

На въпрос за желанието на някои от партиите да се върнат старите текстове в Конституцията, народният представител посочи, че промените в Конституцията са одобрени от Венецианската комисия, както и от Европейската комисия. Като казваме "лоши промени в Конституцията", значи вървим срещу Европа, смята Мирчев.

Според него проблемът на Конституцията е, че има овладяна съдебна система и прокуратура от съветски тип. "Ако държиш главния прокурор, държиш всички в страната, всички институции", обясни Мирчев.

Той каза още, че коалицията им е загубила 50% от избирателите си. "Това е реалността, от която ние не трябва да бягаме, а напротив, след изборите трябва да започнем честен диалог с тях", посочи народният представител. По думите му те са платили най-високата политическа цена, която политическа формация може да плати, а именно оставката на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: политикаизбориГЕРБДБ
Още от Избори 2024
Вигенин: Ситуацията в БСП е много по-различна от тази в ДПС, единни сме
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе този има по-противна физиономия дори и от Пеевски.
124
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Абсолютен НАИВНИК,какво искаш,да си признаят КРАЖБИТЕ ли?
123
1
 
1
 
! Отговори
Ивай ЛомирчеФ преди 1 седмица
бастунь!
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещо за обръчите от фирми на почетния за неговото и на дерибеите и на жените им несметно забогатяване без нито капка полезна дейност живеят в палати на гърба на електората. Това къде го има ?!? Ако живееха в Турция щяха ли да забогатеят така от нищото меко казано от далавери. Имат ли нещо полезно направено ?!? Не.
121
2
 
6
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Тихо орка такава! Тоя ги виждам чао от диабет след 2-3 години. Прасе ! Потомък на комунисти предатели ,яде от софрата ,а плюе ! Дебелоок!
120
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прасето живо ли ще е след 27 октомври?
119
6
 
13
 
! Отговори
А бе, преди 1 седмица
...Мирчев, достигнете поне половината от гласовете за Пеевски, пък тогава имай претенции към него! Само със доноси срещу него не става, иска се и малко доказателства ! Поне малко ! "Магнитски" е политическо решение , и е обществена тайна, че то е лепнато по вашите доноси ! И недей да умуваш, какъв бил и чкакво трябвало са направи Борисов ! Малък си , и невзрачен си !
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е , то се знае... В скута докато е бил някой си е имало бъзик... И кафе
117
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 седмица
Очаквам ви двамата с Дебелян, ръка за ръка при мен ! Ще ви направя хора за 50 години !
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам за Певски, но той има доста какво да разкаже за Радев, ПП,ДБ,Доган...
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те ако вземат да разказват един за друг,трябва да се самоарестуват и вкупом да станат съкилийници на бай Ставри.Така че подобни призиви са само израз на емоция.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАГЛИ!НАХАЛНИ!И МНОГО, АМА МНОГО ОГРАНИЧЕНИ,КЛИШЕТА, ЕДНИ ПРЕТЕНЦИИ И ТОВА ДА ДАВА АКЪЛ,ПРИ ЛИПСА НА РАЗУМ !
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След кикиту тоз нефелник е втори по неадекватност.
112
2
 
9
 
! Отговори
Историята помни преди 1 седмица
През 2020 този комунистически внук Мирчев се въргаляше , като ппрасе, срещу Доган... Сега друга песен пее.... Явно тогава е било активно мероприятие на ДСБКП ПП ДБ
111
3
 
6
 
! Отговори
Данаилов преди 1 седмица
Лодкарят се носи в ладия лека!
110
1
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 1 седмица
До 110. Ама какво ни интересува способността на един отделен индивид, при това без да знаем дали е вярно? Твоето състояние изобщо не е мерило за състоянието на много други българи. Особено ако си някой приближен на про100 Киро или Асан.
109
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все ми е тая какъв е бил Пеевски някога. Тогава всички са били също маскари. Сега ме кефи Пеевски щом е категорично за европейския съюз.
108
6
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
До 91. А ти кой си и какъв си та го знаеш това за Дубай? Да не си счетоводителят на Пеевски?
107
9
 
4
 
! Отговори
До 105 преди 1 седмица
Не зная за твоята покупателна способност,но аз от 2021 г.си купих ниво жилище и кола,а детето ми е в частна детска градина.Сигурни е важно и какви дипломи имаш.
106
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ЧАСТНИЯТ ПАРКИНГ ПРИ ВИДИН Е СОБСТВЕНОСТ НА МИНСТРОЙ НА ОЛИГАРХА НИКОЛАЙ ВЪЛКАНОВ, ПРИБЛИЖЕН НА РАДЕВ. ХА ХА ХА. РАЗКРИТИЕ НА БЪРД.