България ще участва в коридори за военна мобилност на НАТО

Атанас Запрянов договори това на срещата на върха на НАТО
Обновена: 12 юли 2024 07:31 | 12 юли 2024 07:15, Елка Василева
43
 България ще участва в коридори за военна мобилност на НАТО
Снимка: БГНЕС

България ще участва в изграждането на коридори за военна мобилност между Италия, Албания и Република Северна Македония в рамките на паневропейския транспортен коридор номер 8, както и между нашата страна и Гърция и Румъния.

Новината дойде от Вашингтон, където министърът на отбраната Атанас Запрянов се разбра за това с колегите си от петте държави, в рамките на срещата на върха на НАТО. Лидерите на страните от Алианса ще разговарят днес с украинския президент Володимир Зеленски, след като вчера Киев получи уверения, че пътят на страната към НАТО е необратим, предаде БНТ.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи, че България ще участва в новата структура на НАТО в Германия, която ще координира военната помощ на Алианса за Украйна и обучението на украинската армия. Според военния министър няма никаква заплаха за страната от това, че оказва помощ на Киев. Той увери, че страната ни ще продължи да помага на Украйна, която един ден ще се присъедини към НАТО. България и Румъния ще изградят съвместен щаб, който е част от отбранителния план на Алианса за двете страни.

“България и Румъния ще формират едно командване за съвместните операции на ротационен принпип. Най-напред Румъния, след две години ние ще поемем отговорността на това командване. То е много важно, защото то не е само за мирно, но и за военно време и този документ ще трябва да бъде ратифициран от Народното събрание. Това е част от колективната отбрана на НАТО”, заяви Атанас Запрянов, служебен министър на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казано накратко България като послушна колония на САЩ изпълнява всички заповеди на господаря си.
14
0
 
23
 
! Отговори
Мизерници преди 1 месец
Продажни! Цената ще си я платят с лихвите! Българският народ няма да забрави най - голямото политическо падение!!!
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който обявява война да си я води, българите срещу Русия няма да идат.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, нещата отиват на зле, НАТО няма да се откаже от засилената подготовка за война. Това е страшно, защото нашите поколения не познават войната. Тези безумци си играят с оръжия и пари, военнолюбци , опасни и сеещи смърт Натовци. Дали Тръмп или някой друг гл.упак може да спре тази лудост. Мисля. че не.
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бългapия става пpифpoнтoва държава. Пyкнe ли първия cнapяд нa наша теpитория и спекулативните цени на жилищата от 1500..2000 на квадрат моментално биват занулени. Тогава и да подаряват - никой няма да ги иска, защото всеки ще хукне да се спасява през глава накъдето му видят очите.
10
6
 
20
 
! Отговори
ЕХ,МЛАДОСТ МЛАДОСТ преди 1 месец
ЗАПОРЯНЧО, Я НИ СВЕТНИ КОЛКО КОРИДОРИ ЗА ВОЕННА МОБИЛНОСТ НА МАСКВА В БГ ИМАШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР!!!...
9
1
 
34
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Има ли съмнения, че НАТО планира пълномащабна война с Русия, а вероятно и с Китай и че България ще предостави каквото и наредят, включително и жива сила, за което Главчо уж се кълне, че нямало да стане. Орбан поиска писмени гаранции, че унгарците няма да участват. Защо го направи, защото е знаел какво планират. Всички бяха предупредени, който разбрал, разбрал, който не - пушечно месо за фронта.
8
2
 
13
 
! Отговори
силно притСнена преди 1 месец
Защо?!
7
1
 
19
 
! Отговори
В Неапол 2015 преди 1 месец
Генерал Мартин Демпси, началник на обединените щабове ( най- старшия американски военен) си го каза "право куме в очи" - "Ние се нуждаем от съюзници за да воюваме на чужда територия" Който не вярва - да провери. Бум, бам ,тряс......ако някой си мисли ,че за американците е друго освен предпазно средство ( бушон, изолирбанд, Еър бег, презерватив) - да пише на президент Бенсън от *** 2.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незабавна оставка!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Bъpтят, сyчaт..целта на "пapтньоpите" e да ни HAБУТАT във войната. ..С помощта на мapиoнетни нeлeгитимни правитeлcтва и пpeдaтeли.
4
1
 
34
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
И кой е упьлномощавал - пенсионера запрянов , да говори от името на бьлгария , след като няма рвдовно избран кабинетКойто да решава - какво и как сьщото е и с главата , той не е избиран от никого а е служебен премиер
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Налите велики капацитети продължават да ни набутват в блатото. Ама после ще ни зареждат там и ще хукнат да се спасяват по островите. Както богатите украинци си лежат на плажа и си пийват и си хапват в ресторанта. А ние вероятно ще се наложи да ходим на фронта. Аз за тази страна чиито интереси са продадени от управляващите дето хич не им дреме за Бг, на фронта не смятам да ходя. Изнасям се ако трябва и в Южна Америка и хич не ми пука. Мн хора са избягали през 2св.в.Там и да започнали от 0 но живи
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако политиците мислят за народите си и за бъдещето, ще правят планове за мир, а не за военни коридори.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toчнoтo onpegeлeнue e nлaцgapм...