Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство

Според Василев в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство
Обновена: 13 юли 2024 15:10 | 13 юли 2024 12:45, Нели Христова
165
 Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

Този парламент е като плаващи пясъци. Война в ДПС, разцепено БСП, разпадащо се "Величие". Това, което е добре отново да подчертаем е, че процесите в ДПС ще имат сериозно отражение и върху ГЕРБ. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ.

"Многократно казахме, че там има хора близко свързани с Пеевски, така че какъв ще бъде изходът от войната Пеевски-Доган ще има отражение и в ГЕРБ", заяви той.

"Всичко това прави много нестабилна ситуацията и аз мисля, че би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство. Затова с "Демократична България" сме направили план, който цели в тази много трудна среда да постигнем максималното. Тъй като сме го направили заедно, ще го представим заедно. Обсъждаме го с нашите Национални съвети, за да сме сигурни, че имаме и подкрепата от нашите симпатизанти".

"Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат", заяви на свой ред съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Продължавам да вярвам, че в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство, и съответно ще бъде невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа и по-стабилни доходи", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

"Мандатът е тежка отговорност, не може с лека ръка тя да се отхвърли, трябва да обсъдим, не смятам, че може да се направи антикорупционно правителство, но не пречи да се прокарат такива закони", смята още Асен Василев.

На въпроса дали ще говорят с всички партии в това число и с част от ДПС, които са дали съгласие, Василев каза: "На приказки не вярвам, трябват действия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
6
 
! Отговори
До 130 преди 1 месец
Извинявай,ама не си с всичкия си.Бойко ли ти определяше цената на картофите?И спирам дотук.Не си струва да споря с толкова заблудени хора.
119
4
 
4
 
! Отговори
Извода преди 1 месец
До След 3 год. промяна500% инфлация ни докарахаа Радевите шарлаатанчета
118
6
 
7
 
! Отговори
След 3 год. промяна преди 1 месец
При Бойко картофите бяха 50 стотинки килото сега са 2,5 лева, лука беше по 60 ст. сега е 3 лв. Лук и картофи са това нищо високотехнологично и сложно, обработват се с машини вече растат дори в постинята на Египет....
117
2
 
2
 
! Отговори
Незаконен кеш преди 1 месец
Тия като не нихаресват нас Умните и хубавите, ще внесем индийци да ни се кланят, они плащат по 30 000$ на човек само за да стъпят в ЕС и то за нелегален канал за трафик в контейнер, ние със самолети ще ги докараме , с таксите от канала ще си направим изборна кампания за чудо и приказ . След 20 години най- популярното име в Бг ще стане Риши . А Киро ще е сянката на Бъда на Балканите. Ще има храмове и на Плъха.
116
3
 
3
 
! Отговори
Прожектор преди 1 месец
Умишлено или не, със своя екстремен максимализъм Асен Василев лансира 100% непродуктивно внушение.На кого ще бъде "опозиция" ПП-ДБ, ако сега пасува ? На своя народ ли ? И ще спечели ли повече избиратели ?Не, разбира се !Нима той си въобразява, че следващите парламенти ще бъдат "по-проевропейски" и "по-антикорупционни" ?ПП са длъжни да предложат правителство на малцинството с фундаменталните си национални приоритети, независимо дали то ще бъде подкрепено или бламирано. Трябва да бъде наложен на НС политическият дневен ред на ППДБ с национално отговорно поведение, а не с тясно парти
115
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 108 "Тия са царе на празните приказки и нищо-правенето!!!!!!!! Псевдо-академик и псевдо- демократи търсят само далаверата" - типични евроатлантически демократи демек.
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правителство с тези,които ви мразят и които до вчера ви плюха,ще бъде голяма глупост.Върнете мандата и да ходим на избори.Така е почтено и чисто.Другото ще бъде нов срив за вас и ново разочарование за вашите поддръжници.
113
2
 
5
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Този ни доуби ! Мишка
112
5
 
8
 
! Отговори
отвратен преди 1 месец
A бе Дренков ,досега все се оси рахте на метенето ,и никой не си прави илюзия ,че ставате за нещо .
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъде грешка да се опитате да правите правителство.Всеки,който ще ви подкрепи,ще ви изнудва за постове и влияние.Не ви ли стигна горчивия опит с ГЕРБ и ИТН,та продължавате да трупате негативи?
110
6
 
9
 
! Отговори
Реалността преди 1 месец
За 3 години инфлацията е 100% в Бг, а на имотите над 150% ..гараж за 180 хиляди лева !При средна заплата 1700 лв..... Ако пистиш 50% от заплатата , дето нема как да стане-след 20 години може да си го купиш ... ква е тая политика ква е тая държавност ...
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Бързайте напред винаги по посока на целта. Спечелете Надпреварата, о, Хора на Тингри." Постоянна величина ли е жизнената сила на племето? Между живи и мъртви ли се разпределя тя? Да вземем сили от третата смърт. "Всякога бъдете облечени в доспехите на Мъдростта, о, вие, Хора на старната Тингри - България" Което ни е нужно или ни го дават или сами си го вземаме,Или се отказваме от него. Нужна ли ни е Силата, способна да ни изведе в Бъдния ден?
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Бързайте напред винаги по посока на целта. Спечелете Надпреварата, о, Хора на Тингри." Постоянна величина ли е жизнената сила на племето? Между живи и мъртви ли се разпределя тя? Да вземем сили от втората смърт. - Мислят ли за нас нашите мъртви? Готови ли са да ни помогнат? Ще върнат ли това, което заедно с тях оставихме?
107
7
 
6
 
! Отговори
Извода преди 1 месец
Толкова си можете. Празни приказки на болни мозъци. Шмекери
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Бързайте напред винаги по посока на целта. Спечелете Надпреварата, о, Хора на Тингри." Постоянна величина ли е жизнената сила на племето? Между живи и мъртви ли се разпределя тя? Да вземем сили от първата смърт. - Постоянен ли е броят на душите във физическия свят?
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Още отсега пригответе добра защита, о, вие, Хора на Тингри." Да запитаме третата смърт. - И по-малко сме оставали, за по-дълги периоди се е спускала Нощта над нас. Всеки път величието се е възраждало. Името е, което определя съдбата на Държавата. Надеждата ме е загубена.
104
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Още отсега пригответе добра защита, о, вие, Хора на Тингри." Да запитаме втората смърт. - Оковите на верските догми, сковаващи народността. Божествена формула не са вечни. Никой закон не е вечен. Особено законите, създавани от човеци. Опити за разкъсване е имало неведнъж. След три неуспеха иде ред на четвъртото Възправяне. Преди столетия е предречено. Надежда има.
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Още отсега пригответе добра защита, о, вие, Хора на Тингри." Да запитаме първта смърт. - Свещено число на племето била седмицата, а не тройка. Надежда има.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-важното е да си налепиш етикети като "европейски", "антикорупционен", "прогресивен", "положителен", "мислещ" ," морален" и тн. Тогава всичко може: да източваш държавата, да газиш хора с колата на УБО, да не спазваш никакви закони, изобщо всичко е позволено.
101
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче Ники повече няма да пътува:))))))))))