Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство

Според Василев в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство
Обновена: 13 юли 2024 15:10 | 13 юли 2024 12:45, Нели Христова
165
 Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

Този парламент е като плаващи пясъци. Война в ДПС, разцепено БСП, разпадащо се "Величие". Това, което е добре отново да подчертаем е, че процесите в ДПС ще имат сериозно отражение и върху ГЕРБ. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ.

"Многократно казахме, че там има хора близко свързани с Пеевски, така че какъв ще бъде изходът от войната Пеевски-Доган ще има отражение и в ГЕРБ", заяви той.

"Всичко това прави много нестабилна ситуацията и аз мисля, че би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство. Затова с "Демократична България" сме направили план, който цели в тази много трудна среда да постигнем максималното. Тъй като сме го направили заедно, ще го представим заедно. Обсъждаме го с нашите Национални съвети, за да сме сигурни, че имаме и подкрепата от нашите симпатизанти".

"Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат", заяви на свой ред съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Продължавам да вярвам, че в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство, и съответно ще бъде невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа и по-стабилни доходи", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

"Мандатът е тежка отговорност, не може с лека ръка тя да се отхвърли, трябва да обсъдим, не смятам, че може да се направи антикорупционно правителство, но не пречи да се прокарат такива закони", смята още Асен Василев.

На въпроса дали ще говорят с всички партии в това число и с част от ДПС, които са дали съгласие, Василев каза: "На приказки не вярвам, трябват действия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пренесена е Книгата. Дадена ни преди седем хилядолетия Книга на Завета. Безлунната Книга, отпращаща към Човешкото Начало и отправяща към Огненото следчовешко време. Тя ни дава знание за подлежащото на промяна и за Неизбежното, Непроменимото. тя ни казва кое е в наша власт и кое лежи като голям камък по пътя - като канара, която никой не може нито да премести, нито за заобиколи. "Всички истини са "истини за даден период", а не истини за вечността." твърди масонската книга "Морал и догма".
59
4
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Най тъжното е , че и наесен ники няма да пьтува на дьржавни разноски
58
6
 
4
 
! Отговори
Продьлж пеша преди 1 месец
Викам да пускаме наесен водата и да ги няма - не сьм протестирал за да се гушат в скута на шиши и боце
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко сте кадърни в областта на правото, видяхме всички. Проиведохте само по-лошо. И даже не подновихте репертоара на говоренето. Колко партии сте се скупчилив тази коалиция? как "ще устроите" всички "заслужили" ? Отивайте си по-бързо1 Тези, които ви спонсорираха от запад, не са в състояние да ви поддържат, и те са затънали в тресавището.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде всички неправилни партии по реката ;;;
55
5
 
1
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Слави разказа как техните сьветници яростно защитавали кадрите назначени от - герб в -сосЕдин техен сьветник дори започнал да пищи като жена за да провали заседанивто за избор на новиДьно отвсякаде
54
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самите ние не се нуждаем от страха на другите, за да повярваме в своята Сила! Невежите не подозират, че техните най-съкровени и най-древни тайни са едва блед отблясък от нашето първично Знание, Ние сме паметта на Миналото. Без нас Миналото ще се разтвори в готовото да го погълне Небитие.
53
2
 
2
 
! Отговори
До хаха ха преди 1 месец
Това не е заради Доган,а заради зависимостите на службите от Пеевски.Но ти няма как да го разбереш.
52
1
 
6
 
! Отговори
Според мен преди 1 месец
Трябва да се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба Само тогава България ще се оправи
51
4
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Борисов и Пеевски разтуриха сглобката,за да управляват заедно и Баце да е премиер.Шиши трябваше да осигури 41 депутата, а Борисов останалите 80.Затива през цялата кампания Баце обикаляше села и паланки и повтаряше" Дайте ми 10% преднина и аз ще съм премиер"Или не помните това?В интерес на истината Пеевски осигури обещаните 41+4 депутата,но Борисов не получи заветните 80.Затова беше скандалът между тях.Шиши му наби тиквата, оня се скри в Зайчарника и даже охрана му сложиха.
50
9
 
4
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
ГЕРБ и ПП/ДБ се държат като недоносените герои на Вазов от "Чичовци". България загива, те се тупат в гърдите, че са единствени и незаменими. Трябва да се гласува единствено за Възраждане, ама на българина акълът му идва отпосле.
49
2
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Вчера бяха много загрижени за ахмед доган , уж се борят против -герб/дпсДаже жалба сезирали до прокуратуратаГнома пита разтревожен - има ли опасност за борисов та го пазят снайперистиТия са пьлното дьно
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Хазарите не възненавидят Тората и Талмуда? Самите юдейски писания казват, че заради юдейското беззаконие Владичеството ще премине от техни в наши ръце. Но ние никого не искаме да плашим. Ние воюваме срещу самия Страх!
47
3
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Кой ще подкрепи тия - те измамиха дори избирателите си , какво остава за клалиционен партньор
46
4
 
5
 
! Отговори
Борисов да преди 1 месец
Каже ,как Пеевски като шеф на ДАНС беше декларирал една гарсониера и девет годишен Опел ,а само за три години при управлението на ГЕРБ (2012г), си купи луксозна вила в "Емирейтс Хикс" в Дубай ,за 10 млн.долара?
45
6
 
11
 
! Отговори
Идва тежка зима преди 1 месец
ППДБ управляваха държавата като теглиха средно всеки месец дълг от 1 милярд. То така и Азис може да управлява с незвършен 6 ти клас . Трябва да се вдигат данаците сега за да не колабира държавата и никой не иска да се наема щото ще го бият с тояги зимата.Следвт тежко налози и вдигане на ток,топло,вода до тавана. Ще се слагат яко данаци за стари коли, забрани,данаци на жилища,ще се вдигат яко глоби, ще нашарят с камери навсякъде-средна скорост ала-бала хоп едни 200 лв , а от къде са никой не знае
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На нашата планета човекът е единственият, който може да увеличи количеството зло в света - /Тенгриански принцип/ Международната паразитна централа се стреми да предизвика нашето измиране. Хазарите искат ние да бъдем заменеи от недостойни подобия на Българи. Талмудистите се страхуват от нас. мразят ни. Ние не сме предизвикали страха, той иде от собствените им свещени книги, от предсказанията, че не могат едновременно да съществуват България и Хазария, че ние ще провалим гибелния им план!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина е така, преди с герб и дпс беше добре, но сега с герб може, но дпс е в насипно състояние. Пак искате с герб, но гласчетата вече не стигат, нали така тарикатче?
42
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Пак ми махнаха коментара за същността на лайката шарлатани....
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако из корен ги изтръгнат, те навсякъде ще са успели да поникнат. Числото на годините се изпълни. Устоя народът на Тангра, пречистен е вече. Изпитаниети свършва. Тълпите от бродещи мъртви ще изгорят, но избранниците на следващия Срок са тук. Записаното се изпълва.