Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство

Според Василев в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство
Обновена: 13 юли 2024 15:10 | 13 юли 2024 12:45, Нели Христова
165
 Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

Този парламент е като плаващи пясъци. Война в ДПС, разцепено БСП, разпадащо се "Величие". Това, което е добре отново да подчертаем е, че процесите в ДПС ще имат сериозно отражение и върху ГЕРБ. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ.

"Многократно казахме, че там има хора близко свързани с Пеевски, така че какъв ще бъде изходът от войната Пеевски-Доган ще има отражение и в ГЕРБ", заяви той.

"Всичко това прави много нестабилна ситуацията и аз мисля, че би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство. Затова с "Демократична България" сме направили план, който цели в тази много трудна среда да постигнем максималното. Тъй като сме го направили заедно, ще го представим заедно. Обсъждаме го с нашите Национални съвети, за да сме сигурни, че имаме и подкрепата от нашите симпатизанти".

"Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат", заяви на свой ред съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Продължавам да вярвам, че в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство, и съответно ще бъде невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа и по-стабилни доходи", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

"Мандатът е тежка отговорност, не може с лека ръка тя да се отхвърли, трябва да обсъдим, не смятам, че може да се направи антикорупционно правителство, но не пречи да се прокарат такива закони", смята още Асен Василев.

На въпроса дали ще говорят с всички партии в това число и с част от ДПС, които са дали съгласие, Василев каза: "На приказки не вярвам, трябват действия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
6
 
! Отговори
Сапунът преди 2 месеца
Разбирал и от политика! Денков, *** се изкъпи едно хубава, че и теляци да ие изчешат, че спреш да се излагаш! Молец пъпо глав!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
защо пък да е илюзия просто никоя от сегашните партии няма да участва
38
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Праскането всеки ден на ППДБ-тата от Шиши и Боко подължава :)))))))))))))))))))))))))))
37
0
 
9
 
! Отговори
БРАВО, БЕ ДЕНКОВ... преди 2 месеца
С твоето дълбокомислие, спокойно можеш да издадеш "НАРЪЧНИК--- КАК ДА КОВЕМ ПИРОНИ"....!!!!!
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вън сте алабалисти жлъч омраза очерняне пропаднили измислици
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков гледай себе си и шайката около тебе че на следващите избори сте АУТ ЛЪЖЦИ НАГЛЕЦИ АЛЧНИЦИ СВЪРШИ ВИ АЛА БАЛАТА
34
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече друго ще е! Потомците на Отгледания от Сърна ще тръгнат и ще покоряват. Земи и умове, сърца и власт, народи и пространства. Ще наберат неземна, несломима мощ, не ще се прекърши властта им през цялата Бъдна Епоха. Тенгриянското войнство отново се ражда, изплува от морето на забравата. Кой ще му опре? Как? С какви методи и средства? Ако Българите загубят своята държава, знамето им над чужди столици ще се развее. Ако убежището им се срути, ще разтопят Заплахата.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изчезвай алчен лицемер Вън отблъскващ си
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да предложат Мара Гаргамел за премиер, та да може Борисов да гласува срещу нея!
31
12
 
5
 
! Отговори
До Зозо преди 2 месеца
Ако Пеевски проговори от ГЕРБ нищо няма да остане,а Борисов няма да излезе от затвора до живот .
30
2
 
6
 
! Отговори
ГОООЛЕМО УМУВАНЕ.... преди 2 месеца
...."как да върнеме мандата"...ХАХАХАААА
29
6
 
10
 
! Отговори
До Денков верото, преди 2 месеца
Джудже, нали казваше на ГЕРБ първи сте , ваша е отговорността да съставите правителство, е сега сте втори на кой е отговорността сега? Било сега илюзия, голям пал я чо си Денков, от тебе ч е п за зеле не става така да знаеш..
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шарлатаните най-обичат такива времена...
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много столетия Пазителите мълчаха. Те пренебрегваха себе си, животът и телата им бяха само средство в стремежа към заветната Цел. Не огласяваха съществуването си. Всякога действаха и никога не се обвързваха. Знанието трябваше да е надеждно скрито от света на Злото, от силите на Разпределението, от слугите на Пиявицата. Никой не биваше да търси скритото. Иначе някой можеше да го намери. И то нямаше да превали Стръмнината, нямаше до нас да стигне.
26
4
 
3
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 месеца
Народа чака Президента Радев да направи Партия . Тогава ще видим каква е избирателната активност и активността на МВР , Прокуратурата и Съда .
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми разкарайте се тогава тотално. Заемате място с невъзможност да правите нещо. Там не е курорт.
24
0
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
Аз разбирам цялата тази работа да е някакъв сериал по телевизията и домакините като изчистят къщата и сготвят на мъжа си, да сядат да гледат и да се вълнуват. Но не разбирам защо трябва работещите хора да ни занимават с това.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нее . Тез ми са виждат лабави . А нещо за Опра няма ли да каже ? Партия от мошеници квито са евроатлантиците . ,,Ценности,, му викат на измамите . Ама с кво тия мошеници могат да са полезни ? Видяхме ги . Не стават .
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изпитанието на Тенгрианите започна по времето, когато виното беше твърде много, за да го сипваме в бутилки, а бутилките бяха твърде малко, за да сипваме в тях вино. Вие не помните такива времена, но други помнят.
21
3
 
7
 
! Отговори
Динко преди 2 месеца
Нищо не може да направите без негово превъзходителство Бойко Методиев Борисов