Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес

Радев, Петков, Борисов, Пеевски и Костадинов с реакции след опита за убийство
14 юли 2024 11:30, Красимир Ангелов
240
Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес
Снимка: БГНЕС

"Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените.

Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва".

Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа Х по повод опита за покушение над кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.

Още по темата
Освен държавният глава, и ръководителите на повечето партии у нас също реагираха на опита за убийство.

"Насилието никога не може да бъде решение на политически различия. Стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп е недопустим акт”, написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в профила си във Facebook.

"Пожелавам бързо възстановяване на г-н Тръмп и призоваваме всички политически сили да се обединят в осъждането на подобни актове на насилие", пише още Петков.

“Осъждам остро опита за покушение над Доналд Тръмп и му желая бързо възстановяване. Насилието няма място в цивилизования и демократичен свят. Всички трябва да си дадем ясна сметка, че езикът на омразата само разделя обществата ни", написа от своя страна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавна предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро. Ето защо още веднъж заявяваме, че разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата", пише още Борисов.

"Огромна тревога буди ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на световен политически лидер, какъвто е президент и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп!", се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, разпратена до медиите.

"Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата", пише още Пеевски.

"След стрелбата по министър-председателя на Словакия, днес е имало стрелба и по Тръмп. "Възраждане" осъжда политическото насилие във всичките му форми”, се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Изразяваме пълната си подкрепа за Доналд Тръмп, пожелаваме му бързо възстановяване и победа на изборите наесен.

"Възраждане" напомня, че основната вина за вълната от насилие е на либерално-глобалисткия елит, прокарващ чрез своите медийни канали постоянна реч на омразата. Фактът, че проамериканските партии в България не осъдиха покушението срещу Фицо и сега мълчат за атентата срещу Тръмп, е показателен”, посочи Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Красимиреееее, събуди се. Пише се Тръмп не Тръм. Даже една статия не могат да препишат.
64
1
 
1
 
! Отговори
Очаквайте скоро преди 2 месеца
Тръмп отврьща на Путин
63
2
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Любопитно ми е ,ако бяха стреляли по Путин какви щяха да са изказванията на родните ни марионетки?
62
2
 
2
 
! Отговори
Народна Мъдрос преди 2 месеца
Господ Създаде Хората, а Мистър Колк - ги направи - Равни! Брюкселските Свиине треперят с Пълно Панперси, щото трудно се харчат Откраднатите Милиарди от Народа, като си с Олово в Мозъка!!
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рейтинга изисква малки жертви! Ухо, нокът.....
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ясно е като бял денПо-скоро е получил пари от Джо Байдън, който изостава в надпреварата. Кирил Петков също е стискал палци да успее убийството, но не ви стана номера.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надявам се да не чакаме да очистят трафиканта и двоен агент последен. Имайте милост, килъри
58
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Като Величие и Възраждане
57
0
 
2
 
! Отговори
Бум преди 2 месеца
Нашите касапи с пистолети на шкафчетата са писали у Фейсбуку.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименТи ли ще я ампутираш Русия?
55
5
 
1
 
! Отговори
Ясно е като бял ден преди 2 месеца
Томас Матю Крукс е член на крайно ляво движение на автономни антифашистки и антирасистки групи които се борят с крайнодесните фашисти. Всички подобни партии получават пари от руски банки които после не връщат като Льо Пен, която е съдят в момента
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз мисля, че политиците със своя конгломерат от мижитурки, калинки и любовници заплашват повече демокрацията и живота на гражданите. Радев въобще не е президент на България, а е евтина съветска провокативна ****тутка
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 31Ми, така няма пострадали деца, защото атаката срещу детската болница в Киев е ваша инсценировка, на вашите украински служби и просто не ви мина номера да обвините Русия.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След Сенегал и Того би дузпата на Франция.
51
1
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 2 месеца
както винаги Атентаторът е Убит на място - Мъртвите не могат да говорят!
50
4
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Точно Тръмп ще спре войната в Украйна, този който иска всички страни от ЕС да снасят повече кинти на американските военни корпорации, и не е тайна че зад него стои американския индустриален военен капитал, там където се генерират повече печалби от наркотици и фармацевтиката взети заедно!Агент Лайъл Хейтинга!ЦРУ!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
48
2
 
1
 
! Отговори
хиляди убити преди 2 месеца
Първо обявиха "повече от хиляда убити само в Буча", после хиляда, но в целия Бучанския район. После всичко тръгна по наклон: списък с 501 убити, беше заявено, че са открити 422 тела, през октомври 2022 г. ООН посочи 73 убити. На уебсайта на област Бучански се появи списък от 38 души - една трета от тях са граждани на възраст над 60 години (Буча не е толкова малък град, 5-7 души умират там на ден от естествени причини), една трета са неидентифицирани трупове. Трета година работи международна следствена група.... Няма резултат, дори до втората годишнина не беше публикувано нищо ново.
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е гангрена на планетата и скоро ще бъде ампутирана
46
1
 
4
 
! Отговори
Борбата за преди 2 месеца
Кокалът на Властта е БезМилостно Жестока - само в България е лесно да залебиш няколко милиарда в политиката - населението е робско и послушно, 500 турците са го пречупили!