Петков: Дойде Видовден – няма средно положение

Декларацията им щяла да покаже кой е "за" корупцията
16 юли 2024 19:00, Александър Попов
267
Петков: Дойде Видовден – няма средно положение
Снимка: БГНЕС

Проектът на декларацията е изпратена до всеки един народен представител и когато дойде времето за гласуване, всеки може да се определи, дали е корупционер или не. Дойде Видовден – няма средно положение. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ППДБ) преди заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Проектът на декларация за излизане от политическата криза бе представен вчера след среща при президента Румен Радев преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Миналият път ни бутнаха правителството, без да знаят какво правят, сега искат да ни бутнат антикорупционния план, пак без да знаят какво правят. Ние се въртим в един омагьосан кръг. Или един път завинаги решаваме най-големия проблем на България – това са корупцията, задкулисието, малките тайни, зависимостите, или всички българи сме като едни заложници на едни хора, които ги е страх да решат проблемите на България", коментира Петков.

Относно заявеното от ГЕРБ-СДС днес намерение да участва в разговорите по предложения проект на декларация, но без да подкрепя правителство с втория или третия мандат, Петков коментира, че реално това са оправдания.

Още по темата
ГЕРБ измислиха – можем да говорим, но реално няма да подкрепим. От "Възраждане" чухме - можем да подкрепим, но слагаме всякакви условия - излизане от НАТО, референдум и предоговаряне на договора с ЕС. От ИТН чухме, че е противоконституционно, каза Кирил Петков.

По-рано днес от "Възраждане" предложиха своя декларация в замяна на подкрепа за тази предложена от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова колегите си от различните парламентарни групи да излязат и да подкрепят декларацията, с което, по думите му, ще стане ясно дали наистина са против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията, и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави, да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем, призова Петков.

По-рано днес във Фейсбук Кирил Петков коментира с думите: „общи приказки – да, борба с корупцията – не“. Последва размяна на реплики в социалната мрежа. Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Деница Сачева определи казаното от Петков като: „традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес“.

Стоян Михалев, народен представител от ПП-ДБ, заяви, че всички групи ще могат да се запознаят с декларацията, след което започват разговори и който иска я подкрепя. Който смята, че тези приоритети са изключително важни за държавата, търси мнозинство, след което, ако има такова мнозинство, гласуваме тези закони, добави той.

На въпрос, че не се очертава такова мнозинство, Михалев апелира да не се избързва, а да се даде шанс народните представители да премислят, да контактуват със своите избиратели и да разберат искат ли тези промени да се случат в България или ще продължаваме да си ходим от избори на избори и да не реформираме държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
5
 
! Отговори
ПП ДБ Активист преди 1 месец
152 А ти си минал покрай гражданин Гербадийски слугаааа
150
6
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
До ПП -ДБ активист. Добре все пак, че ясно си се определил какъв си. Щото иначе щях да кажа, че този коментар го е направил някой олигоффрен. Което, всъщност, е едно и също.
149
12
 
5
 
! Отговори
ПП ДБ Активист преди 1 месец
Кирил Петков е съвременният Капитан Петко Войнода.Асен е Буримечката.
148
1
 
13
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Видовия ден ще е на Изборите, пишман Меринджейче!!!!
147
3
 
9
 
! Отговори
ПП ДБ Активист преди 1 месец
Идва Видов Ден за корумпетата!
146
3
 
8
 
! Отговори
Реджо преди 1 месец
Декларация ще ти трябва ли за да се върнеш в Канада,Кир4о?
145
15
 
7
 
! Отговори
ПП ДБ Активист преди 1 месец
ПП ДБ са единствените разумно мислещи в този парламент!Не са като оня който народа му плаща са е президент пък той е фърчило.
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не шарлатаните са толкова умни, българите са наивни и вярват, че като ги подкрепят, ще си уредят на тях, или децата си, топли местенца на държавна работа, с което ПП,ДБ ги лъжат.
143
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шмекерията ми е във кръвта ми!Аз съм от България!
142
3
 
13
 
! Отговори
Поредният Лъжец преди 1 месец
си Замина Завинаги: "БНБ реши съдбата на Андрей Гюров - отстрани го от поста" - довиждане ППДБ!
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата гори,горят къщите на хората, тези продължават да се карати да не правят правителство!
140
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
104 Лекарят във Виена, който продава на черно фейк пробиотика на измамника Киро просто, е българин който отдавна живее там. От същия калибър кото него.
139
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха, ха шарлатаните това измислиха. А, бе ей, никой не ви вярва и никой не ви иска в България. Вземете си и сапуненият академик, дето сам се произведе като такъв. Вашата декларация прилича на "Крадецът вика дръжте крадеца". Вие за 6 месеца окрадохте толкова, колкото ГЕРБ за 12 години. И з на си ли х те и КОНСТИТУЦИЯТА, за да си направите далаверите.
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Декларацията на Киро беше с невярно съдържание. КС отсъди, че Киро не е бил министър и трябва да върне заплатите. Върна ли Киро заплатите? Не. Киро уби човек с колата на НСО и след часове асфалтираха пътя, за да заличат следите. В записите Киро казва, че иска кеш, кеш, много кеш. Сега тръгнал да рекетира депутатите за подписи. Невменяем е.
137
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвратителен!
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой не скача е ***. Нещо такова. Махнете този *** и другарчетата му от политпространството в България. Мирише на акита около тях.
135
2
 
2
 
! Отговори
Г преди 1 месец
Значи всичко им отнехме на Се.ляните. Дори и думата за пъпеш на село не може да се напише тук.
134
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кириле, какво пречи Лена да подпише тези 160 депутата през ноща? Нали е фалшификаторка на подписи? Да ги подпише!
133
2
 
12
 
! Отговори
До този на снимката преди 1 месец
Видов ден ще дойде ноември месец за теб Кирчо като Доналд Тръмп стане президент. Ще ти (ви) спре кранчето на грантовете от Козяк.
132
2
 
2
 
! Отговори
Г преди 1 месец
Дебели са ми палците и не целя буквите. Извинете.