Добрев към Петков: Не ние, вие сте корумпирани

Кириле, кажете го просто, за да ви разберат хората, пише той
16 юли 2024 18:00, Нели Христова
102
Добрев към Петков: Не ние, вие сте корумпирани
Снимка: БГНЕС

Делян Добрев от ГЕРБ отговори на Кирил Петков с пост във фейсбук. По-рано днес съпредседателят на ПП критикува ГЕРБ СДС за позицията им да потърсят подкрепа за декларация за законодателни намерения, която да предхожда опитът за съставяне на правителство с втория мандат.

"Отговарям на поста на Кирил Петков така, че да ме разбере и Венко Сабрутев:

Кириле, кажете го просто, за да ви разберат хората. Има го в онзи среднощен 4 часов запис, който изнесе Радостин Василев и е признат от вас за автентичен. Искате да сложите ваши хора в Прокуратурата, КОНПИ, Съда и службите, за да не ви разследват "престъпленията" от последните 3 години като например:

1. Контрабанда, кучета и пачки;

2. Джемкорп;

3. Лукойл;

4. Посредници при газа;

5. Двойно гражданство;

6. Декларации с невярно съдържание;

7. Изнасяне на секретна информация;

8. Фалшифициране на подписи;

9. Нерегламентирани контакти с олигарси (Лукойл, Пламен и др.);

10. Кеш за изборите;

11. Незаконни арести", написа Добрев във фейсбук профила си.

По думите му ПП заплашват, че "ако не ви подкрепим да сложите ваши хора навсякъде, ще кажете, че сме корумпирани".

Ето какво още написа Делян Добрев:

Не, Кириле! Не ние! Вие сте корумпирани!

P.S. И не, ние нямаме нито хора, нито влияние в тия служби и затова имам поне 2 аргумента:

* Един куп министри от ГЕРБ минахме през всякакви дела, досъдебни и прочие в последните 15 години. Някои полежаха и в ареста.

* Нито един от вас не е привлечен по нито една от горните точки.

P.S.S. Още по-прост личен пример:

Мен ме влачиха 10 години за нещо, което НЕК е извършил или не е извършил, без да съм принципал (отговорен) за НЕК като Министър. А Асен Василев сякаш не съществува за изброените по-горе институции, въпреки че е пряко отговорен за дейността на Агенция Митници и пряк началник на Петя Банкова (шефката на АМ, която е обвинена).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
С Възраждане надолу преди 1 месец
Възраждане вече намислиха как да провалят и опитът за законодателна дейност. Тъй като ПП-ДБ не поставят на масата предпожение за правителство (за да може от Възраждане да кажат, че ще подкрепят само правителство с техният мандат) от Възраждане за да подкрепят седемте предоложения на ПП-ДБ поставиха условие да приемат техните седем предложения (в това число пет референдума) което е ясно, че няма как да стане, поне за три месеца. ........................ И така Възраждане пак спасява модела ГЕРБ.
88
0
 
1
 
! Отговори
Делянчо преди 1 месец
Защо да се замервате с обвинения за корупция? Щом считате, че не сте корумпирани, подкрепете законодателството срещу корупцията. Но няма да го направите, нали? Чекмеджето на Бойко не позволява. А и твоята рода, която уреди на държавни и общински служби в Хасково, също.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Къде е Докладът...а къде е Докладът на БНБ, че можем да останем във валутен борд още дълги години, а къде е докладът на ЕЦБ, че можем да настигнем стандарта на ЕС ако сме във валутен борд....ако всичко е точно моля нека всички останали страни членки приемат валутен борд за еврото защото Възраждане и Кремъл казват че еврото е кофтак...
86
1
 
1
 
! Отговори
Къде е Докладът преди 1 месец
официалният, по Закон на БНБ за ползите и вредите от Еврозоната? Къде е анализ на Министерство финанси за еврозона, по Закон? Къде е референдумът за отлагане прием евро 2043, докато не стигнем СТАНДАРТ на Запада? Полза от еврото имате политиците, падат бариери за теглене на заеми. Банкери, падане резерви на банки за посрещане финансови кризи. ОБРЪЧИТЕ ви от фирми, превалутиране. Теглите заеми, за да покриете текущи разходи. А финансовото робство на ЕЦБ и блокиране на сметки не ви пука.
85
0
 
2
 
! Отговори
Добрев преди 1 месец
Унищожихте Ядрената енергетика. Профукахте милиарди платени за нови реактори, оборудване и лиценз площадка Белене, платени от Българите за 12 милиарда. А ни заробихте със 120 милиарда 2 реактора Уестинг и скъпо, негодно гориво. С Теменужка ни пратихте на борса газ. С Валисилев ни пратихте на борса ток. Но си делкате печалбите от фото и перки, а народът ви плаща скъп ток задължително. Горяхте в ТЕЦ-ове всичко и тровихте българите. Преподписахте скандална Концесия вода. Две нови Концесии ЗЛАТО.
84
0
 
2
 
! Отговори
Добрев преди 1 месец
забрави напъните с дрегарчето си Мирчев за ветрогенератори в Черно Море. Всичките сте за затвора, защото от трибуната се обвинявате в корупция, а зад нея Пеевски ви люлее в скута си. Така сте си гласували законите, че никой да не може да ви съди. Сега искате да опоскате резерва и да ви паднат бариерите за теглене на заеми чрез насилствено налагане на еврото чрез финансовото робство на ЕЦБ. Инфлацията е безумна. Заробихте ни със 120 милиарда Уестинг. Подарявате нови реактори Белене.
83
0
 
2
 
! Отговори
фамилия Добреви преди 1 месец
Делянчо , леля ,бъди здрав и още по-послушен с Винету! Цялата рода от Община Хасково те поздравява !Племенниците , ако не ги приемат вишу ,докарай ги и тях при нас в Общината !
82
5
 
2
 
! Отговори
Закон срещу корупция преди 1 месец
А какво става с Украйна, Киро?.. Забрави братята украинци, една дума не сте казали за тях, че имат нужда от подкрепа, .... Шарлатани, с шарлатаните , руzки агенти - само за вас и вашите кариери мислите....
81
1
 
5
 
! Отговори
Корупцията на ГЕРБ преди 1 месец
ГЕРБ се страхуват от Антикорупционните закони, защото ще влязат в затвора, как да гласуват срещу себе си?!
80
0
 
4
 
! Отговори
Гузен негонен бяга! преди 1 месец
ГЕРБ и по-точно Делян Добрев се припознал, че е корумпиран и решил да отвърне на удара с клевета.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ винаги са много нагли
78
1
 
7
 
! Отговори
43657 преди 1 месец
Добрев, ти си точно"крадеца, вика дръжте крадеца" аре, спрете се всички ви научихме номерата.....ламтите само за власт и пари
77
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Този наговори един куп глупости само ,за да не каже нищо по същество
76
2
 
7
 
! Отговори
Рюхо преди 1 месец
Едните с кюлчета другите с пачки третите в натура, други във валута, да си я носят в родните държави ... Всичките са един дол дренки, аз затова и не гласувам изобщо, няма смисъл. То и така са се наредили, че даже и да се появи някой свестен просто няма да има място за него или нея.
75
1
 
7
 
! Отговори
Така ли?! преди 1 месец
Така ли бе, хасковско нищожество?! Само че, цяла България и цял свят видяха твоя СИКаджийски бос, неграмотен *** и престъпник от подземния свят да спи и до кратуната му чекмедже, пълно със златни кюлчета и пачки милиони евро, нали?! Чекмеджето беше до кратуната на Боко Тиквата бе, хасковско нищожество, не до леглото на Кирил Петков! А къщата в Барселона?! Тя на любовницата с незаконно дете на Кирил Петков ли е или на СИКаджийската мутра?!! Ега ти гьонсуратлъка на хасковското нищожество!
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е този папагал пак ли се е разприказвал? Кой му обръща внимание?
73
1
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Тия взеха взаимно да си завиждат и да се обвиняват кой е взел повечеЦирка поне е безплатенОстаналото го плащаме всички
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Наско Добре, че си ти отворко, пределно информиран за Русия, обаче сляп за безобразията на ПеПеДеБърасите.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добрев, какво стана с парите в чували за Хемус?
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не е справедливо 12 години да те крадат, а след това Делян да плещи небивалици