Главчев: Докато не се овладее пожарът, няма как да се предоставят фургони

Той отказа да коментира думите на президента от вчерашния ден
Обновена: 21 юли 2024 16:25 | 21 юли 2024 16:12, Нели Христова
64
Главчев: Докато не се овладее пожарът, няма как да се предоставят фургони
Снимка: БГНЕС

Последни настройки на мобилната клетка текат в село Воден, до часове сигналът ще бъде усилен четири пъти, заяви премиерът Димитър Главчев, който за втори път е в един от най-засегнатите от пожари райони на страната. Във Воден пристигна и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков във връзка с комуникационното обезпечаване на селото. Снощи е инсталирана техниката на трите оператора, проведени са тестове - идеята е да бъде покрит целият терен, където бушува пожар, за да има комуникация с всички екипи, които работя, заяви министър Гвоздейков. Той уточни, че имa разрешение от Гранична полиция клетката да е постоянно действаща. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пое ангажимент да провери дали в миналото е отравяно искане за поставяне на клетка за обезпечаване на комуникацията и ако е отправяно подобно искане – защо не е удовлетворено.

От днес поетапно започва доставката на 15 контейнера, които са пригодни за живеене – с 2 стаи, санитарни възли и електричество. Премиерът Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов проследиха поставянето на първия контейнер, който бе разпределен за семейство с 10 годишно момиченце и възрастните родители на майката. Контейнерът веднага беше електрифициран, както и вързан към ВиК мрежата.

Контейнерите са на пожарната и пристигат от цялата страна. Министър Стоянов обясни, че не е било възможно контейнерите да бъдат доставени по-рано, преди да е овладян пожарът. Министърът уточни още, че контейнери от центровете за бежанци няма как да бъдат използвани, защото те са трайно закрепени на местата, където са разположени. Хората ще получат това, от което имат нужда, категоричен беше още вътрешният министър.

"Фургоните са тук. Нямаше как да са по-рано в населеното място. Докато не се овладее пожарът, няма как да се предоставят фургони", уточни премиерът.

Главчев отказа да коментира думите на президента от вчерашния ден. Попитан от медиите дали се прави политика на гърба на тази трагедия премиерът Главчев отбеляза: „много ще е жалко, ако се прави“. Според министър-председателя всички институции би следвало да действа заедно, за да се решават проблемите максимално бързо.

Битката с огнената стихия продължава шесто денонощие. Днес работа на терен ще започнат и два противопожарни самолета от Испания. Селата са обезопасени и се работи по няколко направления.

Перфектната работа на българските пожарникари беше отбелязана от министър-председателя Димитър Главчев. Премиерът благодари специално и на екипите от турска страна, които само за часове се отзоваха на молбата за съдействие. Главчев благодари също на доброволците, които в координация с МВР продължават да са на терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гламчев, отстрани шефа на МВР !!! Твоята оставка също е много наложителна.
50
6
 
3
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Запалиха си необитаваните 150 годишни съборетене и сега ще им дадем нови оборудвани и обзаведени вили които след година ще бъдат обявени за продажба. Поредния български цирк.
49
4
 
15
 
! Отговори
Главчев Кадърниот преди 1 месец
През 2007 г. пак имаше големи горски пожари, ама тогава се намери една държава да изпрати специален самолет, който да ги угаси. Нека Главчев попита тогавашния премиер коя е тази страна и как е успял да договори тя да окаже реална и безплатна помощ на безпомощната му администрация.
48
4
 
3
 
! Отговори
Бай ви Ставри преди 1 месец
Разбирам, че мигранта изчезна, не иска да се занимава повече тук, но да ви попитам какво което каза той не е верно ? Знаем ли какво искаме, знаем ли как да постигнем нещо полезно ? Пеевски ще го направим герой защото той знае как да се спаси от затвора, ние знаем ли как да бъдем успешни ? Само това ви питам, не защитавам някакъв си мигрант, само признавам, че е прав !
47
4
 
15
 
! Отговори
Служебното преди 1 месец
Правителство на Галчев и ГЕРБ осигури почивка на украинските деца на морето,но не го чух да казва нищо за децата от Воден.Просто е.Не гласувайте за ГЕРБ.
46
2
 
6
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Значи да се види колко от тях ще оцелеят, та да не се пращат фургони в излишък !
45
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Прекалено много Фнимание отделих, на един безнадеждно промит мозък, кат мигранта... Човече, ти си безнадежден случай... ===)))
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Емигрант За колко гранта се продаде за да кълнеш България?
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почваме ли капачките ?
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕмиГРАНТ, ако беше фурер щяхте да видите вие.
41
5
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
Наивник ! Явно кошарата в която растеж и живуркаш не ти е тясна ?
40
11
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
До 37- вие не си подреждаме живота бе, вие го изнасилват, подреждат го Чехия, Хърватска, Словения /особенно сполучливо дори се доближиха до Австрия/,Словакия, Полша и вече Румъния, вие къде сте по подреденост и от кога мизерията наричате подреденост ? Това което си написал е нагла и жестока подигравка с нещастието ви !
39
6
 
4
 
! Отговори
Като чета преди 1 месец
Коментарите,разбирам ,че сте много загрижени,че Главчо ще даде 80млн.на Украйна.Праеи сте ,това са много пари и не трябва да се дават.Но никой от вас не казва,защо по договора с Боташ,сключен от корупционното правителство на Радев,сме платили само от началото на годината 120млн.без да сме внесли и една молекула газ.А за целия период на договора ще платим четири милиарда.Това по-малко пари ли са от 80млн.?Наистина ли мислите за България или има нещо друго?
38
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 1 месец
До Емигрант. Всичкото изброено го има и другаде в големи количества, като емигрант би трябвало да знаеш.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Емигрант - Ако беше читав човек, след толкова минуси, би се замислил. Ама не, ти си гУУУлем,та рабУтЪ, щот си емигрирал и си решил, че може да ръсиш нещо, дето ти липсва и да поучаваш. Живей си живота където си и остави българите в България да подреждат своя както считат за добре.
36
9
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Само минуси ли умеете да слагате на реалностите бе пингвини ? Хайде да ви питам, защото разбирам сте "многознайковци", в коя нормална държава с интелигентен народ рекламите на кредити и лекарства заемат 90%, в коя демократична държава убиват на пешеходни пътеки предимно деца и възрастни, в коя интелигентна държава има толкова много телефонни измами и се мятат пари от балконите, в коя демократична държава Путин не е АГРЕСОР, в коя държава с интелигентен народ списъкът "Магнитски" е пренебрегнат,
35
2
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
А и та питам мигранте, това по коя талавизия ти го казаха, че юрохея давала пари за укрите тук... Нищо, не дават, те светна промит мозък... Издържаме ги всички ние от останалите в България, че и вземат помощи по големи от мин. заплата в България... ===)))
34
1
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 месец
До Емигрант. Ще се задавиш от омраза към България и българи и от гордост, колко по-велик си от тях. Пази си нервичките.
33
10
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
До 29"до емигрант"- не се срамувам да работя това което ми гарантира свободния и демократичен избор, за мен срамна професия няма, защото не съм възпитан от комунисти и мазни техни доносници и иzмекяри, мисля с главата си и не завися от никого, не съм лишен /поне за сега/ от нищо което в България се нарича луксозно за по-голямата част от населението, не съм само мечтател, а всичко за което искам съм се докоснал ! Завиждаш ли или просто си със слаб разсъдък ?
32
1
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
емигранте ти си просто поредният безродняк, стой си, където си, България няма нужда от теб... ===))) на никой тук не липсваш...