Главчев: Докато не се овладее пожарът, няма как да се предоставят фургони

Той отказа да коментира думите на президента от вчерашния ден
Обновена: 21 юли 2024 16:25 | 21 юли 2024 16:12, Нели Христова
64
Главчев: Докато не се овладее пожарът, няма как да се предоставят фургони
Снимка: БГНЕС

Последни настройки на мобилната клетка текат в село Воден, до часове сигналът ще бъде усилен четири пъти, заяви премиерът Димитър Главчев, който за втори път е в един от най-засегнатите от пожари райони на страната. Във Воден пристигна и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков във връзка с комуникационното обезпечаване на селото. Снощи е инсталирана техниката на трите оператора, проведени са тестове - идеята е да бъде покрит целият терен, където бушува пожар, за да има комуникация с всички екипи, които работя, заяви министър Гвоздейков. Той уточни, че имa разрешение от Гранична полиция клетката да е постоянно действаща. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пое ангажимент да провери дали в миналото е отравяно искане за поставяне на клетка за обезпечаване на комуникацията и ако е отправяно подобно искане – защо не е удовлетворено.

От днес поетапно започва доставката на 15 контейнера, които са пригодни за живеене – с 2 стаи, санитарни възли и електричество. Премиерът Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов проследиха поставянето на първия контейнер, който бе разпределен за семейство с 10 годишно момиченце и възрастните родители на майката. Контейнерът веднага беше електрифициран, както и вързан към ВиК мрежата.

Контейнерите са на пожарната и пристигат от цялата страна. Министър Стоянов обясни, че не е било възможно контейнерите да бъдат доставени по-рано, преди да е овладян пожарът. Министърът уточни още, че контейнери от центровете за бежанци няма как да бъдат използвани, защото те са трайно закрепени на местата, където са разположени. Хората ще получат това, от което имат нужда, категоричен беше още вътрешният министър.

"Фургоните са тук. Нямаше как да са по-рано в населеното място. Докато не се овладее пожарът, няма как да се предоставят фургони", уточни премиерът.

Главчев отказа да коментира думите на президента от вчерашния ден. Попитан от медиите дали се прави политика на гърба на тази трагедия премиерът Главчев отбеляза: „много ще е жалко, ако се прави“. Според министър-председателя всички институции би следвало да действа заедно, за да се решават проблемите максимално бързо.

Битката с огнената стихия продължава шесто денонощие. Днес работа на терен ще започнат и два противопожарни самолета от Испания. Селата са обезопасени и се работи по няколко направления.

Перфектната работа на българските пожарникари беше отбелязана от министър-председателя Димитър Главчев. Премиерът благодари специално и на екипите от турска страна, които само за часове се отзоваха на молбата за съдействие. Главчев благодари също на доброволците, които в координация с МВР продължават да са на терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Ако имахте поне една гънка на мозъкът си която да има връзка с разумът нямаше да ми слагате скоростни минуси, а бихте се замислили за истината която ви изказвам, ***, комунистите ви разселиха поголовно из цялата територия и това днес е фатално за природата която унищожавате без да разбирате защо го правите...въпрос на простотията ви...
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да ги настанят сега кешират от пияни англичани , зимата вероятно
29
1
 
7
 
! Отговори
До емигрант преди 1 месец
Ако имаше, ама това е друга реалност. А в тая реалност миеш тоалетни и чинии в Испания. Няма справедливост, така ти заминава талантът...
28
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
главурдата да не се прае на приятно разсеяна, а да настани хората по 5 звездните хотели на чорбаджиите и кошлонията да им плаща масрафа, кат на укретата.... ===)))
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Свети Джавелин - Защо не, и те са хора. Това, че ти се имаш за нещо повече, си е само в твоята глава.
26
13
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Ако имах власт и възможност веднага на секундата бих ви изхвърлил от ЕС и където искате на там да си търсите "късмета" обаче съм сигурен, че никъде никой няма да ви иска да присъствате в техния начин на живот, защото никъде няма толкова проста нация която да приеме толкова недостоен и мръкащ срещу всичко народ, дори църкащ и срещу всичко добро, защото просто не разбира защо съществува още ! Ако бяхте хомосапиенс 35 г. нямаше да избирате само злото, това е присъщо само на вампирите и вещиците....
25
12
 
3
 
! Отговори
Свети Джавелин преди 1 месец
Копейки, ако утре изгори Столипиново, ще искате ли докато държавата построи нови къщи на ромуланите, да ги прати по хотелите на морето? За сметка на бюджета? Само за да не са украинците там? А??
24
1
 
9
 
! Отговори
До емигрант преди 1 месец
Хайде много моля да не ни принуждават да даваме разни неща, а после уж да ни "компенсират"! Че нещо при тия движения все се оказваме вътрешна гума! Така и за дълговете на Ирак и Либия ни лъгаха и накрая изядохме дървото. Като ни компенсират, защо направо не дават това с което ни компенсират на Украйна? Ами трябва ние да даваме, пък после те да ни връщат? Знаем ги вече лъжите на евроатлантическите измамници, мерси!
23
10
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Че и не си признавате, че сте зависими от простотията бе ? Тогава на какво се дължи беднотоята и мизерния ви и нещастен животец ? 35 г. дълбаете дъното с чалга и простащина и ви липсва смелост да си признаете истината защото просто сте едни имитатори на "героизъм" и "родолюбие" и истински чуждопоклонници на чуждици и звуци издавани от "звезди" като например "УАУ", чакалски звук за присъствие в природата ! Няма да се оправите, защото сте достатъчно проsти !
22
4
 
12
 
! Отговори
До Емигрантина преди 1 месец
Ако на *** изгори къщата и я натикат във фургон на 40 градуса пек, а украинците по хотели с всички екстри, сигурно щеше да ходиш да благодариш за украинците. Украинците трябваше във фургоните, защото те са точно от бежански лагер докарани, и да са доволни, че имат мирно небе над главите им. Все пак не са тук на курорт, ама така стана. Да си видял други бежанци от война на хотели настанени? Няма такива, в бежанските центрове седят.
21
4
 
9
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 месец
С какво това циигганнско село "Воден" е толкова важно, че вече една седмица от сутрин до вечер ни занимават с изгорелите незаконни постройки на тези индианци? Колко и какви данъци са платили индивидите там, че всички копейки задружно реват да им се строят нови къщи? И НАТО да ги спасява? НАТО противопожарна служба ли е??.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бесило - Свързват се с ток и вода фургоните екстрено, без исканите разрешения, защото при екстремни ситуации било разрешено, щели тепърва и тоалетните да свържат с някакви ями или канали, не разбрах много, за климатици изобщо не споменават, а те са направо жизнено необходими в тоя пек.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А украинците на море и планина в пет звездни хотели,това не е ли Таш ак с нас българите?
18
12
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Завистта и омразата на българинът го е довела заслужено до мизерията и простотията му ! Какво общо има тук Украйна бе пещерняци, ЕС ви компенсира всичко което им осигурявате и на само на вас, а и на всички които им помагат ? Имате пряка зависимост от простотията и злобата, затова нямате нищо в тиквите си ! Ако всички останали членове на ЕС бяха като вас зависими само от пороци и те биха биле на такова бедно и мизерно ниво като вашето ? Комунизмът с нищо добро не ви е "обзавел" *** глави !
17
4
 
12
 
! Отговори
Въпрос до Главчев преди 1 месец
Бих го запитал тоя ур од,къде е европейската солидарност. Защо НАТО не прати техника за гасене на пожарите. Бих му припомнил за пожарите в Старозагорско,които благодарение на самолет пратен от руснаците беше потушен за отрицателно време. Бих го попитал,защо укритие са по хотелите на българска издръжка,а българите в контейнери при 50 жега вътре в тях! И накрая бих го попитал,няма ли да си подаде оставката или чака някой насила да му я вземе
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След всичко , ще гласувам за Тръмп , само да отворят секция в село Мечка
15
3
 
13
 
! Отговори
Григор Български преди 1 месец
В Нета се върти клип с украинец ,който блъска български полицай. Предлагам кофелето веднага да бъде изхвърлено от квартирата си на Слънчака,а на негово място да бъде настанена 66 годишната вдовица загубила единствената си къща!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да видя Главчев да заживее във фъргон
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви са тия тоалетни?
12
2
 
6
 
! Отговори
Главанака на Лойко преди 1 месец
Много *** е тоя бе! Ама какво да очакваме от човек с такава фамилия и такъв шеф