София е третият най-евтин град в Европа за чревоугодниците

Според класацията българите пием най-тънкото кафе със средна цена 1,49 евро
21 юли 2024 15:00, Петър Бойчев
77
София е третият най-евтин град в Европа за чревоугодниците
Снимка НОВА

Искате да пробвате вкусна храна без да се разорявате? Тогава си стойте в София. Според световни пътеводители столицата ни е третият най-евтин град в Европа за всички чревоугодници, пише НОВА. На същото мнение ли са туристите обаче?

Близо до Съдебната палата срещнахме семейство Амели и Божидар Бойчеви, които от 34 години жиеят в скандинавските държави. От Пловдив са, но са на екскурзия в София.

Статистиката сочи, че едно евтино ястие в София е 7,67 евро. Докато такова от среден клас за двама излиза 30,67 евро. На другия полюс е норвежката столица Осло, където живеят семейство Бойчеви. Там обяд за двама ще ви струва средно 98,96 евро.

Семейство Ким са от Япония. Още като ученици чули за България и оттогава мечтаят да я посетят.

"Ние сега живеем в Амстердам, но знаем много за България. За нас, азиатците това е много специално място и знаем много за страната. Всеки би искал да дойде тук. Много е хубаво киселото мляко тук. Аз и в Япония ям, но тук е по-прясно и свежо. В България е по-евтино от Амстердам, но е двойно по-вкусно", споделя Джими Ким.

Ренета Русева е у нас с приятелите си от Англия. Години наред не се е прибирала, но носталгията надделяла. Обича традиционните специалитети - шопска салата, баница, таратор, лютеница и... ракия.

Според класацията българите пием едни от най-евтините кафета със средна цена 1,49 евро. Пред нас са само италианците, испанците и унгарците, като ни водят само с няколко цента.

Весела е един от ексурзоводите в София. Тя и колегите ѝ са посрещнали общо над 2 милиона туристи в столицата от началото на годината. "В Италия едно кафе даже на летището е 1 евро и 20 цента. И с туристите съм си говорила, че специално кафето е по-скъпо от това в Европа", споделя тя.

Според туристическия бранш 60% от италианците идват в България именно заради чартърните полети. Българите емигранти, които са туристи в собствената си страна смятат, че трябва да се инвестира повече в бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: обядсофияевтинокафе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Осло е направо извратена работа. Непосилно е и за пвоечето хора там ... Теорията на еидн познат от Норвегия е, че едно време са търнгали да се замогват и са се утрепали от ядене и пиене, заотва правителството е въздействало,да вдига данъци и прочие, че хората да не са по цял ден преяли и пияни ... абе някаква странна недиректна диткатура си е там.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пълен фейк 56 - Горкия келнер...
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дякон - Начинът, по който на случаен принцип слагаш главни букви, също си е грях ....
59
0
 
1
 
! Отговори
Дякон преди 1 месец
Чревоугодничеството Петият библейски смъртен грях чревоугодничеството да живееш за Черволяка Тъпкане на маса много характерно за булгарака така разбира живота Погледнете на плаж изтърбушените му телеса мятащи меса като до-битък.Приличат на зви-ни жени с висящи гуши по 45см глезен 3м талия излязло от месокомбината животно булгарака живее за да тъпче тумбак неуважтелно към храната п-расе.Никаква мярка в хранене.меси мляко риба и месо пост не знае и молитва.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
чревоугодниПетият библейски смъртен грях чревоугодничеството да живееш за Черволяка Тъпкане на маса много характерно за булгарака така разбира живота Погледнете на плаж изтърбушените му телеса мятащи меса като до-битък.Приличат на зви-ни жени с висящи гуши по 45см глезен 3м талия излязло от месокомбината животно булгарака живее за да тъпче тумбак неуважтелно към храната п-расе.Никаква мярка в храене.меси мляко с месоПост не знае молитва не знае
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Винаги се забравя за качеството, когато се изтъква като някакво предимство за България, че е по-евтино. По-ниско качество и по-евтино, какво има тук за хвалене?
56
1
 
20
 
! Отговори
Пълен фейк преди 1 месец
Яжте в Чехия пържола или двоен стеак за между 120 - 140 крони (4,80 а 5,60 евро), където келнера не по шорти или с джапанки, ае облечен с черни паталони и бяла риза и една шопска салата (да има и шопска) е между 70-90 крони!
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51 Ясно. Чревоугодния ти дядо е бил сухопътна камила и никога през живота си не е опитвал морска риба.
54
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми да, ако получаваш японска заплата тука си е без пари, ама за работещите бедни тука излиза меко казано скъпичко.
53
5
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Европа пропада
52
9
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
София е селски нужник с изкъртена врата и разпиляни вестници.
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чревоугодник в широк смисъл означава човек, който не само си угажда, но и разбира от храна. Дядо казваше, че обича храна за кеф, а не за наяждане. В личен план се радвам, че попадам в тая категория благодарение на жена ми, перфектен кулинар. Напр. рибена чорба. На морето я предлагат от замр. скумрия, подправена жълто оранжева, дивисилец и кр. В къщи я готвим от глава на сом, толстлоб и пъстърва. Също и шкембе, ***, борш, телешко варено. Ние сме бедни на продукти, напр. няма телешко, мор. дарове
50
5
 
7
 
! Отговори
Ходете да видите преди 1 месец
Резиденция Кравуш на Бай Тошо да нидите къде са потънали парите на покорения българи да си живее като цар дъртия педофил Живков и ушевите хомосексуаристи от ДС послкрайнего също педофили.
49
2
 
12
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Тия пък скъперници, мислят си че ядат нещо качествено..
48
7
 
10
 
! Отговори
София е нещо средно преди 1 месец
Между Авдеевка след военните действия и Бейруд само ме с по мръсен въздух и по кофти улици.
47
8
 
6
 
! Отговори
МинистерствоНТуризма преди 1 месец
Dear tourists they are lying to you Bulgaria is low cost whorehouse with a lot of Spin (AIDS) And too much fentanyl into the drugs with means dead .The capital is ugly and dirty and wit a lot of gypsies and Arab terrorists.The police are corrupt.
46
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бачка у РъБъ за 500 лева заплата - и да п.люска манджа за 30 евро всеки ден :)))
45
6
 
14
 
! Отговори
FuckOFF Bulgaria преди 1 месец
Голяма цензура!Няма свобода на словото в България!!!!!!Да опитаме пак Знаете ри ги камионите с които се чистят септични ями.Трябна съдържанието на няколко такива да се изсипи на Витошка Докъто туристите дегустират храната в заведенията на мутрите да усетят и духът на България.
44
6
 
12
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
държава няма , закони няма , народ няма , има стадо овце , което изобщо не мисли !
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати фалшиментото!... Това ми прилича на периодичните истерични изяви на платени клакьори, които срещу някакъв хонорар съобщават, как водата по нашето черноморие била "кристално чиста". И къде тези намериха "чиста и вкусна" храна в София? Може би само ако си я сготвят в къщи, но със зор ще намерят чисти продукти да си купят. Навсякъде пробутват палма, имитатори на млечни продукти, гадна храна с отвратителни вкусови качества, по мръсни и неподдържани хигиенично заведения...