Ненчев заминава посланик в Украйна, първо временно

Така се избягва указът на президента
23 юли 2024 08:23, Петър Бойчев
46
Ненчев заминава посланик в Украйна, първо временно
Снимка БГНЕС

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев е следващият посланик на България в Украйна. Това обяви председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси в рамките на конференцията "75 години НАТО".

"Също така, вече имаме одобрен нов дипломатически български представител за Украйна, който също излиза от това министерство - бившият министър Николай Ненчев. Успех на мисията!", обяви Паси, цитиран от БНР.

Николай Ненчев беше министър на отбраната в периода 2014-2017 г. във второто правителство с премиер Бойко Борисов. Той беше съден за договор с Полша за двигатели за "МиГ"-29 и беше оправдан. Ненчев е близък на бившия министър на отбраната Тодор Тагарев, пише Сега.

На този етап от служебното правителство няма потвърждение за обявеното от Соломон Паси, че Ненчев поема поста на посланик в Киев, допълва Националното радио.

От началото на 2022 г. страната ни няма титуляр на позицията. Последният ни посланик Костадин Коджабашев беше изтеглен в България след началото на войната на Русия в Украйна.

По-късно Би Ти Ви обяви, че по нейни източници от Външно министерство процедурата по назначението на Ненчев върви и че идеята е той да е временно изпълняващ мисията на България в Киев. По този начин няма да се налага да има указ на президента Румен Радев. Назначението може да стане още в петък тази седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
асдаа преди 1 месец
Бонго Бонго не ударила Бинго и се самоутрепала и изчезнала безкрайно... Аз ако съм толкова ***, отдавна да съм се самоизчезнал... Смепшик някакъв си...
37
0
 
1
 
! Отговори
асдаа преди 1 месец
Цицков (Ненчев) никъде не заминава, освен да си оди у тях си. Оная скумрия Паси е БайНикой и не знам защо още не е в панделата или защо още е жив?
36
0
 
2
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 месец
****офрен...!
35
1
 
6
 
! Отговори
. преди 1 месец
Там да си остане!
34
2
 
6
 
! Отговори
Господ гледа преди 1 месец
Дано да го тресне някой/я ракета, бомба или снаряд и да се върне в ковчег. Това заслужават всички подпалвачи на война!
33
0
 
10
 
! Отговори
SLAYER преди 1 месец
Salomon *** и той е SHI-бан предател
32
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
това недоразумение откъде изпълзя нямаме нужда от посолство в украина
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, той Киро стана министър с неоправеното си гражданство, та няма Ненчев да натъкмят за Украйна, щото е техен и "полезен". Най-добре е тая пречеща Конституция да вземат да я гласуват за премахване, да не им пречка само.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя беше бивш военен министър,всичко ще издаде на Украйна,всичко секретно до което е имал достъп
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този за някой лев всички ще ни продаде барабар с държавата
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРЕДАТЕЛ и продажник на България
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само вижте охранетата самодоволна муцуна на този илитерат и му кройте фуражка.Този пренеприятен тип е слагач и блюдолизец на квадрат и няма човешка чест и достоинство, само и само да дъвче кокала.
26
3
 
14
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 месец
Мармундун Паси неработи, той е евреин!;))) Вие, кат сте гламави,м работете, за да може той да си развява кончето и осъществява замислите на евреите за света на ваш гръб! Паси, трябва да бъде обесен публично в центъра на София! За назидание на всички евреи и бъдещите поколения! Лешът му трябва да стои на центъра на София докато офунти всичко в радиус 10 км и месата запоянат да окапват от него,а гарваните да го глозгат! Слава на тангра, йееее, секи евреин требе да умрве!
25
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Какъв е атлантическият клуб и като какъв определя кой да се назначава като посланик. Ако имаше служби С. Паси трябва да е при бай Ставри за държавна измяна, това е истината.
24
2
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Трудовата книжка на С. Паси. Какво работи, от къде са му доходите? И ако не може да ги докажа, айде при бай Ставри, да не говорим, че е чужд агент и отдавна трябваше да е при бай Ставри!
23
1
 
11
 
! Отговори
Това е преди 1 месец
територията, всякакви киеци назначават на държавната хранилка. Кога и къде е учил за дипломат този земеделец? Ми го бяха турили и военнен министър.
22
0
 
4
 
! Отговори
Този преди 1 месец
Да ама Не...
21
0
 
27
 
! Отговори
Папо преди 1 месец
Опаа този беше известен ,че заключваше служителките в Министерството на отбраната в кабинета си вечер и ги принуждаваше да му се отдават.
20
0
 
25
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
Този Паси как господарски му подвикна на Ненчев в пълната зала : Тук ли си бе господин посланик? А тук си добре .
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредни политически излагации доказващи, че всички са един дол дренки. Гледат само да се доберат до постове и службички, а обикновения народ кучета го яли. Не вярвам и на този ***, който яде и пие с разни измислени масонбандюгани и награждава пишман "бизнесмени". Тогава не дава никакви обяснение, а сега реве като ученичка.