Ненчев заминава посланик в Украйна, първо временно

Така се избягва указът на президента
23 юли 2024 08:23, Петър Бойчев
46
Ненчев заминава посланик в Украйна, първо временно
Снимка БГНЕС

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев е следващият посланик на България в Украйна. Това обяви председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси в рамките на конференцията "75 години НАТО".

"Също така, вече имаме одобрен нов дипломатически български представител за Украйна, който също излиза от това министерство - бившият министър Николай Ненчев. Успех на мисията!", обяви Паси, цитиран от БНР.

Николай Ненчев беше министър на отбраната в периода 2014-2017 г. във второто правителство с премиер Бойко Борисов. Той беше съден за договор с Полша за двигатели за "МиГ"-29 и беше оправдан. Ненчев е близък на бившия министър на отбраната Тодор Тагарев, пише Сега.

На този етап от служебното правителство няма потвърждение за обявеното от Соломон Паси, че Ненчев поема поста на посланик в Киев, допълва Националното радио.

От началото на 2022 г. страната ни няма титуляр на позицията. Последният ни посланик Костадин Коджабашев беше изтеглен в България след началото на войната на Русия в Украйна.

По-късно Би Ти Ви обяви, че по нейни източници от Външно министерство процедурата по назначението на Ненчев върви и че идеята е той да е временно изпълняващ мисията на България в Киев. По този начин няма да се налага да има указ на президента Румен Радев. Назначението може да стане още в петък тази седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
32
 
! Отговори
Ясно... преди 1 месец
Още един укроблизец от клуба на Атланши33итата с ястребов писък "Слава Кокаине" отива да заработва гривни в 404 силно наведен,с разтворени задни бузки и добре овлажнена входна тръба,винаги готова да поеме атланшитските ценности на Зельоньй др0гар с напудрения нос... ГнYсЕн пр00дажник!!!
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на правителството Денков-Габриел настойчиво ми бе предлагано да назнача за български посланик в Украйна Николай Ненчев. Категорично отказах, тъй като въпросният кандидат не притежава необходимите професионални качества и подготовка за този важен пост.Вместо да предложи кандидат за посланик на България в Украйна, Министерството на външните работи реши да назначи Николай Ненчев за нов временно управляващ посолството ни в страната. Това е необосновано понижаване на равнището на дипломатическо представителство и грубо заобикаляне на Конституцията
16
2
 
28
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 месец
Тоталното беззаконие на мафията продължава. Главчев си е за съд.
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този престарял любовник ненчев, знае ли поне един език, или има само език...
14
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога атлантици започнаха да назначават посланици? Прав е Радев като не е издал указ.
13
3
 
50
 
! Отговори
Естествено преди 1 месец
временен. Скоро няма да има Украйна.
12
4
 
23
 
! Отговори
До Бонго преди 1 месец
Пак ли смърдиш.бе ,ама нали знаеш кой то се напъва за тия работи и е на зор накрая пълни гаш'тите
11
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Близък на Тагарев, ясно още един предател на България.
10
1
 
32
 
! Отговори
Шоломон Спаси преди 1 месец
Не се наяде,еййй??!!!Още да цица?Ама и посланика гладен изглежда?СМС акция да му съберем за сандвичи и една торбичка Билла за смолета да си има???
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички осъдени на сладка и доходна държавна работа. Други които могат да бъдат осъдени с държавна охрана от НСО. Това е България. До кога?
8
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едни и същи на ротационен принцип. За какво ни е посланик в Украйна не разбирам? Българският данъкоплатец да издържа още едни напълно ненужни тунеядци, които там фактически нямат никаква работа.
7
2
 
44
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Както изглежда,, не държавния глава, а едно Паси с майната към православието, определя посланиците, прекалено много се обезличи тази позиция.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1 АнонименЕми то в пропаднала държава и още по пропаднал град като софия така става
5
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна ни изпрати инструкторка по орална любов, ние им изпращаме селянин. Перфектно олицетворение на двете държави!
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герои на Чалгария, Украйна има нужда от вашитеФатмаци! Изпратете ги всичките на Украйна, всичкитеФатмаци и генерали, където ви управляват. Генерал Боко, Генерал Радев, генерал Янев, фелдмаршал Тагаренко, Райхсмаршал Шкембе войводата, фелдфебел Джамбазки и цялата партия Величие!
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С трабанта на Паси ли замина :)
2
3
 
51
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Щом Пасито е набъркан в избора за посланик в Окрайна, значи още доста БГ милиони ще заминат при бандерите. Жалко...и га.дно.
1
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрах, Паси ли определя посланиците?