Няма държава, но има едни добри хора, които искат да помагат

Нинова настоява да се приеме зконът за доброволчеството
23 юли 2024 11:28, Нели Христова
45
Няма държава, но има едни добри хора, които искат да помагат
Снимка: БГНЕС

"Законът за доброволчеството, който сме внесли в този парламент за пореден път, трябва най-накрая да бъде приет спешно. Пожарите и стотиците доброволци, притекли се в помощ на хората показаха още веднъж, че статутът на тези самоотвержени хора трябва да бъде решен".

Това написа във Фейсбук народният представител от "БСП за България“ Корнелия Нинова.

Нинова, която е депутат от област Благоевград, се срещна със социалисти и жители на Петрич. Тя разговаря с тях по конкретни общински проблеми, близките пожари, безводието по селата.

"В Закона за доброволчеството уреждаме статута на доброволците, подготовката им, обучението, отпуски кога трябва ползват от работното си място, оборудване. Онзи ден гледам едно момче - гуменките му се запалиха в гората от пожара, но то стои и помага. Няма държава, но има едни добри, самоотвержени хора, които искат да помагат, но те нямат уреден статут, подготовка, облекло. И втори парламент този закон не се приема. Защо? Тук няма постове и порции, които да си разпределят?“, реагира Корнелия Нинова. "Виждали сме всички как политици ходят на мястото на бедствието, снимат се и след три дни забравят. А доброволците остават със седмици да помагат. След наводнението в родния ми град Мизия, те останаха повече от месец, за да разчистваме на самотни хора“.

Тя призна, че самата е била доброволец: "След един много тежък Ковид станах санитарка в Ковид-отделение. Бяхме с неуреден статут и аз се притеснявах да не създадем проблем на болницата. В този парламент законът сме го внесли преди 1 месец - на 21 юни, не е мръднал. А в тази безизходица, видяхме, колко много хората разчитат на доброволците. В такива критични ситуации се вижда как държавата е абдикирала и е оставила хората да се оправят сами“.

"Грижата за гората, земята, водата трябва да е приоритетна държавна политика. А сега плодородна земеделска земя се дава за разполагане на фотоволтаични паркове, защото от фотоволтаици се печели много. Вместо държавна политика в полза на българското производство, за стимулиране на българските земеделци“, посочи Нинова.

Като фрапиращ пример за отсъствие на държавата от стратегически сектор Корнелия Нинова даде язовирите, проблем, поставен от нея многократно като икономически министър.

"Половината язовири са дадени на концесия, не можеш да установиш собственика - земята е на общината, чашката на язовира на частно лице, рибата, дадена на трети субект. Като дойдат дъждовете, язовирът прелее и отнесе на хората къщите - не се знае кой отговаря. Същото е сега и с пожарите - виждате какво прехвърляне на отговорност е между институциите, липса на средства, липса на техника“, посочи Нинова и подчерта:

"Ако трябва да обобщя - държавата трябва да се върне в тези сектори, нужна е силна държавна ръка в тях. А не - бягство от отговорност и прехвърляне на частни субекти, за да се печелят пари, разбира се, на гърба и нещастието на хората“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
1
 
! Отговори
Ленин преди 1 месец
Тая гнусна костовиска е.ба майката на сто годишна партия.....
41
0
 
6
 
! Отговори
Без име преди 1 месец
Хукнаха по тв студията червените врагове на Нинова да се обясняват колко сплотени щели да станат левите, леваците на Манолова, раздвижените на Т. Дончева, прокудените или неудовлетворени...с водач лисицата Паскалев. И очакват да се наредят на Бузлуджа рамо до рамо, да бъдат много, да натрият носа на Нинова.Да,ама НЕ ! Грешна им е информацията или просто лъжат. Редовите социалисти, които в пряк избор си избраха лидера и са свидетели на всички напъни някой да я изтласка, няма да се качат на върха.
40
2
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Красива жена
39
3
 
3
 
! Отговори
До 36,37,38 преди 1 месец
Ето ги /го...то не може да се скрие простотията, не стои кротко, а крещи, скимти...
38
11
 
2
 
! Отговори
Никой преди 1 месец
На 2.8,всички другарче на връо.Да ги вземе чинията,за да посетят социализъм,на друга планета!!!
37
9
 
3
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
До 33-от товарищь Нина,ПО-ГОЛЕМ КРАДЕЦ,НЕМА!!!
36
7
 
1
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
Бум,бум.Айде НЯМА НУЖДА!!!
35
7
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Корнелия,и на 24.07 от 14.00ч,да те видя на митинга в защита на Исторически парк.Така ще докажеш,че си истинска българка и милееш за българското.Айде чао!
34
12
 
12
 
! Отговори
Андрей Луканов преди 1 месец
Нинова, Нинова-а! Откога си, др.Нинова в управлението на БСП-БКП-то, а преди това при Костов Иван?! Все до курбана, все до софрата, все в далаверите, кражбите и продажбите! Събираш ли капачки за линейки, вертолети, за болни и сиромаси, Нинова?! Къде навряхте държавата, др.Нинова?!
33
2
 
16
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Да си гледа живота Нинова и да не се занимава повече с ***, на които добро не можа да направи. Лошотията властва по света и добрините, добротата не са на почит днес. Да ги остави да се самоизядат и затрият и политич.,,приятели" и политич. опоненти. Кратуни прости. Довчера едно пред човека пеят, днес настръхнали срещу него. След Нинова няма да има соц.партия, защото им лъснаха задниците на лицемерите. И те се оказа, че искат да са мутри и богаташи. Жалко за хубавите идеи и усилията на жената
32
2
 
11
 
! Отговори
Да, точно преди 1 месец
А протягат ръчички за милостиня от държавата. Що не виснат пред офисите и яхтите на господарите си, на които слугуват и за които работят !? Нали там трупат капитали...да се оправят, без да намесват държавата.
31
1
 
12
 
! Отговори
До онези преди 1 месец
Които се противопоставяте на идеята държавата да е силна и да регулира икономиката, здравеопазването, финансите и т.н. и роптаят срещу идеите на социалистите, защо като изпаднат в немилост , като ги сполети беда, като ги очука природата, не се обръщат към обогатили те се капиталисти, а търсят държавата да ги възмезди и да компенсира загубите им. Тоест искат от общите пари, събрани от държавата, а не искат от тези, на които слугуват. Слуги на богаташи, а не на народа и държавата.
30
3
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Изчетох с отврат няколко коментара, за да се уверя, че неграмотни и зле ориентирани хорица оплюват всичко, свързано с БСП и единствения интелигентен и компетентен лидер на истинска политическа партия днес. Новопоявилите се "партии" и техните "водачи" не зная кого представляват, като се има предвид, че повечето българи все имаха червени партийни книжки и се пребоядисаха или ги изгубиха. Сега тези упрекват Нинова за това, че ги изгони от партията. Да е жива и здрава !
29
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова колко години си в парламента какво работиш изобщо освен абонирана за парламента и да плюе по Борисов
28
13
 
8
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 1 месец
Ниновица едва ли ще даде и лев от откраднатие милиарди ,защото нейният девиз е :"Кръв повръщам - пари не връщам "
27
12
 
9
 
! Отговори
Галя от Козяка преди 1 месец
Селянката от Крушовица е типичен пример за тоа, как една безочлива, морално и душевно нечистоплътна и нагла седесарка и бивша комунистка, погазвайки Морал и Закон може да стане милиардер и да съсипе партия с вековна история, по заръка на господарите си от Козяк.
26
10
 
9
 
! Отговори
ФАТМАКА и КОПОИТЕ преди 1 месец
Мдааааа , има едни добри хора , които не само искаха , а реално помогнаха БСП(БКП) бавно и сигурно да се отправи и настани на полагащото и се място - БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА...Що се отнася до добрите , колко са добри и дали въобще са добри е отделен въпрос.
25
10
 
7
 
! Отговори
Магарев преди 1 месец
Дебеланата да ходи на фронта,да помага на бандеровците...
24
12
 
9
 
! Отговори
Столетницата преди 1 месец
1. Другари, дайте да дадем! Каквото сте събиралицял живот, дайте го. Ние от наше име да го раздадем на онези, на които не им се работи. Така ние ще сме партията-благодетелка, преразпределяща благата! 2. Другари, юруш да помагате, независимо от това дали сте подготвени или не! (Шегата настрана,бях в първи клас, когато "другарката" - така казвахме на учителките тогава - ни даваше запример дете-герой от разказче, което се втурнало в горяща сграда, за да провери дали там някой не се нуждае от помощ)
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо помагате на този Свински Райх? Оставете да изгори цялатаКочина и прасетата да цвърчат.