ЕК ни съветва да променим Конституцията

Наблюдаваме доста неустойчива обстановка
24 юли 2024 15:50, Инна Ангелова
66
ЕК ни съветва да променим Конституцията
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия препоръча на страна ни да направи промени в Конституцията. Вера Йоурова, която е зам.-председател на ЕК каза, че до такива препоръки се стига, когато има трайни промени в съответната страна. Тя представи годишния доклад на ЕС за върховенството на закона.

В оценката за България комисията отчете приетите промени в основния закон, съобщава БТА.

“Държавите от ЕС сами определят какво да се промени в техните конституции. В България наблюдаваме доста неустойчива обстановка, затова приканихме да се обмисли промяна в Конституцията”, добави Йоурова.

Зам.-председателят на ЕК отбеляза, че докладът съдържа над 1000 страници и за първи път включва оценки за Албания, Сърбия, Република Северна Македония и Черна гора, които се стремят към присъединяване към ЕС.

Дидие Рейндерс, еврокомисар по правосъдието, допълни, че в бъдеще докладът ще обхваща все повече страни и ще бъде свързан повече с икономиката и работата с европейския бюджет. Рейндерс допълни, докладът не е нито оптимистичен, нито песимистичен, а отчита волята в много от държавите от ЕС върховенството на закона да се подобри.

“На места наблюдаваме трайни проблеми, затова разполагаме с наказателни процедури и с възможности за оказване на натиск през европейския бюджет, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Македонец преди 1 месец
Българи, как е? Не е ли хубаво, когато някой ти казва как да промениш конституцията? Сега ще ви направят модерна европейска конституция с родител 1 и родител 2 вътре...
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ненормалните оценяват нормалните? Вън от ненормалния тоталитарен 4-ти Райх!
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това вече е " вмешателство" !-:( Аре без подобни " съвети" Моля!!! Та било то И от " ЕС"!!!
52
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А когато ППДБ направиха някои незначителни промени в конституцията, веднага бяха анатемосани от останалите в парламента! Били мошеници... Истината е, че в конституцията на България, която последно е била коригирана 1991 г и е била съгласувана с Кремъл, все още не фигурира точката, че България е член на НАТО! Изводите сами могат да се направят.
51
0
 
12
 
! Отговори
до 54 преди 1 месец
Ти не схващаш. Говори се трайни проблеми, които смятаме че са упоритостта да не приемаме уродливите промени относно 100-те пола. Ферщеен зи, Анадънму.
50
0
 
15
 
! Отговори
Oт ПП-ДБ преди 1 месец
Я na тea! Tyй ga нe e noл, тa ga ce cмeня, бe?
49
0
 
15
 
! Отговори
Не е ваша преди 1 месец
работа Екомисио това. Закрихте комунизма, но не го изгонихте от душите си, бъркате се във вътрешните работи на държавите ни. Това ли работите ? Ние, гражданите на държавите членки на ЕС нямаме ли право сами да решаваме такива важни неща, като конституцията.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У Бугария колко по голем държавник си толко по- малко ти се налага да спазваш конституция. Ако ще цялата да я пренапишат се си е тая.
47
0
 
19
 
! Отговори
ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКО преди 1 месец
ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА??? Дидие Рейндерс::"На места наблюдаваме трайни проблеми, затова разполагаме с наказателни процедури и с възможности за оказване на натиск през европейския бюджет", допълни той. ЕТО ВИ ОЧЕИЗБОЖДАЩ ПРИМЕР ЗА НИЩОЖНОСТТА НА ЗАКОНА!!!...
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвети от разни либерални лунатици не щем!
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската Конституция, създадена през 1991г., е най-добрата Конституция в Централна и Източна Европа. Нищо добро не ни очаква ако ЕК се намеси и задължи България да променя Конституцията. България отвлечена държава ли е? Само отвлечена държава може да допусне намеса на външни фактори.
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Държавите от ЕС сами определят какво да се промени в техните конституции."------------Тогава кой ви е питал за препоръки, че сте тръгнали да ги давате? Кой от вас брюкселски амеби е бил достатъчно нагъл да го направи?
43
2
 
23
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Да я променят. С втората поправка - Право за носене на оръжие. Тогава ще видят те..
42
2
 
16
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Ня я мислета ,нашите политици,милеещи за България ще направят каквото им се нареди от ЕС и Козяк.
41
1
 
20
 
! Отговори
Да си спомним преди 1 месец
когато Европа беше свободна и отхвърли Договора за Европейска конституция 2005 година на референдуми във Франция и Холандия. Англия обещава референдум, но го отмени при глобалистчето Тони Блеър. Европейските народи се бунтуваха срещу правителствата си, за запазване на Конституциите им. После дойде договор Лисабон. Европа загива, Европа е на колене. Виж протести Брюксел, Франция, Германия. Брекзит. За да дойде времето глобалистите да се изгаврят с Българската Конституция.
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ще препоръчам на ЕК да си знае мястото или да ходи на май ната си. Повече да не съм чул никакви "препоръки" за промени в Конституцията ни.
39
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой ви е искал препоръките? Кои сте вие, че си позволявате да се месите в България на конституционно ниво?
38
24
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Конституцията е остаряла и не е актуална към днешно време.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Къде са сега експертите да обяснят колко лоши са промените в конституцията и как пп-дб нищо не разбират" - Тук са си! Инсамси прави! Европа дс го ДУXА!!!!
36
2
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 1 месец
За трепане си ей ... Къде живееш впрочем?