ЕК ни съветва да променим Конституцията

Наблюдаваме доста неустойчива обстановка
24 юли 2024 15:50, Инна Ангелова
66
ЕК ни съветва да променим Конституцията
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия препоръча на страна ни да направи промени в Конституцията. Вера Йоурова, която е зам.-председател на ЕК каза, че до такива препоръки се стига, когато има трайни промени в съответната страна. Тя представи годишния доклад на ЕС за върховенството на закона.

В оценката за България комисията отчете приетите промени в основния закон, съобщава БТА.

“Държавите от ЕС сами определят какво да се промени в техните конституции. В България наблюдаваме доста неустойчива обстановка, затова приканихме да се обмисли промяна в Конституцията”, добави Йоурова.

Зам.-председателят на ЕК отбеляза, че докладът съдържа над 1000 страници и за първи път включва оценки за Албания, Сърбия, Република Северна Македония и Черна гора, които се стремят към присъединяване към ЕС.

Дидие Рейндерс, еврокомисар по правосъдието, допълни, че в бъдеще докладът ще обхваща все повече страни и ще бъде свързан повече с икономиката и работата с европейския бюджет. Рейндерс допълни, докладът не е нито оптимистичен, нито песимистичен, а отчита волята в много от държавите от ЕС върховенството на закона да се подобри.

“На места наблюдаваме трайни проблеми, затова разполагаме с наказателни процедури и с възможности за оказване на натиск през европейския бюджет, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата и наказателния съд в МВР. Това е спасението, а не различни власти да си прехвърлят топката. Едните ги хващат, другите ги пускат.
34
3
 
13
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
карат ни да клекнем на измислената държава македония !!!
33
3
 
14
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Вие какво искате!? Някога да сте били в дискотека и да сте поръчвали музика без да плащате!? Лошото е, че и от плащането не разбираме, а само от "новите закони" на ЕС! Плащанията отиват от година 2007 в джобовете на верижки от фирми свързани с политици! За народа - зелени идеи за по - големи данъци + гърбeнe до дупка!
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и като какви ни "съветват"? нали техните пионики я направиха КОнституция - Слънце, гордостта на Шиши, Ристю, Надето - секретарката, оня голобрадия председател на Правната комисия със стаж 2 седмици при тати, Бочко и компания.. сега кво реват като вдовица за юй???
31
1
 
6
 
! Отговори
Анти ЕК преди 1 месец
Промяна на Конституцията само към Българсаки Саракт и то не от сегашната политияеска класа, начело с Боко Тиквата и Шиши Дембиши. Тия сичките се измитат кат мръсни котята свива се ВНС и не се бърза, умува се, мъдрува се, докато стане и всички са доволни. А , ако некой от тия, старите са обади накриво - кърпело по гарбон, докато му са строшат кокалете!
30
3
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Най-важният проблем в Конституцията на България е, че при избори за НС не съществува 50+1 гласа което обезсмисля гласуването и гарантира, че малцинството ще управлява мнозинството както в момента 30 % гласоподаватели ще определят кой да управлява останалите 70 % и тази многопартийна система от Римската империя "разделяй и владей" никъде вече в цивилизацията не се използва и се разглежда като изнудване на народа !
29
2
 
18
 
! Отговори
До Руси преди 1 месец
Това не е твърдение, а чиста заплаха в прав текст.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕК директно я промени с поставените си пионки, сега го играе съветник.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много партии и трудно съставяне на правителство не е патент на България. Помним Нидерландия, Белгия, особено Италия. Това, че в България средствата за масова ДЕЗинформация съзнателно не информират за света, ни прави да се възприемаме, по-точно да позволяваме да сме без вина виновни. Аз лично мисля, че сме в период на чистене. Ножът не е опрял до кокала все още. А и истината е,че най-важният фактор еинаги е междумародното положение.
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те си нагласят конституцията според престъпленията
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трайни проблеми ? Колко да са трайни , едни нищо и никакви 34 години
24
2
 
30
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Уж всеки е суверенен, уж всеки сам решава, да, ама не. Намесват се в каквото поискат, когато им е изгодно, чак до конституция опряха. Да кажат това на германия, а? Това е чудовищна наглост и представа нямам, как им хрумна, че могат да искат нещо такова като промени в конституция. Да си променят те кал-павите закони, които позволяват нашествие от цял свят или намеса в чужда война и свързани с това разходи.
23
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Без Боко и Шиши няма как :)))))))))))))))))))))))))
22
3
 
30
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
На места наблюдаваме трайни проблеми, затова разполагаме с наказателни процедури и с възможности за оказване на натиск през европейския бюджет, допълни той."Само на мен ли ми се вижда крайно нагло това твърдение?
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки иска да поправя конституцията. Той не може една пералня и хладилник да оправи, да си смени маслото сам на големия джип, тръгнал да поправя конституция. Да им даваме на кандидатите депутати да оправят по един хладилник, да покажат майсторство. Всеки некадърен *** бърка из конституцията, защото са само думички и смята, че е нищо работа. Специалистите му казват, че оссира и маже с некадърност и противоречия, но калпавия самозванец е горд чукча писател.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно и промените е дал ЕС-а? Да не се трепят наш,те.
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма проблем, цялата власт принадлежи на народа и се изпълнява директно от народа без депутати. Крайно време е този народ да направи революция и да си вземе държавата, преди да са я дали цялата на Украйна.
18
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докладът на ЕК: "Промените в Конституцията отговарят на дългогодишни опасения. Конституционната реформа ограничи правомощията на главния прокурор и по този начин отговори на дългогодишни опасения. Тя напълно отговори и на препоръката за състава на Висшия съдебен съвет и ограничаване на влиянието на обвинител 1 в него."Къде са сега експертите да обяснят колко лоши са промените в конституцията и как пп-дб нищо не разбират
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проклет да е ЕС! Проклета да е ЕК!
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спрете тормоза над страните от Брюкселската имперска канцелария. Искаме свобода и демокрация.