Петър Танев: Назначението ми за посланик в Украйна е спряно от хора в България

От 15 години бил разведен със съпругата си рускиня
Обновена: 25 юли 2024 09:18 | 25 юли 2024 09:03, Нели Христова
63
Петър Танев: Назначението ми за посланик в Украйна е спряно от хора в България

Дипломатът Петър Танев бе одобрен за посланик на България в Киев от кабинета с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел. Предложението обаче така и не стига до подписването на указ от президента Румен Радев. Една от причините е, че украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

"Първото предложение дойде през май, като то е на ниво обсъждане на ЕНП, а официално номинацията получих в началото на октомври", обясни Танев пред bTV.

"Не знам коя е руската връзка. Моята бивша съпруга, с която сме разведени от 15 г., е гражданин на Русия, но нашите пътища отдавна са разделени. Моите синове са младежи с ярка политическа позиция", каза още той. Според него наратива за руска връзка се прокарвал целенасочено. Назначението му пък било спряно от хора в България. Украйна и посолството нямат никакво отношение към това. Според мен ударите срещу мен са донякъде и до сина ми Петър Танев, защото неговата дейност не се вписва в това удобно твърдение, че това е руска връзка, каза още той.

Обясни, че е имал разговор с Мария Габриел, която му казала, че Николай Денков не е подписал само за него. Бях въвлечен в един институционален спор. Този вътрешен скандал вреди на външните отношения и на тези с Украйна. Този казус се следи много внимателно, включително и в Руската федерация, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Още един паля чо мислеш се за незаменим герой, който спасява България и света, аман
60
8
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
Важното е, че опита на руския чорап в пРезиденството да пробута руска калинка в Киев не проработи :))))
59
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Психопатите от пплгдб+ трябва да се изчистят от ръководни позиции, доказано вредни са
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи сега нека си изясним ситуацията: 1. Петър Танев е настроен проруски дето жина му дето са разведени от 15 години е рускиня. Затова Ники пътника не го иска за посланик в Украината. 2. Ненчев е пронатовец и освен това изобличи фигуранта как е назначил любовницата си на 2 скъпоплатени длъжности във военно министерство. Затова пък фигуранта радев не го иска за посланик в Украйната. Пита се какво правим?
57
3
 
3
 
! Отговори
До 45-и Развеселен преди 1 месец
Явно си на градус, точно като товарищ Медведев. Това ви е обичайното състояние. Затова ви се привиждат я зомбита, я сигнали, я несъществуващи демократи в Кремъл.
56
5
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Сина на тоя май мъти водата. Добре че не са го назначили.
55
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял министър вчера ви каза,че този Танев е предлаган от някой за всякакви позиции (ценен кадър) и аха да стане търговско аташе и се оказа,че има доклад в службите за него и не му разписал министъра на икономиката и за това назначение. Ама Радеф си ги бута руските шпиони на всякъде. Както от президенството стана ясно,че са разписвали за паспорти на руснаци за един ден,а бесаарабските българи с произход чакат по 2-3 години
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците са нацисти. Набучвали са деца на вили, защото не са от правилната националност.
53
4
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Хитлер така речи абе знаеме бе, и за атентата срещу папата обвиниха нащо момче несправедливо. великите сили са така, още от чърчил има план да ликвидират нация техническа, щото ждом атамасоф е изобретил компуктера.
52
2
 
13
 
! Отговори
Хитлер така речи преди 1 месец
Да си рускиня е престъпление!?! 21 век се връща към средновековието, но все пак не са изгорили на клада жената. Има малък прогрес.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
академика го таковал-----И после обяви, че не го познавал и никога не са били заедно.
50
1
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
слугинажа в задунайски татарстан тънко пропуска факта, че по московските вузове не учат кви да е руснаци, камо ли две татарчета от задунайская. и че има неква причина дипломите на завършилите в ерефия българи да са от уфа, от ростов, от поджопинск и бобруйск.
49
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен48 тоя е от добронадеждните, щом и двете му деца учат в москвабад. буданов е звъннал на външния министър и го е питал как е със здравето и резко се е оказало че сме се объркали. що по медиите толко пресолиха манджата не е ясно, но най вероятно е по нареждане на началниците на румци лупинга
48
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя да спре да пищи. По всяка вероятност, от ДАНС са го проучили и са докладвали на министъра на външните работи.
47
1
 
3
 
! Отговори
187 преди 1 месец
Този казус се следи много внимателно, включително и в Руската федерация, каза още той.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 26 - Да не си прероден Луи някой си френски? Към непознат се обръщаш на ти, за себе си говориш в мн.ч.? Чудна работа!
45
7
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До До 26 "и кога точно е бил демократ нещо не си спомняме." Така е, руските зом бита получават от кораба в Кремъл сигналите какво да "си спомнят". Това е верно :))))
44
6
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
До РазвеселенЯвно четеш и не разбираш какво си прочел. Медведев дали живее в чужбина и кога точно е бил демократ нещо не си спомняме. Винаги е бил беквокалист на Вовата, никога не е имал самостоятелно мислене, а тежката му алкохолна зависимост влияе и на способността му да разсъждава логически. Държат го като уж зло куче, ама си един беззъб пинчер, който иска да изглежда като доберман. Не му се получава хич.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хахаха - А ти със сигурност си някой маугли, расъл в гората. Като ти чете човек разсъжденията......
42
2
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 1 месец
"Всичко което идва от ЕС е фалш, лъжи и корупция!" - Тая сутрин Минджов се ежеше по тв, че, ако не изпълним исканията за промени в конституцията, щели да ни шамаросат от ЕС. Аз все си мислех, че сме равноправни в тоя съюз и суверенни държави, то се оказа, че са ни вкарали в някаква детска градина, и, като не им хареса на леличките какво правим, ни шамаросват. Пък нали и шамаросването уж беше забранено..........абе, тотално се объркАх.....