Бизнесът е доволен, че ще има компенсации за тока

КРИБ: Това е спасителен пояс за предприемачеството ни
26 юли 2024 19:43, Инна Ангелова
29
Бизнесът е доволен, че ще има компенсации за тока
Снимка: БГНЕС

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изразиха, че са доволни от решението на приетото днес в НС решение, с което се прие програма за предоставяне на компенсации на небитовите потребители на електрическа енергия.

Приетото решение, което да бъде последвано от компесаторен механизъм, се явява като спасителен пояс за цялото българско предприемачество, за сигурността на работните места на наетите и гарантирането на работните заплати, допълва “24 часа”.

“КРИБ високо оценява постигнатото за първи път съгласие между народните представители от различни парламентарни групи. Използваме повода да благодарим за проявените отговорност и грижи към българския бизнес и икономика на 185-те народни представители, подкрепили с гласа си решението и специално на ПП на ГЕРБ- СДС като председател на енергийната комисия”, се казва в изявлението им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
За 2 години преди 1 месец
разходите ми за член от семейство нарастнаха с 1600 лева. Моля държавата да ми покрие загубите от 3200 лева. Не може комунизъм за СОС повишение с 300% заплати и бизнес, а за народа повишени данъци, инфлация, юро, скъп ток и некачествена храна.
28
0
 
1
 
! Отговори
На гърба преди 1 месец
на народа. А идва борса ток и ци фро во юро.
27
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Компенсациите ще са грабежа от народа!!! Утре ще подаряваме и ток на укропия ай да ви е честит евролиберализма и джендъризацията,бустери т-ъ-п-и
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ и доса страни в чужбина, индуситралният ток е по-евтин от битовия. На нас ни готвят и това, ама няма да направят тока по-евтин за индустирята, просот ще вдигнат нашия. Ще почнем да се топлим на дърва и въглища много скоро.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На богатите ще им плащат тока, за бедните и пенсионерите пари няма. Ама народът сам си е виновен. Лежи на дивана и трака клавиатурата.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неадекватната политика на редица правителства в сектор енергетика през последните 30 години доведе до сегашното положение- да няма предвидимост дори в рамките на три дена за цената на тока.Каква икономика ще развиваме и кой сериозен инвеститор ще дойде в страната ни като не може да калкулира себестойност на продукцията си. и затова чуждестранните инвестиции ни заобикалят- Сърбия,Унгария,Румъния,Турция ,а при нас дребни суми. Вместо да имаме още преди години втора АЕЦ ние от износител сме вносите
23
0
 
5
 
! Отговори
до долу преди 1 месец
Така или иначе потребителят плаща винаги крайната цена.Само че какво свободното на тока. Той е монопол.
22
0
 
8
 
! Отговори
Плащайте преди 1 месец
Акционерите са същите като и тези в НЗОК (насилствено удържане на данъци от заплатата за услуги, които не ползвате), но Историческа Парк - бил Измама и Пирамида!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво ще е МС и парламента да решат бизнеса да плаща половин минимална заплата своите работници и служители и то не всеки юесец, а да речем на вски три месеца. Тва се оядоха тези работници!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как не се наядоха на компенсации!?! Който има бизнес, да се оправя! От къде накъде държавата (смятай ние) ще им плаща/ ме?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ми стигат бе, искам депутатска кола , дневно за бензин 100-200 , после ще ходя на ресторант 100-200 . Пеевски ми е идол , искам да стана голям колкото него, на него дали му пука за некви 2-3 милиона безработни?
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 17 - Разлоката е, че на теб ти стигат. Ако бузнесът се затрие, чао на 2.7 милиона работни места ...
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със заплата 2 000 и разходи 2 000 искам държавата да покрие всичките ми разходи над 2 000. Става ли?
16
0
 
13
 
! Отговори
герб сдс преди 1 месец
преборихме социалзъма. за бедните. да живее порко. да живее пеефски. да живеят урсула и зеленски и украинските бежанци в петзвездните хотели с големите джипове окичени с украински знамена. елате да ги видите в бургас как си живуркат. плажче по цял ден. малки деца, маркови дрехи, ресторанти, кафенца по 6 лева, сладоледчета....
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е,народе,разбра ли,как те изклатуриха държавните мошеници?Как тикнаха построените от социалистическата държава енергийни мощности в ръцете на частни(до една чужди) фирми,че и електроразпределителни монополни частници ,спретнаха ви и някакъв смехотворен "пазар" на тока,за да ви го *** яко и накрая чрез измишльотината ДДС ви нахлузиха да плащате всички тези престъпления!Да не говорим за престъпленията ВЕИ,чрез които ще ви довършат!Спасението е вън от ЕС!!!Ама,спинкайте и умирайте!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тока на свободен пазар, ама нито мога да го произвеждам, нито да си го менкам с авери ... Кво му е свободното на това? Панели да съм оравел ... ТЕЦ не може, АЕЦ бе може, ВЕЦ не може ...
13
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Какъв каптализъм е това, май май капитализъм само за нас, бедняците, някрая ще стане лошо....и то за всички!
12
1
 
21
 
! Отговори
Страната на абсурда преди 1 месец
Как няма? Всяка година нещо им пречи и искат помощи. Корона, войната, язовира на Украйна, сега тока им скъп. България е държавата на абсурдите. Навсякъде има прогресивен данък с цел равнопоставеност, социална политика и т. н. У нас плосък, а от данъците на бедните се плаща на мутрите, че токът им бил скъп. Е, къде го има това? Вадете си изводи и кой ви управлява.
11
1
 
17
 
! Отговори
а режим кога? преди 1 месец
Бизнесът доволен. Обаче! Никой не казва кога ще минем на режим на тока, при все повече климатици, електрически коли, още бяла и черна техника. А нова АЕЦ или ВЕЦ йок!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спасителен пояс? Не! Звучи така: Ако производителите на електрическа енергия не ни предоставят документи за направени разходи обосноваващи цена над (....) няма да получите пари. Чакаме отговора на производителите, доставчиците и балансьорите. Скоро.