Ваня Григорова: ПП-ДБ-СС неколкократно упражняваха натиск

Тя коментира и оставката на гл. архитект
26 юли 2024 23:15, Инна Ангелова
33

Административният съд се произнесе, че Васил Терзиев легитимно е избран за кмет на София. Ваня Григорова, която в момента е общински съветник от “БСП за България” каза, че е обсъдила развоя на делото с адвоката си и най-вероятно ще обжалва.

“Решението на Административния съд няма как да е последния етап на битката за честни избори. Терзиев много пъти е повтарял, че не е сигурен, че през следващия месец ще продължава да бъде кмет. Опасявам се, че и след това решение няма как да бъде сигурен. Не само поради това, че ще обжалваме решението на съда", коментира Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

По-рано днес Васил Терзиев съобщи, че е приел оставката на главния архитект на София Здравко Здравков. Според Григорова това е смущаващо, че това се случва точно днес, малко след решението на съда.

"Здравко Здравков беше главният архитект при предходното управление. Най-сериозните критики  към управлението в Столичната община бяха по отношение на презастрояването, към което няма никакво съмнение, че отношение има главният архитект. Въпреки това, той до момента продължаваше да бъде главен архитект", каза Григорова пред Bulgaria ON AIR.

Григорова каза, че неколкократно е получавала натиск от ПП-ДБ-СС да не се  приемат доклади на главния архитект на София.

"Опасявам се, че обществото не е забелязало, че когато на сесия гласуваме негови доклади,  в немалко случаи групата на ПП-ДБ-СС говорят и ни агитират да не подкрепяме доклада на техния главен архитект. Това не ви ли се струва странно? С разумни аргументи. Ние нерядко сме се съгласявали с тях. А защо толкова месеци наред той продължаваше да бъде главен архитект?", заяви Григорова.

Григорова каза, че при последващи парламентарни избори няма да се кандидатира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваня яхна метлата
25
0
 
0
 
! Отговори
THE BEST преди 1 месец
Истината е, че ППДБ - не знаят какво искат..... Днес искат едно, утре си сменили решението на съвсем друго ......
24
2
 
0
 
! Отговори
Шорош: преди 1 месец
Прекрасни и много усърдни момичета са Вакса и Маямата,заслужават си грантовете!
23
1
 
0
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Те и да искат, не могат да упражнят натиск, защото са политически слабо телесни! Все едно някой да обвини Бау, че упражнява натиск на Ваня, а тя е далеч от ,,периметъра" му !!! Прекалено оптимистично, за да е истина!
22
2
 
3
 
! Отговори
Истината! преди 1 месец
Ваня Григорова, ГЕРБ и ДПС упражняват натиск, а не ПП-ДБ-СС!
21
3
 
5
 
! Отговори
Другарке преди 1 месец
Твоята амбиция много си прилича с амбицията на Пеевски. Ама не разбра ли, че с поведение като на тлъстото да скачате срещу тези, които ви създадоха, само си отразихте клона на който седяхте!
20
4
 
2
 
! Отговори
Да ти оправя Вайбъра преди 1 месец
Яла како, да ти оправя хранилището с моя Хуа-вей....Когато бушонът си помисли, че е електроцентрала!
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко ли трябва да си rлynaв за да се радваш че васко ухото от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ е кмет
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дългата ръка на ДС
17
3
 
9
 
! Отговори
Off преди 1 месец
Удавника за сламка се хваща и много трудно пуска. Мая *** ще се спаси, а ванчето остана сама и без финансиране. Глада и отчаянието я движат.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От половин година нямаме сигнал на Бг он еър и никаква реакция на власта нито пущат сигнала нито обясняват зщо са ни го спрели. Много хора за това не гласуват. Защото се дерибейства безнаказано.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Григорова е изключително грозна, като й гледам интервюто сега. Преди не го бях забелязал.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Григорова, при нови избори ще се върнеш обратно в махалата, сокерес. Не направи нищо за града, за разлика от Терзиев. Но продължаваш да пречиш. Гнусна гад.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Григорова каза, че неколкократно е получавала натиск от ПП-ДБ-СС да не се приемат доклади на главния архитект на София. => нормално, защото е компрометиран и с много тежки провинения.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-рано днес Васил Терзиев съобщи, че е приел оставката на главния архитект на София Здравко Здравков. => жалко, че чак сега. трябваше да се махне и той, и Фандъкова, докато му беше времето, но този град вече не става за нищо. Оставяме го на поколенията от Афганистан, и се надяваме на възмездие от провидението за Здравков и Фандъкова. Получихте зелен оазис, а оставихте ***!
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нула уважение към тази кифла
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно си знае, едно си бае Ванчето. Все ***-Пето и виновно и ДБ. Такива у нас мътят главите на много необразовани хора.
9
7
 
4
 
! Отговори
Ехх преди 1 месец
Ванче Ванчеейй..., хубава си, ама глупава !
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шведка за кмет не е нужна на София.Гладен архитект от Плевен и червен брег също не е нужен на София,да го вземат в Париж него!!!!
7
2
 
9
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 1 месец
тая на какво се надява още ?!