Калоян Методиев: Румен Радев иска да създаде президентски проект

Нямаме стабилизиращ център, смята той
31 юли 2024 21:57, Красимир Ангелов
54

"В България политиците толкова често си сменят мнението, че очаквам всичко. Многократно съм казвал, че Румен Радев е причината за състоянието на партийната система и разбиването на партиите една след друга. Той разбива БСП. Прави се на невинен, но всъщност ги управлява. Партия след партия беше унищожена. Това разбиване ни доведе до седми поредни избори. Нямаме стабилизиращ център. Имаме разрушаване на партийната система", коментира независимият депутат и политолог Калоян Методиев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му в цяла Европа стабилизиращият орган е президентската институция - президентите търсят консенсус, за да може държавата да преодолява кризите.

"По закон президентът трябва да свиква Консултативен съвет за национална сигурност, където да събира всички партии на всеки три месеца. Четири години не е свикван. Отказва да комуникира с партийната система, отказва да търси мостове или поне да не напада партиите", каза още Методиев пред Bulgaria ON AIR.

"Чул съм в президентството, че БСП трябва да изчезне, за да освободи терен за бъдещ президентски проект. Планът за сриване на БСП на изборите е работил месеци преди това", заяви гостът.

Методиев обясни, че партиите подготвят кадри за управление и прокарват определена политика, после носят отговорност.

"Ако постоянно пробутваш или експерти, или хора от постоянно сменящи се партии, това гарантира повече нестабилност, повече корупция, повече негативни тенденции във всяка една сфера на обществото. Нямаме нужда от повече нестабилност. Трябва да се намери решение на политическата криза", категоричен е Методиев.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Е стига сте го нападали човека ами ако има двойник и той да ходи да размахва юмручето,да зове за бунт,да твърди че Крим е руски с цел да злепостави другаря Радев и ко праим тогава
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА--- ОЗНАЧАВА "ДИКТАТУРА ".../ соц- мераци на некадърниците/
27
2
 
4
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Ни мой да бъди,той ни е такъв чиляк, въобще не се меси на политиците,даже не казва това което мисли че Крим е руски
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Spoko! Кои са националните предатели?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 38. И сега му берем плодовете!! Неработеща съдебна система! Ужасяваща корупция по високите етажи! Блокирана държава! Седми път избори и все едно и също! Борисофф си иска НС, но няма да го види никога повече!!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и този като пеевски след този парламент е аут
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абсолютни глупости, опозицията беше унищожена от борисов, всяка партия участвала в управлението с ГЕРБ се затрива, а ДПС не виждам как ще се регистрира на новите избори
22
6
 
4
 
! Отговори
Spoko! преди 1 месец
Националните предатели в един прекрасен ден за България ще си получат заслуженото не от избирателите, а от Военния трибунал, когато ще има скърцане със зъби...
21
15
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
радев наистина се е зел на сериозно разчитайки на подкрепа която му е обещана от някой ! а и не забравяйте че радев вдигна юмрук и разедини България . не харесвам пеевски но май само той прозря постановката която ни готвят .
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата може да бъде рестартирана единствено и само с работеща съдебна система и поне намаляване на огромната корупция, която се вихри по високите етажи!! Това е ,което средната класа трябва да иска, а не ефин диктатор да сменяме с друг!! Едно лошо, към още по-лошо!
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само на мен ли тия събития ми приличат на началото на 1996? Време е да сложим край на десните партии, не ни трябват.
18
4
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 1 месец
Абе не зная, на мен ми е доста симпатичен. Мускули това онова, свири на китара, пилот. Не зная къде видя грозно, щото аз и 100% жена ти не виждаме.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев балансьор ли иска да става ? Като ДПС . Не мисля че има бъдеще . Ако бяхме президентска република той едва ли щеше да е президент .
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде пак президента ви е виновен.Всеки некадърник си измива ръцете с него.И ако наистина е толкова могъщ,значи трябва да си изберем него,или неговия политически проект.Явно вие сами нито можете да се обедините,нито ставате за нещо.
15
2
 
13
 
! Отговори
Пак ме изтрийте! преди 1 месец
Този мач сме го играли! Той е минало невъзвратимо! Народът вече не дава властта в ръцете на една партия и един диктатор! Затова политическия спектър е толкова разнообразен!! Под предлог, че "работели за държавата" пак искат да седнат и да крадят заедно, както от времето на тройната ламя! Но народът поумня и не отива на избори!! Наказа тези, които не разбират за какво са пратени в парламента! Стига сте шушукали, че хората са уморени!! Президентската република е халюцинация за болни мозъци!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата е в това състояние поради корупцията по високите етажи и неработещата съдебна система!
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека да бъдем честни - Радев нищо да не прави партиите са толкова зле, че ринат дъното. Всички дърпат в своята посока - не искат да правят коалиции, не искат да подписват споразумения, не искат да правят компромиси. И сега Методиев седнал да ме убеждава, че президентът е виновен за всичко. А бе пич, погледни се в огледалото, ти дори нямаш партия, ти ли ще ни изкараш от политическата криза?
12
3
 
8
 
! Отговори
Студент ИИ преди 1 месец
Българинът е голям познавач! Готов е да даде всякакъв съвет: как ЦСКА да излезе от кризата, какви самолети да купим за авиацията, как да помогнем на Украйна, как и кой да управлява държавата. А Радев? Той да не се меси в политиката, той да не разцепва нацията, но и пък защо не е по-активен и удари по масата , сега разби и партиите ... Как ги разби не знам, вероятно толкова са и партии. А защо никой не посочи какъв президент да бъде Радев? Да почнем от Желю и стигнем до Плевнелиев!!! Чакам.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайни време е Радев да направи партия и да измиете веднъж за винаги мафията ГЕРБ-ДПС, която за 20 години ни закотви на дъното на всички класации, освен тези за кражби и корупция. Българите ще го подкрепим.
10
2
 
10
 
! Отговори
Норнелия Кинова преди 1 месец
БСП е труп. На хората отдавна им писна от ГЕРБ. ПП да ги гледаш е болезнено. ИТН извърши ритуално самоубийство, каквото не сме виждали в историята си. Възраждане почват да се спускат по пързалката на изчезването, защото вече не са интересни. Повече от ясно е, че Радев ще си направи партията, защото още в момента в който я регистрира е спечелил изборите. От друга страна би било добре да има поне още една нова партия в негова опозиция, а не да се разчита на настоящите мумии.