Конституционните промени орязали крилата на Радев

Намесата на Радев в политическия живот е очевидна, особено в БСП, смята Цветанка Андреева
31 юли 2024 21:20, Красимир Ангелов
23

"Дали е истина, или просто някой плете интриги, не знаем, но в политиката всичко е възможно. Един такъв сценарий изглежда реалистичен от гледна точка на заинтересованите страни, най-малкото защото биха се разместили пластовете в навечерието на новите предсрочни избори. Може би това би вдигнало градуса, но няма да е в полза на тези, които спрягат за поръчители", коментира политологът Цветанка Андреева в студиото на предаването "Денят ON AIR". Тя коментира хипотетичния преврат в парламента за свалянето на Рая Назарян, организиран от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ), за който бе загатнато днес.

По нейни думи е възможно, в случай че такъв опит за преврат е истински, президентът да участва в него.

"Намесата на Радев в политическия живот е очевидна, особено в БСП. Там виждаме от години директната му намеса, кадруването, заиграването с някои партии, създаването на политически партии", каза още Андреева.

Днес президентът за пръв път коментира в негативен план решението на Конституционния съд, с което част от промените в Конституцията остават.

"Както вече е известно, това решение оставя така наречената къса листа за избор на служебни премиери и той самият се обърна към журналистите и каза "кажете ми кого да избера за служебен премиер". Президентът не е доволен за това, че са му ограничени правомощията. Той наистина няма кого друг да посочи за бъдещ служебен премиер, освен отново Главчев, а между него и Главчев отношенията не са окей", коментира журналистът Валерия Велева пред Bulgaria ON AIR.

По нейни думи това ще доведе до затопляне на отношенията между Радев и ПП-ДБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Конституционните преди 1 месец
га ври, обслужиха гло бал истите. Конституцията е една за ЕС, управлението трябва да е едно, на ЕС неизбирано от европейците. Скоро институции като президент, национални парламенти ще изчезнат. Парите кеш изчезват. Всичко ще бъде умно, какво му е умното на електромер и водомер, не знаем. Важно е Новоговорът да се насажда в съзнанието на хората. Като заговорят за ИИ, и се чудиш какъв интелект в една машина, зададени алгоритми и обработката на данни. *** о токрация на населението.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами да се радват, любимият им Борисов има цялата власт, двамата с пеевски подлудиха главчев и стават все по-мразени, най-мразените в държавата
11
0
 
2
 
! Отговори
Не ти харесват преди 1 месец
Християнските европейски държави,можеш да се преместиш,не си дърво,защото нямаш тук нищо което прилича на САХАРА! ТАМ няма дървета.
10
0
 
1
 
! Отговори
Бъдещето на България преди 1 месец
Е в във Българите!Ако си различен от Българския народ,а приори можеш да се преместиш и да си избереш подходящата за твоята култура и език от 54-мюсюлмански и мохамедански държави,защото не си дърво 7 можеш да се преместиш до като не е късно.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЪЛГАРИТЕ СТАНАХМЕ ПО ЗЛЕ ОТ ЕВРЕЙТЕ ИЗГОНИХА НИ БЕЗ ВОЙНА
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КВО ДА ПИША ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ ЛИ Е ТОЯ ТЕРИТОРИЯ В КОЯТО УПРАВЛЯВАТ ВСИЧКИ ЕТНОСИ ТУРЦИ РОМИ ЕВРЕЙ АРМЕНЦИ ПОД КРИЛОТО НА САЩ И НИ ЕДИН БЪЛГАРИН
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много тъжно предаване. Очаквах всеки момент и трите да зареват за евроатлантик Пеевски. Не знам как се сдържаха. Особено Валерия Велева. Другия път да се подготвят със салфетки и шоколад.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прозират на Шиши игричките вече навсякаде.Голям страх го гони тоз евроантлатик!!
5
5
 
0
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен 5 Не виждаш, защото си сляп и ***.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не виждам никакъв преврат, какви са тези социолози????
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно. Радев вече няма как да бъде президент. Видя се как един мислещ и силен човек може да изпълнинедна институция със смисъл. Не искам са си спомням т.нар Роско... За сметка на това Баце се готви да яхне коня. След това ще бъде променена конституцията в негова полза, естествено. Даже съм сигурен, че предстои смяна на модела- от парламентарна към президентска република с парламент. Тогава няма как да каже Станишев е виновен, Орешарски е престъпник. Тогава който е отпред, той го отнася.
2
9
 
4
 
! Отговори
Петя преди 1 месец
Той така се е окопал с олигарси и пропаганда,че ще му присадат нови .Мислете как да се спасяваме от него и пластичните хирурзи около него
1
4
 
13
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Каква е тази слаба журналистика ? Сякаш Радев цял живот мандат има. Защо правит внушения ,кой ви плаща ?