Подадена е заявка за регистрация на марка "ДПС"

От Патентното ведомство обаче не съобщават от кого е тя
9 авг 2024 08:30, Елка Василева
21
Подадена е заявка за регистрация на марка "ДПС"
Снимка: Фейсбук

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство. За първи път от там потвърждават това в отговор на запитване на БНР.

Институцията обаче не съобщава от кого е заявена марката.

От Патентното ведомство описват заявената марка като комбинация от словестни и фигуративни елементи и уточняват, че цялостното изписване е: "ДПС - Движение за права и свободи".

Искането е постъпило на 29 юни тази година. Към момента заявката е със статус "подадена" и тепърва следва да се извърши експертиза, ако в законовия срок бъдат заплатени дължимите държавни такси.

Според практиката на Патентното ведомство и на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост едва след това може да се публикува името на заявителя. При липса на плащане заявката се счита за оттеглена и производството по нея се прекратява.

Посочва се, че законът допуска възражения, както и съдебен контрол на постановените решения по спорове. В случай, че в тримесечен срок не постъпи възражение, се взема решение за регистрация на марката, вписва се в Държавния регистър на марките и се публикува в Официалния бюлетин на Патентното ведомство до един месец от датата на решението.

Поради описаната процедура не може да се прогнозира срок за регистрация на дадена марка, уточняват от Патентното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 4 седмици
Много елементарен способ ,за "патентоване " на нещо ,което е вече патентовано ,познато и съществува ,за да бъде въведен в заблуждение - потребител на марка или избирател ,което е едно и също. Няма да му се получи на Пеевски ,поне да беше вмъкнал това ,което пропагандираше с "новото начало". Макар ,че едва ли има някой ,който да вярва в неговото "ново начало" с добре познато старо още по зловещо ЗЛО.
15
2
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ,БЕ.... преди 1 месец
....НЕМА ЛИ КОЙ ОТ БСП ДА ОТИДЕ ИДА РАЗЦЕЛУВА ПАК ДОГАН И ДА МУ ОБЕЩАЕ , ЧЕ ЩЕ СКРИЕ ПРОТОКОЛА ЗА ВЕРБОВКА НА " СОКОЛА" И ДА ГО УСПОКОИ....ХАХАХАААА
14
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
КОЯ ОТ ПАРТИИТЕ ЩЕ БЪДЕ ДПС/ ДС....ИЛИ И ДВЕТЕ....???!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
ОСМАН преди 1 месец
По форумите гледам етническите бъргари се вълнуват повече от турците по темата дпс!Българите за 30 години така и не разбраха ,че дпс не е партия на турците в България,а партия на ДОНОСНИЦИТЕ НА БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ с турски корени!НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ Е НАНЕСЛА ТОЛКОВА ВРЕДИ НА ТУРСКИЯ ЕТНОС ,КОЛКОТО ДПС ,СКАЧЕНИЯ СЪД НА БСП,БКП!30 ГОДИНИ ПАТЕРИЦА НА КОМУНИСТИТЕ!
12
0
 
0
 
! Отговори
Патентно Ведомство преди 1 месец
Извинете,без 72.(от вълнение е)
11
2
 
7
 
! Отговори
Патентно Ведомство преди 1 месец
Изображението:ДПС , с мазни букви,от двете страни в полукръг,вместо лаврови клонки-по едно парче сланина.Цялата красота се придържа от72 копитцето на прасенце.Издадохме тайната.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Mapka тoaлeтнa xapтuя, npegnoлaraм?
9
0
 
7
 
! Отговори
ДОСТ атъчно преди 1 месец
Да ги регистрират като търговска марка, но в такъв случай ЦИК може да откаже регистрации на партии с името ДПС за предстоящите избори.
8
4
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Бир орада бир борадаа, Сени бана бана Сени.30 години им ядете турските чоанки. Телевизия им дадохте , Мусала не сменихте с бг име, оправдахте тероризма на ДПС , а сега големи патриоти станахте. Лицемери
7
4
 
19
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Айде стига с тази антибългарска партия с турчеещи се приимати...
6
0
 
2
 
! Отговори
grammar police преди 1 месец
"СловесТни"?!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съобщават, значи искането е подадено от Пейо ))
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази е на Доган а на Пеевски как ще се казва Маджо и другите
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубава работа ама
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега от двете депесета кое е тирето и кое е числото не разбрах
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво ни интересува това нас нормалните хора?