Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов

Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 авг 2024 10:55 | 20 авг 2024 10:46, Нели Христова
276
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Според лидерът на ГЕРБ Горица Кожарева е постъпила прибързано, когато е отказала на президента Румен Радев да посочи друго име за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

"Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той", категоричен бе Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството не е допустимо. Когато с Кирил Петков правихме сглобката търсихме професионално лице, равноотдалечен от всички, аз се съгласих за Калин Стоянов, защото беше шеф на ГДБОП, назначен от Бойко Рашков. Г-н Петков първи говори със Стоянов. На ГЕРБ вътрешният министър не му пречи. Ние бяхме репресирани от ПП, арестувани. Не сме забравили. Но преглътнахме в името на държавата", припомни той.

"Умолявам президента Радев с Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов, да изберат някаква приемна фигура и по най-бързия начин да отидем на избори", призова Борисов.

Той бе категоричен - ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна, защото взимането на страна още повече поляризира", заяви Борисов и припомни, че държавата се бори с безводие, но администрацията в момента не работи.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим."

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността", разкри Бойко Борисов.

"Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."

Той заяви, че не би направил коментар по въпроса, ако случилото се вчера не го е подразнила "като полицай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 26, само Пееф не иска да го маха, даже напротив натиска с всичко, което има да остане. Щото пееф е най-честния и морален от всички и само той иска справедливостта да тържествува :))))
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. --- Колко пъти излязоха лидерите евроатлантици Борисов, Пеевски, Трифонов на дебат? Колко пъти Пеевски и Трифонов отидоха в президентството да вземат мандата? Какви лидери, каква отговорност, какви водачи на нацията?
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сикаджийската мутра е много лъзгав, готов е да предаде всекиго за да си запази главата :)))
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредна ГРУБА грешка на Борисов. Народът не яде доматите с колците, Крадецо на крадците!!!
35
2
 
16
 
! Отговори
Ха,ха преди 4 седмици
Сега Калин.ката Стоянов да арестува Борисов.Нали няма да "отстъпи"?
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като не ви изнася и почват глупостите.Отлично си спомням като великия ви премиер демкуф направи правителство и каза "Всички министри лично сме ги избрали и одобрили".Киро про100ее също се беше срещал и каза първоначално, че е доволен от министъра. После буквално за няколко месеца този и презиндента (дето ни ги довлече тия) се оказаха отгвомен проблем. Това е истината, интервютата ги има в нета и ютуб
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Днес ще се извърши жертвоприношението на Шиши и неговият слуга Калинчо. Свещенодействието ще се извърши от Бойко и Ахмед!
32
9
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 4 седмици
ЕДИН ЧЕСТЕН ЧОВЕК ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА - ГОРИЦА. И ТЕ ВЕДНАГА ГО ОТСТРЕЛЯХА. НАРОДЕ???
31
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
НО,няма КАК,да ни накарате насила да гласуваме за тебе,НЕДЕЙ забравя ,че си избран със 25% от българите,а не считам,че ще вземеш повече
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чао Калин Стоянов, чао Пеевски!
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ТУК БОРИСОВ ЯКО СЕ ИЗДЪНИ. ВЕЧЕ И ЗА СЛЕПИТЕ Е ЯСНО , ЧЕ ЗАЕМА СТРАНАТА НА БЕЗЧЕСТНИТЕ И КОРУМПИРАНИТЕ. РЕЗИЛ, БОРИСОВ, РЕЗИЛ!
28
4
 
5
 
! Отговори
Крум Кашалотов преди 4 седмици
На Калин Стоянов му личи, че е в роля, не е гглупав, за да се прави на камикадзе.
27
0
 
11
 
! Отговори
Смехурко преди 4 седмици
Чакам полицейски коли да обсадят централата на ГЕРБ и пред тях с вдигнат юмрук да е Калинчо. Нали вчера се закле , че няма да отстъпи?!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде , и тоя откачи.Щом всички искат да го махнат тоя Калин ,значи човекът става и не влиза в схемите ви.
25
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 4 седмици
Ти за ирония нещо чувАл ли си?
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И КАК ДА НЕ ВЗЕМАШ СТРАНА, БЕ УМНИКО?! С ТОЗИ " СЪВЕТ" ДИРЕКТНО ВЛИЗАШ В СХЕМИТЕ НА РАШКОВИТЕ. ЯВТО ТЕ ДЪРЖАТ С КОМПРОМАТИ И НИЕ ЗНАЕМ КОИ СА ТЕ!!!ПРИЗОВАВАМ ЧЕСТНИТЕ ПРОКУРОРИ, АКО ИМА ТАКИВА, ДА ИЗВАДЯТ ВСИЧКО НА МАСАТА ПРОТИВ БОРИСОВ С. ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА!!!ИСТИНАТА БОЛИ!!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойко Борисов заприлича на Стефан Софиянска
22
0
 
4
 
! Отговори
Уин Стънчърчил преди 4 седмици
Гардеробиерката от Козяк привиква политици, за да им поръча да намерят начин да отстранят Борисов.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И тая кожарева излезе предателка ,голяма излагация ,не слуша президента ами чао кожарева ))
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И какво стана, св.иня.та Пеевски остана сам, вече всички искат да го свалят, като преди това свалят неговите марионетки!