Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода

Иска споделена отговорност след изборите с другите партии
Обновена: 23 авг 2024 12:35 | 23 авг 2024 12:35, Гергана Попова
207
Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода
Снимка: БГНЕС

Важно е какво ще се случи след изборите. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов заради кризата с водата в региона. Разговорите се провеждат в офиса на ГЕРБ в Свищов. Присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев.

Кметът на Свищов Генчо Генев заяви, че когато е имало проблеми, ние ,кметовете, търсихме държавата за помощ" и добави, че сега няма чуваемост.

"Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора", каза още Генчев.

Борисов показа карта на България и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.

"Второто за споделената отговорност е за земеделието. Оставихме проект за половин милиард за напоителни системи. Трябва да ги оправим. Третото е лотът „Русе-Търново“. Както и връзката на Търново с „Хемус“. Като направим „Хемус“, имаме „Тракия“, тогава ще започнем „Черно море“. Представи си, че ти си министър. Три месеца. Никой не те знае. Единият месец се запознаваш с хората. Вторият месец започва да сменя, защото някой не му харесва, а сега седят масово и се чудят кой ще е министър. Сега в МВР какво си мислят - сутринта взимат кафетата, сядат и почват да мисля кой ще е министър. Ако до днес много са уважавали Калин, сега се чудят кой ще трябва да уважават. Но и той ще е за няколко месеца", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че близо милион българи може да останат без вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Политическата отговорност я гледаме вече 20 години, идва време някой да поеме наказателната отговорност.
196
0
 
4
 
! Отговори
Роскосмосс преди 2 седмици
........Тиквата имаше всичко на тепсия и каквото Не успя да Открадне, го разруши. Сега пак сънува власт, но вече е Прокълнат.
195
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баце е велик строител. След като построи 500 км. газопровод на Путин вече планира да опаше България с нови водопроводи. Е, за тях трябват и язовири, но Баце затова е велик, защото след водопроводите ще построи и язовирите.
194
0
 
5
 
! Отговори
Н2О преди 2 седмици
Чистата питейна вода ще поскъпва и ще бъде дефицитна. Тока за помпите поскъпва. Поддръжката на тръбопроводите поскъпва. Поддръжката на пречиствателни съоръжения поскъпва. Ще ви продаваме кубик чиста прясна питейна вода за кило злато. Свиквайте.
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боко чертае най прекия път, за към ЦСЗ.Приятно пътуване. Нереза може вече да е там,но ще почакаме.Дано да е късо чакането.
192
0
 
5
 
! Отговори
Гого преди 2 седмици
Баце знае за какво става дума и какво не е направено. То май за 12 години - НИЩО. Може и повече да са хората страдащи от безводие. Дерибеите от ВИК взеха целеви пари за инфраструктура и....си ги разпределиха за бонуси.
191
0
 
8
 
! Отговори
Не е честен този преди 2 седмици
Добре, аз да попитам бойко, той какво направи за този проблем докато имаше пълната власт в държавата. 5 ПРОЦЕНТА Водопреносна мрежа да изграждаха и оправяха, нямаше да има течове по системата. Ама той само усвояваше.
190
0
 
1
 
! Отговори
хахахахаааа......... преди 2 седмици
Най-важното за България в ЕС и Нато..............
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Комунистическата с виня Бойко Борисов чрез агентите си по места ще създаде проблем, за да се пласира като спасител.
188
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-важни са милярдите за магистрали към Турция и Гърция за тирове както и стадиони в селата които ще се закрият а тировете ще минават през пустиня че провинцията пречи на бизнеса.
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали построи на пусто поле стадиони. Какво значение има някаква си вода.
186
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кмета Терзиев е пуснал обява че търси Гл. Архитект. С тия многопосочни знания Баце може да кандидатства. Ще го назначат 100%
185
0
 
6
 
! Отговори
до 185 преди 2 седмици
Забравили за творението на хидролога на републиката серДоган - Цанков камък, ако имаш път натам го виж, какви пари са се харчили и сега от хората му учудени от проверките
184
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че е суша , суша е. Обаче всички язовири в България са построени при социализма. След 1990 г. язовири не са строени, да не говорим как се поддържат наличните. Всяко безхаберие се заплаща.
183
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
еднокнижникът да каже, когато даваше разрешителни за ВЕЦ-ове на неговите хора като един човек от Правец например мислеше ли за това, а сега се прави на спасител и заинтересован.
182
0
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Милиционера-иддийотин рисува кръглета и стрелки с дебелите кебапчета и цялата страна е длъжна да стои в партер заради него...
181
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЗАЩО НЕ ОБЕЛВАШ И ДУМА ЗА ПЪТНАТА КАРТА БАЦЕ. ТАМ СА МИЛИОНИТЕ КОИТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ. А ПОДПИСИТЕ НЕ СА ЛИ ВАШИ А!?
180
0
 
6
 
! Отговори
До в Румъния преди 2 седмици
да, имаха Кьовеши, а ние... гешев
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ама говори сякаш не е неговото наследство тая работа с водата, то водопроводи, язовирии закони защитаващи интереса на гражданите, не се правят за 2-3 години, виж за 12 доста би могло
178
0
 
12
 
! Отговори
Bimbo преди 2 седмици
Очаквайте скоро режим на водата в Търново и областта!