Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода

Иска споделена отговорност след изборите с другите партии
Обновена: 23 авг 2024 12:35 | 23 авг 2024 12:35, Гергана Попова
207
Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода
Снимка: БГНЕС

Важно е какво ще се случи след изборите. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов заради кризата с водата в региона. Разговорите се провеждат в офиса на ГЕРБ в Свищов. Присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев.

Кметът на Свищов Генчо Генев заяви, че когато е имало проблеми, ние ,кметовете, търсихме държавата за помощ" и добави, че сега няма чуваемост.

"Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора", каза още Генчев.

Борисов показа карта на България и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.

"Второто за споделената отговорност е за земеделието. Оставихме проект за половин милиард за напоителни системи. Трябва да ги оправим. Третото е лотът „Русе-Търново“. Както и връзката на Търново с „Хемус“. Като направим „Хемус“, имаме „Тракия“, тогава ще започнем „Черно море“. Представи си, че ти си министър. Три месеца. Никой не те знае. Единият месец се запознаваш с хората. Вторият месец започва да сменя, защото някой не му харесва, а сега седят масово и се чудят кой ще е министър. Сега в МВР какво си мислят - сутринта взимат кафетата, сядат и почват да мисля кой ще е министър. Ако до днес много са уважавали Калин, сега се чудят кой ще трябва да уважават. Но и той ще е за няколко месеца", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че близо милион българи може да останат без вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Толкова години само грабеж.Милиарди и пак не им стига.Едни и същи.Особено след Костов-Царя и 14 години този.Каквото награбили от КТБ,от Европари и пр.хотели по море и планина оказва се собственост на руските им господари.Наследници на онези с навущата от горите -прости и природно ***,зли и лакоми хора.Народ в такава държава с такава държава на кръстопът с такава природа и водни богатства трябва да живее добре.Но не би-пуста масова тростотия и природен дефицит злоба.
176
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
Опасност ще пламнат болести
175
0
 
13
 
! Отговори
в Румъния преди 3 седмици
В братска Румъния доста кметове, министри и тарикати на ръководни длъжности ги опандизиха ефективно. И сега разните началници не смеят много много да мърсуват щото знаят какво ги чака . Ама в България все още е разпасана работата. Трябва си малко военен режим за затягане на редиците ама няма кой да го направи.
174
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този забрави как по негово време източиха яз Студена и остави 100хил Перник без вода и после прави някакви безумни проекти с тръби от незнам къде си..
173
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
споделена отговорност = пълна безотговорност и пълна безнаказаност. Да сме видели някой министър или кмет на голям в град в затвора за злоупотреби, извършени споделено безотговорно от кабинета на министъра, от МС илиот общинския съвет
172
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не му леко на тоя Нанков. Ката ден го развеждат като куче нагоре-надолу и слуша налудничавите брътвежи на господаря си. Но така е като си послушко и чакаш да ти подхвърлят кокал!
171
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов, отдавна ти мина времето! Сега се опитваш да се правиш на невинен за неща, за които твоето управление е отговорно!
170
0
 
13
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 седмици
Като направим Хемус, имаме Тракия, тогава ще започнем Черно море - Т.е. аз няма да видя магистрала Черно Море, като знам Хемус колко десетилетия се прави.
169
0
 
15
 
! Отговори
vs преди 3 седмици
Гола вода, за вода говори!
168
1
 
12
 
! Отговори
Гербер преди 3 седмици
Баце, без вода мога, но без теб направо умирам!
167
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Еййй,ако не е тоя Борисов,няма кой да ни светне за нищо.
166
0
 
2
 
! Отговори
Навремето преди 3 седмици
Се хранехме 3 пъти на ден сега се яде кой когато му хрумне пият се безалкохолни напитки и бира и водата изтича през тоалетната
165
0
 
6
 
! Отговори
Капково преди 3 седмици
Напояване и водни кули както в кувейт
164
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
чертае ли чертае, а защо не направи нищо за 12 години?....
163
1
 
11
 
! Отговори
Главанак преди 3 седмици
Каква споделена отговорност с мафията? Всяка партия,която преди или след изборите влезе в сглобка с мафията герб,е ОБРЕЧЕНА!
162
2
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 седмици
Борисов знае ли че Река Дунав не е годна за Пиене и Напояване ?Всички знаем Причината .Вода за Хората и за Напояване се добива от Язовири и Каптажи - тоест - чиста ВОДА .
161
2
 
14
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Бацето им мята по едно кюлче и ще имат за минерална доживот
160
2
 
5
 
! Отговори
Студент по екология преди 3 седмици
Вижте, германците са намерили начин как да произвеждат вода с уреди в пустинята сахара. И тук ще трябва да направим такова нещо. Всичкото това идва от глобалното затопляне и замърсяване на околнанта среда. Слънцето става все по-силно и опасно за кожата. Зачестяват и раковете на кожата. Поради недостиг на вода ще има яко поскъпване на водата + такса водомер.
159
0
 
15
 
! Отговори
Хидро преди 3 седмици
Ние като нация не можем една обикновенна шахта с капак да монтираме на пътя, а какво остава за стратегически план-анализ за справяне с бъдещата водна катастрофа. Според всички модели Южна България в близкото бъдеще ще представлява един сух ад. Сега всички крадци от миналото и настоящето ще пуснат пипала към Министерството на околната среда и водите и това на отбраната. Ще слушаме само за модернизация на армията и рехабилитация на водни съоражения. Ще се откраднат стотици стотици милиони.
158
0
 
15
 
! Отговори
Рендето преди 3 седмици
Ами 35 години никаква подржка и замяна на тръбите, почистване и подръжка на речните корита, на язовирите... Вода газим, жадни ходим!!!