Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода

Иска споделена отговорност след изборите с другите партии
Обновена: 23 авг 2024 12:35 | 23 авг 2024 12:35, Гергана Попова
207
Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода
Снимка: БГНЕС

Важно е какво ще се случи след изборите. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов заради кризата с водата в региона. Разговорите се провеждат в офиса на ГЕРБ в Свищов. Присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев.

Кметът на Свищов Генчо Генев заяви, че когато е имало проблеми, ние ,кметовете, търсихме държавата за помощ" и добави, че сега няма чуваемост.

"Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора", каза още Генчев.

Борисов показа карта на България и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.

"Второто за споделената отговорност е за земеделието. Оставихме проект за половин милиард за напоителни системи. Трябва да ги оправим. Третото е лотът „Русе-Търново“. Както и връзката на Търново с „Хемус“. Като направим „Хемус“, имаме „Тракия“, тогава ще започнем „Черно море“. Представи си, че ти си министър. Три месеца. Никой не те знае. Единият месец се запознаваш с хората. Вторият месец започва да сменя, защото някой не му харесва, а сега седят масово и се чудят кой ще е министър. Сега в МВР какво си мислят - сутринта взимат кафетата, сядат и почват да мисля кой ще е министър. Ако до днес много са уважавали Калин, сега се чудят кой ще трябва да уважават. Но и той ще е за няколко месеца", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че близо милион българи може да останат без вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
10
 
! Отговори
Винету преди 3 седмици
Предлагам Меринджеите от ВиК да повишят цената на Водата до 10,99 лв за един Кубик, а в "безводните" области да 15лв/за кубик.
156
0
 
15
 
! Отговори
селяни ООД преди 3 седмици
Младите са по плажовете на гърция , тюркийе и други населени места. Чакайте младите да ви оправят . Вие спахте 30 години и ще дойдат марсианци да ви оправят недомаслените решения.
155
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей го, още един хидроинженер.
154
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един милион по площадите , водата е жизненоважна . Ако не могат да осигурят вода , как очаквате да осигурят всичко друго ?
153
2
 
16
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 3 седмици
заради тебе 7 млн стояха 12 г без хеликоптери, ще те преживеем, не ни мисли
152
2
 
13
 
! Отговори
Вода преди 3 седмици
Значи един милион български граждани ще останат без вода. А чужденците по селата, дивите малцинства и всички тарикати също ли ще останат без вода !? А мигрантите какво ще ги правите ? Ще ги къпете ли ?
151
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През 1989година площадите бяха пълни .Не знам защо младите хора не излязат----Защото видяха какво постигнахте.
150
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точете още язовири заради ВЕЦ овцете и после говорете,че е нямало вода. Собствениците нали са от всички партии. Дреме ви дали има вода за хората
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Извинете Тиквата водопроводчик ли е ? Че имам теч в кухнята, може ли да го оправи?
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През 1989година площадите бяха пълни .Не знам защо младите хора не излязат и да потърсят сметка на политиците .Младите ако знаеха какъв спокоен и уреден беше живота през социализма , веднага щяха да го поискат обратно ! Напълниха им главите с идеологии и ги направиха роби !
147
0
 
3
 
! Отговори
До Мен преди 3 седмици
100% вярно. Един от най-смислените коментари
146
1
 
15
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Хубаво откраднахте веднъж два пъти напълнихте се с пари ... и така ....откраднахте.... откраднахте ама вашата алчност край няма идват нови и те гладни и така един кръг и за народа дори вода не остана ....а народа навел глава живее ден за ден и гледа как всичко се разграбва и мълчи и бутаме от 7 до 7 на работа и заплата няма и се прибираме почваме да плюем в Интернет, но площадите празни ....На думи сме патриоти и велики .....жалко ,че не оставихме нищо на децата ни освен дългове
145
0
 
10
 
! Отговори
Стилиян преди 3 седмици
Основната причина са частните ВЕЦ който след като използват водата не я връщат обратно ами я отклоняват и продават за поливане . Няма никакъв контрол. Преди имахме най-развитата в света система за напояване, бяха изградени хиляди километри поливни системи и всичко се следеше. Винаги е имало кражби и злоупотреби, няма значение дали демокрация дали комунизъм дали монархия но сега е нещо страшно
144
0
 
12
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 3 седмици
НАЛИ ИЗСЯКОХТЕ ГОРИТЕ.....СЕГА ШЕ МЕРИТЕ 3- ПЕДИ ПОД БРАДАТА И ШЕ ПИЕТЕ....ХАХАХАААА....
143
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки депутат е с ВЕЦ и фотоволтаици , трябва ли да сме им абонати или ще извадим топки ?
142
0
 
4
 
! Отговори
НИЩО ИМ НЕМА, БЕ.... преди 3 седмици
.....НАЛИ ИМА РАКИЯ....ХАХАХА....!!!??ТАКА БЕШЕ И ПРИ СОЦИЪЛИЗМА---- РАКИЯТА Е ВАЖНА!!!!
141
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Водата която я бутилират и ни я продават , пак от народа я откраднаха .По интересното е друго , навсякъде затвориха обществените чешмички , за да може всеки да дава едно левче за половинка бутилирана .7 милиона жадни днес=7милиончета само за днес . Дори не проумявам как допуснахме това да се слува .
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няколко неща .Пенсионата възраст от 56 при соца , сега 65 ама не е сигурно .Работещи 6 блока на АЕЦ и подготовка на АЕЦ Белене . Развита индустрия , безплатно здравеопазване и образование , положителна демография , ниски цени на ток и вода , над 3000 язовира , развита ЖПмрежа , добри пътища , не мога да изроя всичко . Разсипаха всичко това - за какво ? Ние толкова ли не виждаме какво става и в какво превърнаха държавата ни ? Преди правеха асамблея Знаме на мира , сега Прайд . не сме добре !
139
0
 
4
 
! Отговори
Двамата глупака от преди 3 седмици
Снимката, заедно с ***-та Владо Горанов, и ибрика Мавродиев, веднага да ги карат в Лагера Слънчев бряг в Ловеч. Цял живот да чукат камъни, жадни и гладни!
138
2
 
5
 
! Отговори
Смех... преди 3 седмици
НЕ СЕ НАПЪВАЙ БАЦЕ, АМИ ВИКАЙ "ХИДРОИНЖИНЕРА", ТА ДА ЦЪФНЕШ И ВЪРЖЕШ, ЩОТО ТОЙ СЕГА Е БЕЗ РАБОТА---- И НА ИЗБОРИ, НЕМА ДА ХОДИ....ХАХАХАААА .....