Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода

Иска споделена отговорност след изборите с другите партии
Обновена: 23 авг 2024 12:35 | 23 авг 2024 12:35, Гергана Попова
207
Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода
Снимка: БГНЕС

Важно е какво ще се случи след изборите. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов заради кризата с водата в региона. Разговорите се провеждат в офиса на ГЕРБ в Свищов. Присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев.

Кметът на Свищов Генчо Генев заяви, че когато е имало проблеми, ние ,кметовете, търсихме държавата за помощ" и добави, че сега няма чуваемост.

"Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора", каза още Генчев.

Борисов показа карта на България и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.

"Второто за споделената отговорност е за земеделието. Оставихме проект за половин милиард за напоителни системи. Трябва да ги оправим. Третото е лотът „Русе-Търново“. Както и връзката на Търново с „Хемус“. Като направим „Хемус“, имаме „Тракия“, тогава ще започнем „Черно море“. Представи си, че ти си министър. Три месеца. Никой не те знае. Единият месец се запознаваш с хората. Вторият месец започва да сменя, защото някой не му харесва, а сега седят масово и се чудят кой ще е министър. Сега в МВР какво си мислят - сутринта взимат кафетата, сядат и почват да мисля кой ще е министър. Ако до днес много са уважавали Калин, сега се чудят кой ще трябва да уважават. Но и той ще е за няколко месеца", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че близо милион българи може да останат без вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На снимката виждаме как Нанков гледа чертежите от неговия художествен началник, както магарето гледа Космоса. А между другото докато художника предупреждава, че близо милион българи ще останат с празни язовири, то язовирното чекмедже на художника щяло да остане с половин милион евро по-празно. Толкова му се засушило чекмеджето на художника, че кюлчета зейнали на дъното. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
116
1
 
8
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 3 седмици
А КОЙ ПУСНА ТУРЦИТЕ ОТ ДПС С БРАДВИТЕ, ДА СЕКАТ НА ВОЛЯ ИЗ ГОРИТЕ И ДА ИЗНАСЯТ ДЪРВЕСИНАТА НАВЪН СРЕЩУ ВАЛУТА > сега тези турци без образование, които нямаха черги да се завият, карат джипове по 200 000 лева !
115
1
 
4
 
! Отговори
уха преди 3 седмици
Баце седнал ,ама не със Тоян М'родията дето му беше сол та*ак и акъл дава. Уей бак машин - шъ риче макина дет връща времето, бая ялъщисани задни части ша са ялоъщисат. Най-ече неговите и на ортака му Дилянчу. То има и малък Диулянчу - ама той по малките бели. Апропо, напоследък си пада по домашнярката пърцуца. Хич не му е по аФтобиограФията ,ама си е контигент на селските казани. Нъл балква на изкуствата - пада си по чалгата. Асковский ***.
114
1
 
4
 
! Отговори
Adios преди 3 седмици
Борисов предупреди: Близо милион българи може да останат без вода. Управлението на водните ресурси е отражение на управлението на страната през послед10г. Съоръженията не се изграждат за един ден. Унесени в кражби политиците нищо не свършиха. Както обикновено вървим след последствията. Виновни няма! Политици ***!
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И тоя стана хидроинжинер като сокола двамата ще ни оправят.
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДО 108 ХАХАХАХАХА 108 ХОЛАХАХАХАХАХАХА ЧАКАТЕ МЕСИЯ ХАХАХАХАХА 108 НА ЦЯЛАТА РОДА ХАХАХАХА МЕСИЯ НЯМА ХАХАХАХАХА
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Другарки и другари от всички политически сили. Благодарение на Вашите ВЕЦ-ове, които се разпръснали по цялата страна , няма вода в язовирите. Благодарение на Вашите фирми за дърводобив няма вода в реките и язовирите . Бъдете така добри да не ни мислите за *** и да се криете зад климата, войната в Украйна, курса на йената и тем подобни простотии. Само АЕЦ-а и Чаира могат да ни захранят с необходимото електричесво, но Вие е.м. на народа !!! Идва момента , още малко.
110
1
 
1
 
! Отговори
Боки Кроки преди 3 седмици
Аз за Кроки съм много притеснен, че кат остане без вода, Коти ша го изеде!;)))
109
1
 
8
 
! Отговори
И минералната преди 3 седмици
вода я концесионираха. Във вода газим, вода няма. Където да дупчиш излиза вода. Но 35 години ни управляват неможещи хора. Унищожиха всичко. После Концесионерите ще бягат с печалбите, когато цялата водна и електрическа инфраструктура се разпаднат. Нищо не е инвестирано в тях, кърпи се на парче.
108
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
УСПЕХ НА БОРИСОВ
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След 12 години властване и тотален мутренски погром в държавата - ни лук ял, ни лук мирисал. Затова сме решили цялата рода да гласуваме за Ивелин Михайлов. Като слушаме и колко още хора са за него, нищо чудно да е първа сила. Отвратихме се от всички останали.
106
1
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 3 седмици
Г-н Борисов да извика на помощ другия виден хидроинженер, г-н Доган. Само така като обединят усилия тия двама хидроинженери ще могат да напоят българския народ ... с по една студена вода.
105
3
 
1
 
! Отговори
По-изгодно е преди 3 седмици
да платим един милиард лева неустойка на Концесионера, и да си върнем водата и държавата. Разбира се без статуквото в СОС, обслужващо монополите. Да благодарим на Софиянски СДС, ВМРО и ГЕРБ за Концесия вода. При новият кмет Терзиев искат такса водомер. След като Терзиев вдигна драстично местни данъци, за да си повиши заплатата с 300%. Колко ли ще спечелят с такса водомер и уредите "дистанционно". Следват такса електромер и Борса ток от януари 2026. С ел. мрежата е същата работа АМОРТИЗИРАНА.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов показа карта на България и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.----И г-н Борисов се оказва опитен хидроинжинер! В държава с толкова визионери и хидроинжинери на власт няма как да останем жадни!
103
1
 
1
 
! Отговори
тикви и кофи преди 3 седмици
В Дубай където имаше огромни наводнения казаха че цял месец властите са изстрелвали някакви специални ракети които кондензират влага в атмосферата. След един месец-потоп. Що не купят малко от тия ракети едва ли *** си ги правят сами сигурно ги внасят някъде от Европа или САЩ. Можеше да се купи плаваща АЕЦ от Русия да се закотви на Черноморието и да генерира 6 милиона кубически метра обезсолена вода месечно. 6 милиона кубика са бая ако са 3 централи тва са 20 млн кубика на месец.
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво прави 12 години като управляваше от ЖИПКАТА???
101
9
 
3
 
! Отговори
ВОДА ИМАШЕ ДО 2020 преди 3 седмици
КОГАТО ПАРТИИТЕ НА КЕША УЗУРПИРАХА ВЛАСТТА С МАШИНИТЕ НА МАДУРО,ТЕ САМО ИЗТОЧВАТ ЙЕШ, И НИТИ ЛЕВ ИНВЕСТИЦИИ В ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ... СТОЙТЕ ЖАДНИ СЕГА....
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КАКТО ВИНАГИ СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА : ''Политическо РЕШЕНИЕ'' , или , - ''Няма пари'' !!
99
1
 
11
 
! Отговори
До експерт ВиК преди 3 седмици
Прав си. Съгласен съм с теб, особено за ония от малцинствата. Но все пак и загубите на питейна вода по мрежата с 60% и отгоре не са нормални. Вода газим, жадни ходим.
98
1
 
17
 
! Отговори
Българин без вода преди 3 седмици
Да след 10 години управление на ГЕРБ и усвояване на евро фондове - 1 млн без вода. След още 10 - години Управление на ГЕРБ и усвояване на евро- два милиона без вода!