Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите

Той не е собственик и няма договрни отношения за имотите в „Росенец“ и „Бояна“
Обновена: 29 авг 2024 17:49 | 29 авг 2024 17:36, Александър Попов
345
Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите
Снимка: ДПС

Ахмед Доган не е собственик на дружествата Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в „Росенец“ или „Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов.

Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, на които Папазов е представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“.

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“, заявява Данаил Папазов.

Данаил Папазов е бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Справка от Имотния регистър на БНР показва, че Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията „Сигда пропърти“

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк „Росенец“ се плащат от фирма "Хермес солар". Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма „Сигда пропърти“.

„Сигда пропърти“ е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк „Росенец“. На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Dnes.bg припомня, че част от Централното оперативно бюро на ДПС се събра в Росенец преди дни и взе решение да изключи от партията Делян Пеевски и неговите приближени. Самият Пеевски пък нарече съвещанието като "сбирка на отцепници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Ахмед Доган
Още от Общество
КНСБ ще настоява и за поне 10% ръст на заплатите в бюджет 2025
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
13
 
! Отговори
По Коледа преди 3 седмици
Мисля , че скоро ще замирише свинско печено и ..
57
0
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
добре,но този "папазов" НЕ ЗНАЕШЕ ли до сега защо "соклето" битуваше толкова време в имотите му ?..Кой го настани там-САМИЯТ Папазов,или баба Пена чистачката ?..Ахмет не се е самонастанил,нали?..-Каква услуга е направил на папазов,че оня така да му се отблагодари ?
56
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Завладяна България от Руската мафия, особено по морето. И Бг ще остане без излаз точно като Украйна. Ако не се събудите!
55
7
 
11
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Само циркове в нашата държава.Номер едно е обаче за мен жалбата на ВМРО до гл.орокурор срещу Диона и като я четох в медиите очите ми станаха като на марсианец.Позовават се на чл 320 от НК,който е за пробуждане към престъпления - може би с енергийна напитка.Чл.329 за лице живеещо от нетрудови доходи,който при това е обявен за противоконституционен още през 2022 г. и чл.354а от НК за държане и разпространение на. наркотици и техни аналози.И от кога енерг. напитка е наркотик Цирк.
54
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Даниел Папазов е част от сглобката които ограбиха държавата до ден днешен този няма ревизия на фирмите и с какви средства ги предоби явно държавата е богата ако тези хора плащат данаци и тези фирми имат ли работнеци
53
8
 
9
 
! Отговори
Силно ме интересува! преди 3 седмици
А какво ще стане с етническия мир!
52
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
До горкия!Колко си смешен, Доган е хитра лисица и е подсигурил много поколения след него, не го мисли.
51
5
 
13
 
! Отговори
Лили Иванова преди 3 седмици
А тя в Росенец при Доган ли живее - там да не е някаква почивна станция за пенсионирани русофили?
50
2
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Той ,щото е разчита само на Росенец и на софийския сарай. Кой знае колко имения има още агент Сава.
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Росенец е собственост на Лукойл. А Камчия - на руското правителство!!! А вие спахте дълбок сън!
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В дръндар няма ли си колиба?
47
0
 
21
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 седмици
Не плачи сърце на ДПС! Родното село Дръндар явно ще дочака завръщането на Доган! Парвенюшкия замък там ,изглежда ще е последното пристанище за башбакалъм-хидроинженера на републиката,след загубата на Варненския ТЕЦ! Така ще приключи Сагата за философския Цанков камък - Нашенската Игра на тронове и обръчи от раздъненото ДПС!
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
дпс трябва да напусне българската политика, за сараите и доган не знам
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много добре , бай Тошо го вкара в затвора , И СЕГА ТАМ МУ Е МЯСТОТО !Най-големият виновник за нещастието на държавата е д-р А. ДОГАН !Не знам и какъв ''доФтор'' е , защото в Бг се навъдиха , академици , професори и доценти ,.. колкото искаш !България е на 1-во място в света , на глава от населението по , академици , професори и доценти ,.. предполагам че 80 % , са си ПРИСВОИЛИ ТЕЗИ ТИТЛИ , ТЪЙ КАТО НЯМА НИКАКВИ ПРАВИЛА И НЕ СЕ СПАЗВАТ НИКАКВИ ЗАКОНИ ЗА ПРИДОБИВАНЕТО НА ТАКИВА ТИТЛИ !
44
3
 
14
 
! Отговори
Ивив преди 3 седмици
Той има 100 сарая и милиарди така че не го мислете, мутрите 90те и около 2000 така се изпотрепаха нскрая един друг
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СЕГА РУСНАКЪТ ЩЕ ОТЛЕПИ И ПАПАЗОВ И ЩЕ ОСТАНЕ САМО РУСКИЯТ СОБСТВЕНИК, ЗАДД КОЙТО СТОИ ЛУКОЙЛ И КГБ. ИЗКУПИХА НИ , ЕВТИНИ СМЕ
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крайно време беше да се види, че който един ден не е работил и живее на гърба на хората - няма нищо. И яхтите са му взели.
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най- важнпто е един стар човек като Доган и то философ да знае как да се оттегли.А той се забрави.Откачи.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПЛАЩА ПАПАЗОВ ОТ БСП. ПИТАЙТЕ ГО КОЙ ДАДЕ ПАРИТЕ ЗА РОСЕНЕЦ?! ХА ХА ХАХА! РУСКИЯТ МУ СЪДРУЖНИК.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пеевски е пуснал *** из всики сайтове форумите