Доган не бил собственик на "Росенец", фирма на Папазов го притежавала

Собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар"
29 авг 2024 10:25, Анисия Иванова
52
Доган не бил собственик на "Росенец", фирма на Папазов го притежавала
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец", според документи, съобщава БНР.

От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията "Сигда пропърти".

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк "Росенец" се плащат от фирма "Хермес солар".

Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма "Сигда пропърти".

"Сигда пропърти" е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк "Росенец".

На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: дпсАхмед ДоганРосенец
Още от Общество
Задават се седми избори за НС за три години, похарчени са половин милиард досега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
16
 
! Отговори
Папазов преди 2 седмици
Ами да, дедо Сокол, е под наем!
20
1
 
17
 
! Отговори
Дон Кикот преди 2 седмици
Партията майка на ДПС - БСП е собственик на росенец. Доган е само наемател там хаха.
19
2
 
17
 
! Отговори
ДПС НА ПУТИН? преди 2 седмици
ЗНАЧИ САРАЯ Е РУСКИ?
18
1
 
18
 
! Отговори
Пеевски преди 2 седмици
Гащите от гъъзъ ще му сваля на бай доган.
17
1
 
11
 
! Отговори
др. Бойкикиев преди 2 седмици
Да го ивъ,ако съм знаел,да не бях правил десанта...
16
1
 
13
 
! Отговори
ЗНАЧИ ЛИ ТОВА преди 2 седмици
ЧЕ МЕТКО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА АКА И ПИКА В ЧЕРНОТО МОРЕ ?
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
бай ви Доан е итрец- нищо не са му взели- нищо не се е променило- стига уйдурми- напишете им имената и гледайте какво има Доачу ефенди!
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жив да го оплачиш негово величество Доган - остава без дом. Голямо добро ще бъде направено ако тази мафиотска банда изчезне барабар и с двете си крила - това на пра*ето и това на сокола. Цялата върхушка с много малки изключения забогатя от грабежи от държавата, по късно грабежи на частни бизнеси, грабежи на данъци , кражби от оществени поръчки и какво ли не друго...
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган е живеел като Тодор Живков, разполагал с чужди имоти като свои, вече му отнеха Росенец и ТЕЦ Варна, скоро и останалите и там сигурно собственици са фирми близки до ДПС и Пеевски
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
всички треперят пред пеевски, защото са прикривали далаверите му, но скоро ще загуби всичко, според имотната декларация всичко е под наем, коли и имоти, свърши ли парите в брой край, един по един му махат хората навсякъде
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
отнеха на пеевски офшорните сметки с парите от кредитите в КТБ, той дори има банков влог за 3 млн., не пишат в коя българска банка, но може ли да ги ползва - не, само в брой, тези 1млн. в кеш сигурно са от продажби на имоти, сега ще отнемат и на доган
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво по -прекрасно от това Доган в затвора.Тоя омраз....
9
9
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Съсобственика е с арменско име. Това показва неточна информация. Оранжерията и бунгалата са преместваеми временни обекти съгласно ЗУТ. Явно се търси под вола теле но едва ли ще го намерите. Не съм му фен но съм признал Доган за най-добрият професионален политик на прехода, а такъв няма. Шишо да си налегне парцалките и да се скрие в миша дупка този рунд го загуби с нокдаун. Следващия ще е нокауд и едва ли някой ще го вземе за политиката.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
я, колко лесно можело да му бъде отнето на Доган имението в Росенец, само член на управителния съвет, защо тогава беше акцията Росенец, ама как щели да ги удавят, колко опасно било и след това нищо, а имаха дори правителство, защо не го направиха променкаджиите
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Той бай Ахмет, че е архимошеник всеки знае. Но сега попадна на по-голям мошеник от самия себе си. Дебелото момче е спец по документните измами и всякакъв вид кражби чрез подставени лица. Трудно можеш да го биеш на негов терен. А и знае из дъно далаверите на Доган. Ще стане сблъсък на титаните. Само дето, ако Дебелото момче спечели, никой от крепостния електорат няма да иска да гласува за него и ще изпадне в политическа изолация. Просто всички го мразят.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ООО- БАЙ ДОГАН РУСКО ПРОКСИ- КВА ИЗНЕНАДА,,,,
5
14
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Крайно време е г-н Пеевски да е президент-премиер, ние Българите заслужаваме такъв силен човек да ни е начело! Напред г-н Пеевски, ние сме съгласни да сме ти роби, без това постоянно сме били роби все на някого!
4
2
 
15
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 седмици
Откога го чакам при мен. Осигурил съм му сарай до този на Делянчо.
3
3
 
13
 
! Отговори
Х преди 2 седмици
този е 1.50...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ох, бедния, по кофите ще тръгне още малко.