Нинова след изключването си от БСП: Юридически сме в абсолютен прецедент

Дайте ни време да осмислим ситуацията, призова тя
1 сеп 2024 17:15, Нели Христова
132
Нинова след изключването си от БСП: Юридически сме в абсолютен прецедент
Снимка: БГНЕС

"Юридически сме в абсолютен прецедент – председател, който е изключен от партията, но е председател по съдебно решение. Дайте ни време да осмислим ситуацията. Усилията ни трябва да са насочени към явяване на БСП на изборите", заяви лидерът в оставка Нинова. Тя допълни, че на пленума са отказали поименно гласуване.

Георги Свиленски разказа, че дневният ред на Националния съвет на партията е бил от две точки – за актуалната обстановка и за вътрешнополитическия ред.

"За втора точка трябваше да бъдат изчетени мотивите, с които се налагат наказания на четиримата – на Корнелия Нинова, на мен, на Иван Ченчев и на Крум Дончев. Нямаше мотиви за това решение и отговорът на Зафиров към Дончев беше: "По принцип”. Дончев е изключен "по принцип". Това решение беше взето между 65 и 70 души, а в залата присъстваха и хора, които не са членове на Националния съвет", каза Свиленски и допълни, че три пъти бил помолил водещия Кристиан Вигенин да провери кворума, но той бил отказал.

По думите му редът за изключване на Нинова не е същия като стъпките за освобождаване на другите партийци. "Тя е избрана за председател на партията от 57 000 социалисти", допълни той.

Нинова обясни, че от една страна тя иска да напусне лидерския пост, от друга страна нейните съпартийци искат нейната оставка. "Това може да стане само на Конгрес, те отказаха да свикат Конгрес, отказаха да ме пуснат. Ще ме държат тука заложник да им узаконявам беззаконията. Дала съм пълномощно на Георги Свиленски и на Иван Ченчев, те ще участват в регистрацията на листите", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от Избори 2024
Петков: Няма как да се сбъдне мечтата за разделение в нашите редици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Автобус, пътуващ в София, посока "Банкя". Възрастна баба внезапно започва да рецитира Омировата "Илиада": "О, музо, възпей оня гибелен гняв на Атила Пелеев..." и така нататък. Не млъква десетина минути. Спира да рецитира чак на третата спирка преди Банкя и всички пътници избухват в аплодисменти. Тогава бабата се усмихва смутено и казва: - Ей на, това го помня, ама защо съм в тоз рейс и къде отивам - убийте ***, не знам "Къде е България"!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова по скоро че се снима само по червен лак за нокти в Плейбой отколкото да Напусне Позитано и никакъв брадатсодомист като Зафиров неможе да я бутне от там
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До, до, до лявотоМъдо, го намери баба Пена под едно дърво. Тя го носи при знатаря, той го злати, то се клати. До, до, до лявотоМъдо! Дя, дя, дя дясното крещи: Бабо Пено, клати. клати, че дясното сади домати, работи, кози и ОвцеГледа и златаря го прати - комyната да злати! Та Москва се цялата позлати и овцетеОсмири на тати, дето баба Пена клати!
82
1
 
11
 
! Отговори
и те така преди 2 седмици
тва на снимката мислеше че като подаде оставка и ше почнат да и се молят да я оттегли . после си правеше сметка че ше може да сложи някой от верните и кучета на неини място и тя да командва скрито . лошото за нея обаче че за нея важи поговорката - една natka мислила мислила и се удавила .
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние, БЪЛГАРИТЕ, сме БОГОИЗБРАНИЯТ НАРОД!!! И го ЧУВСТВАМЕ, но не го знаят мнозина от нас. Знаят го обаче враговете на БОГА. Не случайнино там, НАД ВХОДА е написано СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА. Когато БЪЛГАРИНЪТ се събуди, сестра му РУСИЯ, ще изглежда като малко, пред ГНЕВА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКИ ДРЕВНИ, СТАГАЙТЕ СЕ, БОЯТ НАСТАВА. "И ако слепеца слепец води, то двамата ще падат в ямата" е казал Господ Христос....
80
0
 
7
 
! Отговори
до 81 преди 2 седмици
За куршуми не знам, но прати доста снаряди през разни фирми. Добре са кеширали....
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Казано накратко партизанлъка започна .Никога не съм бил за БСП но в случая съм за Нинова ,защото показа с поведението си след 24 02 2022 г че българската политическа класа на 90% е с правилни виждания , а го показа и на дело с крилатата фраза "един куршум няма да отиде за Украйна" .
78
8
 
4
 
! Отговори
777 преди 2 седмици
Най-умната жена - политик. Другите бледнеят пред нея, изглеждат малки като пп и други първенюта от сорта.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова да отива да чака пред ЦИК зад двете депесета за да регистрира БСП за изборите. Формално тя е председател на БСП по съдебна регистрация пред ЦИК.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Р.Овч няма ли да се включи с коментар
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
каква поредна футболна драма
74
0
 
6
 
! Отговори
дедо ви преди 2 седмици
тая си е повервала че без нея комунистическата партия не можа да съществува :) всъщност тая партия реално не съществува от 10-15г. де . има я само на тефтер
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сина и е в Щатите, вие се оправяйте
72
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 седмици
СЛЕД КАТО НЕ СИ ПРЕДСЕДАТЕЛ КАК ДАВАШ ПЪЛНОМОЩНО НА ДРУГИ . ТИ ВЕЧЕ СИ НИКОЙ . ПЪЛНОМОЩИЯ ДАВА ТОЗИ , КОЙТО Е ПРЕДСЕДАТЕЛ , НЕ ПРЕДИШНИЯ . НО ОКАЛА Е ГОЛЯМА РАБОТА И НИНОВА ПАК ИСКА ДА СИ НАБУТА В ПАРЛАМЕНТА НЕЙНИ ХОРА . ЕСТЕСТВЕНО КАКТО ВИНАГИ ЩЕ ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕ НА ТРОНА С БОГАТСТВАТА . ЗАРАДИ НИНОВА СПРЯХМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПАРТИЯТА .
71
0
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 седмици
До ЕВРАЗИЙСКИ ЦЕННОСТИ: Евразия включва и Европа, не само Азия. ............................. Не че има нещо общо с темата.
70
2
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 седмици
Къде е проблема? В това кой ще състави и регистрира кандидат-депутатските листи. Ако Зафиров и Нинова бяха се споразумели за кандидат-депутатските листи проблем нямаше да има. И какво ще попречи на БСП да се регистрира? Ще се опитат да го направят и Свиленски и Зафиров. ЦИК ще реши коя регистрация и кои депутатски листи да приеме.
69
1
 
7
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 седмици
Милата тя кво ша прави сега,ами ще ходи да копа мисира в Крушовица.Тя ша са оправи ами баджанака ще изпадне в немилост.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Попитали радио София: Къде се намира България? Държавата е на Позитано и Банкя, а Българите вятър ги завял навсякъде по света!
67
4
 
9
 
! Отговори
ЕВРАЗИЙСКИ ЦЕННОСТИ преди 2 седмици
ИДЕАЛЪТ НА ПУТИН Е ЕВРАЗИЯ....... КРЪГОМ И КЪМ АЗИЯ НА НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ.....
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Попитали радио Ереван: - Къде се намира България? - Държавата или населението?