Нинова след изключването си от БСП: Юридически сме в абсолютен прецедент

Дайте ни време да осмислим ситуацията, призова тя
1 сеп 2024 17:15, Нели Христова
132
Нинова след изключването си от БСП: Юридически сме в абсолютен прецедент
Снимка: БГНЕС

"Юридически сме в абсолютен прецедент – председател, който е изключен от партията, но е председател по съдебно решение. Дайте ни време да осмислим ситуацията. Усилията ни трябва да са насочени към явяване на БСП на изборите", заяви лидерът в оставка Нинова. Тя допълни, че на пленума са отказали поименно гласуване.

Георги Свиленски разказа, че дневният ред на Националния съвет на партията е бил от две точки – за актуалната обстановка и за вътрешнополитическия ред.

"За втора точка трябваше да бъдат изчетени мотивите, с които се налагат наказания на четиримата – на Корнелия Нинова, на мен, на Иван Ченчев и на Крум Дончев. Нямаше мотиви за това решение и отговорът на Зафиров към Дончев беше: "По принцип”. Дончев е изключен "по принцип". Това решение беше взето между 65 и 70 души, а в залата присъстваха и хора, които не са членове на Националния съвет", каза Свиленски и допълни, че три пъти бил помолил водещия Кристиан Вигенин да провери кворума, но той бил отказал.

По думите му редът за изключване на Нинова не е същия като стъпките за освобождаване на другите партийци. "Тя е избрана за председател на партията от 57 000 социалисти", допълни той.

Нинова обясни, че от една страна тя иска да напусне лидерския пост, от друга страна нейните съпартийци искат нейната оставка. "Това може да стане само на Конгрес, те отказаха да свикат Конгрес, отказаха да ме пуснат. Ще ме държат тука заложник да им узаконявам беззаконията. Дала съм пълномощно на Георги Свиленски и на Иван Ченчев, те ще участват в регистрацията на листите", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от Избори 2024
Петков: Няма как да се сбъдне мечтата за разделение в нашите редици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ясно е като бял ден че Тиквочището ще управлява с Иzраждане и Шиши. Най-прекрасната тройна коалиция правена в Рая.
44
3
 
14
 
! Отговори
баба Пена преди 2 седмици
Ставаме за смях всеки ден. Правителство няма, държавата изхарчила 1млрд за 7 избори за 2г, обаче пари за майчинските няма. Всеки ден ставаме за резил. за пред света. Дори в горно нанадолнище в Кения ни се смеят и си викат, ей добре че не сме като България.
43
3
 
9
 
! Отговори
ДААА.. преди 2 седмици
КАТО СЛУШАХ ЗАФИРОВ СТАНА МИ ЖАЛ ЗА БСП КАКВИ НЕУГЛЕДНИ И НЕЗНАЕЩИ ХОРА Е ИМАЛО А ЗА ВИГЕНИН ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТОЙ ГЛЕДАШЕ В ЕДНА ТОЧКА НО НАЛИ ЗАМИНАВА В ЕС АКО НЕ БЕШЕ НИНОВА ЩЕШЕ ДА ЗАМИНЕ ДРУГ ПЪТ НИЕ МНОГО СМЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ВЕЧЕ ЗА БСП НЕ ХАРЕСВАМЕ ТЕЗИ ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА РЪКОВОДСТВО ИСКАМ ДА КАЖА НА МЛАДЕЖА ДА НЕ ЛЪЖЕ ИЗЛЗГА ЧЕ ИМАЛО СБЛЪСАЦИ ПРЕД СГРАДАТА НА БСП ПОЛИЦАИТЕ ПРИТИСНАХА НЕ ИСКАХА ДА ПУСНАТ ЕВРОДЕПУТАТКАТА А ДРУГИТЕ ВИКАХА НИНОВА
42
1
 
19
 
! Отговори
баба Пена преди 2 седмици
Тези неща вече не са интересни - конгреси, кръгли маси, сарайте, марайте, компотите и джанките не са ни вече интересни. Тези комунистически традиции не са важни за народа. от 30г вече е демокрация, уж, така че ай стига. От друга страна от какъв зор полициятя охранява сарайте на Доган дето са частна собственост. Да дойде полицията да ми охранява двора тогава. За това ли плаща данокоплатеца?
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така не бива. Излагете се.
40
4
 
8
 
! Отговори
РужА иГНАТОВА преди 2 седмици
Хитлер като е взел властта ,първата му работа е била да закрие всички партии.Защото според него всяка партия дърпа чергата към себеси и никой не мисли за нацията.
39
4
 
17
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 седмици
Няма никакъв юридически казус. Решението на съда не те прави вечен председател на БСП. Ако по устав Националния съвет имат право да те изключат-това е. В Крушовица те чака 5 номер мотика.
38
4
 
11
 
! Отговори
Овчарчето Калитко преди 2 седмици
Какво ще правиме без Нинова.България ще пропадне.Загиваме без нея.Ще настъпи глад и мизерия.Толупа веднага да вземе мерки да си я върнат .Главата Главчев също да вземе присърце нещата.Сътресения в майката партия ДПС сега и в БСП.
37
2
 
9
 
! Отговори
Gorskio преди 2 седмици
Кръв повръщам, пари не връщам...
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Махайте ги всиките тези сталинистки партии с еднолични лидери. Не виждате ли, че с тях няма никакъв прогрес в държвата? Останали сте си в миналия век, в мутренските времена на 20-ти век. Още 1997 г. трябваше да ги разкарате всичките тези партии и Кукубенди парламенти. Сега щяхте да сте една нормална среднобогата европейска държава.
35
7
 
15
 
! Отговори
ДА МИНЕ В ПП! преди 2 седмици
НИНОВА ОСТАВА ИЗВЪН ВСЯКА ПАРТИЯ? НЕ ВЯРВАМ, ТАКЪВ ЦЕНЕН, ОБИГРАН, НЕНАДМИНАТ В ЛЪЖИТЕ КАДЪР. КИРО ЩЕ Я ВЗЕМЕ ДА ГИ ПОДСИЛИ. С ЛЕНА ЩЕ СИ ПАСНАТ.
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А. бе герберасти, къде ви се скри цар Тиква със заешкото сърце? И защо го пазят два взвода снайперисти? От кого и кой ги плаща?
33
2
 
7
 
! Отговори
Тъй, тъй! преди 2 седмици
Неделята на дългите ножове при националсоциалистите!
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цялото БСП гласува да я маха, а тя още се крие по дупките и рецитира разни тъпни за да вземе кинти. "Политиците" "ни" са наистина жалки хора.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гласувайте за съселчето Копейкин.
30
5
 
12
 
! Отговори
Гедер преди 2 седмици
Нинова изнудва партията за пари . Вероятно ги натиска да и дадат между 30 и 50 млн. лв. За да им предаде пълномощното. Замфиров плащай на каката и да си ходи ,не се стискай ,утре ти ще бъдеш в нейната позиция .
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей за една властова позиция ще се избият.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мачкай Бойко червени знамена
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само Герб
26
8
 
10
 
! Отговори
aaaa преди 2 седмици
Бойко ги съсипа и тия... кво става ***, какво е чувството, да ви """ с 200? И БьеСьеПье-то, и ПьеПье-то, и ДьеБьето, и ДПС, и всичката червена ***....