Викове и освирквания: Скандал се разгоря в редиците на БСП, изгониха Нинова от партията

Пленумът задължил лидерката да назначи Зафиров за председател
1 сеп 2024 15:47, Нели Христова
209
Викове и освирквания: Скандал се разгоря в редиците на БСП, изгониха Нинова от партията
Снимка: БГНЕС

След 8 Корнелия Нинова вече не е член на БСП. Това реши Националният съвет със 105 гласа "за", 16 "против" и 4 "въздържали се".

Заедно с нея изключени от партията са и Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Те са гласувани поотделно. И за тях тримата вотът е бил почти същия като за бившата лидерка, като за всеки е имало и прегласуване.

По-рано скандал се разгоря на "Позитано" 20, където заседава Националният съвет на БСП. Пленумът задължил лидерката в оставка Корнелия Нинова да подпише пълномощно на временно изпълняващия функцията председател Атанас Зафиров, с което той да може да представлява партията и да подписва документите й, но тя отказала.

Решението за пълномощното, което Нинова трябва да подпише на Зафиров, било взето със 107 гласа "за", 12 "против" и трима "въздържали се". С него се настоява тя да оттегли пълномощните, които даде за това на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Преди седмица лидерката в оставка оттегли подписа си от пълномощното на юристконсултката на партията Аглика Виденова и даде такива на приближените си депутати. Така сега Свиленски и Ченчев са тези, които могат да подадат документите на БСП за участие в изборите и да регистрират кандидат-депутатските листи.

Отказът на Нинова да спази решението на Националния съвет за пълномощното бил посрещнат много бурно, с викове и освирквания, разказаха присъстващи на заседанието.

И тъй като й било напомнено, че сама казва, че държи да се спазва устава, тя обяснила: Според него трябва да бъде избран за временен председател зам.-председател. "Не оспорвам устава и решението на Националния съвет Атанас Зафиров да бъде изпълняващ функциите, така че уставът е спазен. Но уставът не казва на кого да се дава пълномощното", обяснила Нинова отказа си да спази решението на НС за пълномощното и допълнила, че няма доверие на новото ръководство. Но декларирала, че е готова да подпише субсидията, за да няма трусове за партията. Именно заради споровете около това кой представлява БСП, партията не е получила последния транш от държавната субсидия и няма пари дори за заплати в централата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от Политика
Доган останал без ток и интернет в сараите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
7
 
! Отговори
Позитано 20 преди 2 седмици
Ураааа..!
164
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не съм фен на Нинова, но това показва "високия морал" в БСП - същите тия 105 до преди три месеца се кълняха в Нинова и й лижеха ....
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички ще се разпаднат до изборите! Така са наредили големите началници за може после да ни сервират новото меню.
162
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 седмици
След Корнелия Нинова БСП вече няма да е същата. Сега всички, които се цепиха и делиха от БСП (и то без да ги гони никой) и като видяха, че от политическите им проекти нищо не става, ще правят обединение за да влязат пак в парламента. Вземам за пример Мая Манолова. Беше острие на БСП в парламента. Участва в протестите. Но напусна БСП. Да видим какво ще излезе сега от обединението. Много прилича на обединение на клиентелисти. Ще предложат ли нещо по-добро като партийна организация? Да видимПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2024/09/01/vikove-i-osvirkvaniia-skandal-se-razgoria-v-red
161
5
 
5
 
! Отговори
Лоша работа преди 2 седмици
Сега БСП ще вземе да вдигне процентите.
160
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я герберастите как се радват,като че ли са се върнали във властта.Споко бе,ако не е Нинова,друг ще ви сложи прът пред каруцата,не бързайте с шампанското.
159
4
 
8
 
! Отговори
до 159 преди 2 седмици
Ако не беше Нинова щеше да е някой друг, крайния резултат нямаше да е кой знае колко по-различен. БКП остави тежък белег на цялата ни политическа върхушка от Ноември 1989 г. та, чак до днес! Това "недоносче" трябва да изчезне, за да може в Бг да се появи нова Лява партия, необременена с миналото на БКП.
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова беше единствения опонент на Бойко,която не се продаде.Е,сега той ще бъде най-доволен от техните скандали.Неговото мото разделяй и владей,работи с пълна сила.
157
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП и ДПС са тумори, дано в канала ги последва и герп.
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бай-бай на дебелата крадлива сеуенка! Никой няма да страда за нея.
155
1
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 седмици
До Анонимен 160: И какво ще попречи на БСП да се регистрира? Ще се опитат да го направят и Свиленски и Зафиров. ЦИК ще реши коя регистрация и кои депутатски листи да приеме.
154
0
 
3
 
! Отговори
Глупости са това преди 2 седмици
До Кръчматъ: Всички членове на БСП да са "Едри Капиталисти или Олигарси"? Не ти ли се виждат малко множко. Делян Пеевски, Доган и Бойко какви са? Това, че не са членове на БСП никак не им пречи да са точно "Едри Капиталисти или Олигарси".
153
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не я мислете, сега ще припознае Шиши и ще отиде и там да си свърши работата ...
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-вероятно заради Нинова БСП няма да може да се регистрира за изборите и ще трябва да подкрепи някоя друга лява формация. Последен опит на Нинова да унищожи БСП.
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проблем има отдавна и се нарича Нинова.
150
2
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 седмици
Къде е проблема? В това кой ще състави и регистрира кандидат-депутатските листи. Ако Зафиров и Нинова бяха се споразумели за кандидат-депутатските листи проблем нямаше да има.
149
4
 
9
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 седмици
БСП свърши..., без значение дали шъ успее да се регистрира и да се яви на изборите или не!!! Тази Организация (да не кажа ОПГ) доказа, че децата и внуците на БКП номенклатурата нямат нищо общо с идеологията на комунизма, те са просто наследници на една превилигирована каста от времето на Соца, да ги наречеш "комунисти" ще е истинско кощунство, те са Едри Капиталисти или Олигарси!!!!
148
2
 
4
 
! Отговори
КЪШ КОРНЕЛИЯ преди 2 седмици
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ НИНОВА ДА БЪДЕ ИЗРИТАНА ОТ РЕДИЦИТЕ НА БКП-БСП! ДА СИ ПОЧИСТИ ФАСАДАТА НА СГРАДАТА ОТ НЕЙНИТЕ ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА С ЛОГО НА СИНОДАЛНАТА ПАРТИЯ.
147
2
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 2 седмици
Нинова е Пеевски в БСП
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кога шъ прайм партизански отряди??? -)))