Викове и освирквания: Скандал се разгоря в редиците на БСП, изгониха Нинова от партията

Пленумът задължил лидерката да назначи Зафиров за председател
1 сеп 2024 15:47, Нели Христова
209
Викове и освирквания: Скандал се разгоря в редиците на БСП, изгониха Нинова от партията
Снимка: БГНЕС

След 8 Корнелия Нинова вече не е член на БСП. Това реши Националният съвет със 105 гласа "за", 16 "против" и 4 "въздържали се".

Заедно с нея изключени от партията са и Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Те са гласувани поотделно. И за тях тримата вотът е бил почти същия като за бившата лидерка, като за всеки е имало и прегласуване.

По-рано скандал се разгоря на "Позитано" 20, където заседава Националният съвет на БСП. Пленумът задължил лидерката в оставка Корнелия Нинова да подпише пълномощно на временно изпълняващия функцията председател Атанас Зафиров, с което той да може да представлява партията и да подписва документите й, но тя отказала.

Решението за пълномощното, което Нинова трябва да подпише на Зафиров, било взето със 107 гласа "за", 12 "против" и трима "въздържали се". С него се настоява тя да оттегли пълномощните, които даде за това на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Преди седмица лидерката в оставка оттегли подписа си от пълномощното на юристконсултката на партията Аглика Виденова и даде такива на приближените си депутати. Така сега Свиленски и Ченчев са тези, които могат да подадат документите на БСП за участие в изборите и да регистрират кандидат-депутатските листи.

Отказът на Нинова да спази решението на Националния съвет за пълномощното бил посрещнат много бурно, с викове и освирквания, разказаха присъстващи на заседанието.

И тъй като й било напомнено, че сама казва, че държи да се спазва устава, тя обяснила: Според него трябва да бъде избран за временен председател зам.-председател. "Не оспорвам устава и решението на Националния съвет Атанас Зафиров да бъде изпълняващ функциите, така че уставът е спазен. Но уставът не казва на кого да се дава пълномощното", обяснила Нинова отказа си да спази решението на НС за пълномощното и допълнила, че няма доверие на новото ръководство. Но декларирала, че е готова да подпише субсидията, за да няма трусове за партията. Именно заради споровете около това кой представлява БСП, партията не е получила последния транш от държавната субсидия и няма пари дори за заплати в централата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от Политика
Доган останал без ток и интернет в сараите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато ние се лутахме толкова години със синьо-червени вратовръзки на шията, по заповед на Сатаната - Комунизма, ние децата Българчетата, като чавдарчета и пионерчета през детските години, светът се промени до неузнаваемост. А ние нищо не забелязахме, че светът приготви нови превръзки за всички наши сенсори построени на Човека от Бог и че на стари години Жа дойде кърпа на Носа и Устата, на ушите телефон, на Очите Очила, а за Мозъка Телефонна връзка със Сатаната. Пазете си функцията на Мозъка!
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова и Свиленски са мега отвратителни. БСП що не послуша Божанов а го изгони? Но той е силен и сам. Сега бсп ще се крепи на отломките си след това което и причини Корнела.
143
5
 
3
 
! Отговори
Психопат преди 2 седмици
Другарко Нинова не може да ни забраните да ви обичаме !
142
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шшът, да не ме чуе САТАНАТА. Пийте Виното кларовно. Слушайте какво Ви казват. Но помнете от ДЕДИТЕ мъдрите СЛОВА и по стъпките им Вий стъпвайте с шепот. Разлиствайте Шумата, там горе в планината, където стой дъхът на Караджата. Вземете и с факлата осветете Тъмата под сланата. Паднала рано сутрин на земята под диктанда на водата. Братя, не чакайте Слънцето да изгрее за да се разсъбудите от сън. Станете Рано и Копайте докато изорете нивата да ражда. Да ражда, а не да се вайка, че нищо не ражда!
141
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А. бе герберасти, къде ви се скри цар Тиква със заешкото сърце? И защо го пазят два взвода снайперисти? От кого и кой ги плаща?
140
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От Лидер на БСП и Агент на ЦРУ, от днес, Нинова е само Агент на ЦРУ!!! -))) Селед ДПС и БСП, на ред са ПП-ДБ и Герб! Традицията трябва да се спазва!!! -))))
139
5
 
6
 
! Отговори
Гедер преди 2 седмици
Според мен Нинова просто изнудва новото ръководство за пари, но те се стискат.Преди се говореше ,че тя е дала 30 млн. на Михов да се оттегли, сега и тя иска явно някаква сума. Да и дават 50 млн.лева и тя ще отстъпи. Явно такава е практиката.
138
5
 
16
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 седмици
Иде й краят на столетницата. Що народ съсипаха из десетилетията.
137
3
 
9
 
! Отговори
ЧЕГЪРТАЧИТЕ НА ГЕРБ? преди 2 седмици
КЪНЧО, КОЛЬО, ПЪРВАНЧО, РАЙЧЕВ, И КУП ДРУГИ ЧЕРВЕНИ ШАМАНИ, ПОЛИТОЛОЗИ И АНАЛИЗАТОРИ ИЗКАРВАЩИ СИ ПРЕХРАНАТА С ХВАЛЕБСТВИЯ ЗА БСП И ПРОГНОЗИ, ЧЕ Е ПЪРВА СИЛА С МАЛКО ПРЕД ГЕРБ, СЕГА ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА???? КО ША ПРАИМ? ДОГАНЯ БЕЗ КВАРТИРА? КИРО БЕЗ ЕЛЕКТОРАТ? ПОДПОЛКОВНИКА БЕЗ КЮФТЕТА?
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НС да се събере и да вдигне бариерата на 10%!
135
0
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 седмици
До Ванко 1Хахахахахахахаххахахаа, кво викаше Татянка: Е, кво толкова е направил Ванко, то сички жени са к....ви;)))
134
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно е дали БСП ще успее да мене 4%.
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво! Нещата за БСП се оправят! След броени дни тя ще се окаже в друга партия!
132
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Със Корнелия без Корнелия какво променя факта че при всяко положение БСП пак ще загуби катастрофално изборите от Герб
131
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най малката а възможно след изборите и изобщо не парламентарна партийна маргинали
130
2
 
16
 
! Отговори
Капитанът преди 2 седмици
Всички трусове в основните партии на прехода , кървавата битка и убийства между топ олигарсите ,се причиниха единствено от войната в Украйна и наложената изолация на Русия. Ако не беше войната всички щяха да продължат да са приятели и заедно вкупом да бъдат контролирани на 100 % от руските служби още поне 100 години .
129
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само Герб
128
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
помня как се смееше, ще ми тичат да им подписвам листите, там е работата че те са готови да не се явят на избори, но да се освободят от нея, искаше да обедини БСП с любимата си ДБ, но я освиркаха на митинга си, беше престанала да издига кандидат кметове от БСП, за да изберат кандидатите на ДБ, напълни партията със седесари и костовисти
127
1
 
8
 
! Отговори
Митко бомбата преди 2 седмици
Нас червеното знаме зове ни... Ние сме...
126
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стана по-интересно от кръглата маса 1990!И това, само от едно кихане на Путин!