Законът за чуждестранните агенти няма да вкарва в затвора

В България работят много външни служби
17 сеп 2024 11:20, Гергана Попова
44
Законът за чуждестранните агенти няма да вкарва в затвора
Снимка: БГНЕС

Законът за чуждестранните агенти няма да вкара някого в затвора, просто искаме да осветлим кой откъде и как се финансира. Това заяви за БНТ депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев.

Още по темата

"Този законопроект стимулира да спре външни организации да се мешат в работата на България. В България работят много външни служби и има изключително високо влияние на чужди организации, които се финансират отвън - няма значение дали от Русия, или Америка. Всеки, който получава такова финансиране, ще бъде обявен на един сайт. Същото е като темата за педофилите - да има публичен списък на осъдените за педофилия. Не трябва да се регистрираш като чужд агент, ако получаваш пенсия от друга държава или награда от международно състезание. Това е просто един регистър, в който ще знаем кой откъде е финансиран - включително аз, или Костадин Костадинов, или вие - няма разлика. Това е начин да проверим и дали спекулациите по наш адрес са верни. Това означава ние сами да си отрежем клона, на който седим", каза още Славчев.

Славчев коментира и проблема с вендинг машините за лекарства - смята, че това е само "закърпване" на положението, но е необходимо за хората:

"Тези автомати, от които ще може да си купите лекарства, които не са с рецепта, са едно междинно състояние на системата. Факт е, че няма аптеки в населените места, което е най-големият проблем. Трябва да помислим за хората".

По думите на Славчев, тяхната задача е да спечелят гласовете на хората.

"Предлагаме разумни решения и сме стабилни на фона на всичко останало в парламента. Факт е, че ние се покачваме. Хората трябва да гласуват, защото апатията в обществото е причината да ходим 6 пъти на избори."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от София
Терзиев с извинение за заповедта в края на деня - "Неучебен, но присъствен"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Лъчо преди 1 ден
Изключително необходим закон да видим и да имаме предвид кой е американска германска руска и прочие *** в България трябва да се работи единствено и само в интерес на българския народ и да не приемаме такива пратеници на чужди държави като ПП които да унищожават държавността ни
40
3
 
6
 
! Отговори
Независим преди 2 дни
Тези от Възраждане в последно време вкарват закони на килограм,но както си призна господина, тяхната задача е "да спечелят гласовете на хората". Какво повече да коментираме?
39
1
 
6
 
! Отговори
Галя от Ембъсито преди 2 дни
Не може да бъде! Как ще управлявам Територията ако трябва да се регшстрорэм като форин ейджънт??
38
2
 
3
 
! Отговори
Путин. преди 2 дни
Този. Маидан. Смъкнат. Законо. Избран. Президент. Финансиран. От. Америка. И. Ебания. Евро. Съюз
37
2
 
3
 
! Отговори
Путин. преди 2 дни
До. Руснак. От. Коментар. 35. От. Където. Е. Минала. Тази. ***. Демокрация. Нито. Една. Държава. Не. Е. Прокопсала
36
2
 
4
 
! Отговори
Путин. преди 2 дни
Хайде. Да. Несе. Правим. На. Обичани. Моми. Всички. Фондации. И. Лгбт. Са. Агенти. На. Мосад. И. Америка. Също. И. Някои. Партии. Във. Парламента
35
9
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 2 дни
Като чист руснак мигрирал преди години от Русия в България, мога от ЛИЧЕН опит да кажа ,че този закон е просто първата ама много важна стъпка към унищожаването на една демокрация и разрушаване на всички демократични институти в последствие. В един момент в не много отдалечено бъдеще, смешката "в Русия съм" вече няма да е смешна. Ще живеем в средновековна диктатура. За реални примери от дивата природа далеч не ходете - вижте моята (вече слава богу бивша) родина.
34
4
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 2 дни
Bиенето на сорocouдuте е музика за моите уши
33
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И,зметите от Възраждане за пореден път доказват, че тъпот,ият,а и простотия,та им нямат граници. Това са представители на най-примитивн,ната част от населението и празните им (или по-скоро пълните им с комунистическа тъ,потия) глави могат само да раждат глупости. Защо не отидат в Русия, която толкова много обичат и да останат там с "гения" им Копейкин. Най-добре е отърват България от присъствието си Пази Боже България от тия тепигьоси.
32
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 дни
Какво работи цял живот комунистът Симеон Славчев? От протестите против ГЕРБ през 2012 година досега този човек никога не е работил нищо освен протестър и после в политиката. Кой плаща за всичко това? НЕ МУ ПЛАЩА БЪЛГАРИЯ! ЗНАЧИ Е ЧУЖДЕНСТРАНЕН АГЕНТ!
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ВЪЗРАЖДАНЕ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА.
30
2
 
17
 
! Отговори
Леле преди 2 дни
Тогава 200 депутати от НС ще трябва да се регистрират като чужди агенти!
29
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Жалко. Копейките от иZpaждане e редно да влязат в затвора, все пак са чужди агенти финансирани от ФСБ на Путин
28
0
 
17
 
! Отговори
Шиши най го е страх преди 2 дни
От такъв закон! Той е двоен чужд агент на Терция и на САЩ!
27
8
 
17
 
! Отговори
Ако в Украйна преди 2 дни
Имаше накъв закон 2013/14 нямаше да има Евромайдан ( спонсориран от САЩ) и тази война от 10 години! Стотици хиляди щяха да са живи..
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Една малка особеност има обаче! САЩ си имат такъв закон, ама не са част от ЕС. Русия си имат такъв закон, ама и те не са привързани към съюз, който финансира проекти, под формата на нещото "европейски ценности", "европейски приоритети", зад които всъщност се крията интереси на определени държави от ЕС.
25
5
 
15
 
! Отговори
Само чужди агенти преди 2 дни
Може да ги и страх от такъв закон..
24
5
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 дни
Това е закон от САЩ! Даже Хънтър Байдън беше изправен пред съд ( освен сичко друго) че е взимал пари от украински и китайски фирми а те се е регистрирал като чужд агент;)
23
2
 
24
 
! Отговори
Тогава преди 2 дни
98% от българските медии ще трябва да се регистрират като чужди агенти..
22
6
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 2 дни
Защото при всичките им конспирации за руски агенти знаят, че от 2 години и половина от всички медии слушаме само украинска военна пропаганда - което е достатъчно за всеки средно интелигентен да се усети кой всъщност се опитва да манипулира общественото мнение. Този закон само може да навреди на САЩ-ЕС-НАТО.