Гого от "Тоника" почетен гражданин на Бургас

Морският град ще отличи 12 личности
23 ное 2011 13:43, Екип на Dnes.bg
0
Гого от "Тоника" почетен гражданин на Бургас
снимки: Булфото
Певецът от "Тоника" Георги Найденов-Гого е сред 12-те личности, на които ще бъде присъдено званието "Почетен гражданин на Бургас".

По традиция призът се връчва на тържествена сесия на празника на града - Свети Николай Чудотворец - Никулден. това съобщиха от общината.

На Гого високото отличие се дава за изключителните му постижения в музикалното изкуство, приносът му за издигане авторитета на българската култура и на Бургас на национално и международно ниво.

Сред хората, които ще получат признанието, е и директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, актьорът Стоян Памуков и треньорът по футбол Димитър Димитров - Херо.

Почетни граждани на морския град стават и спасителите, вадили хора от горящия автобус при тежката катастрофа на магистрала "Тракия" в началото на лятото - Васко Ристески и Стефан Иванов.

Поводът за жеста към македонеца Ристевски и към Иванов от Чирпан е, че в критичен момент, с риск за собственият си живот, са гасили пожара и извеждали пострадалите от катастрофиралия автобус.

"Самоотвержените действия на двамата мъже са предотвратили още по-трагичните последици от катастрофата и много хора запазиха живота си, сред които и  граждани на град Бургас", допълниха от общинския пресцентър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари