Адел, Кание Уест и Бруно Марс с най-много номинации за Грами

Церемонията е на 12 февруари в Лос Анджелис
Обновена: 2 дек 2011 16:56 | 1 дек 2011 12:08, Екип на Dnes.bg
0
Адел, Кание Уест и Бруно Марс с най-много номинации за Грами
Адел заслужено е сред отличниците Снимка: Reuters

Претендентите за най-престижните музикални награди "Грами" вече са известни. Изненадани едва ли ще има, тъй като номинациите като цяло отразяват доминацията на определени изпълнители през годината.

С най-много е рапърът Кание Уест - седем на брой, сред които за най-добра песен и за
съвместния му проект с Джей Зи "Watch The Throne".

Другите отличници по брой номинации са поп сензацията Адел и Бруно Марс, като двамата присъстват в най-оспорваните категории за Запис и Песен на годината, както и за Албум на годината.

За албум на годината битката ще е повече от оспорвана. Освен проектите на Адел "21" и на Бруно Марс "Doo-Wops&Hooligans" там са и Лейди Гага с "Born This Way", Риана с "Loud" и Foo Fighters с "Wasting Lights".

Адел и Бруно Марс са номинирани в най-оспорваните категории за Запис на годината, Песен на годината и Албум на годината, а освен това са номинирани в още две категории .

В рок категориите също ще има оспорвана битка за статуетките. За Най-добра песен ще се състезават "The Cave" на Mumford&Sons, "Down By The Water" на The Decemberists, "Every Teardrop Is a Waterfall" на Coldplay, "Lotus Flower" на Radiohead и "Walk" на Foo Fighters.

Red Hot Chili Peppers, които ще видим в България следващата година, са сред номинираните за най-добър албум с "I’m With You".

Победителите в 78-те категории се определят чрез гласуване на членовете на Академията за звукозапис на САЩ. Церемонията по връчването на 54-ите награди "Грами" ще се състои на 12 февруари в "Стейпълс център" в Лос Анджелис.

Вижте всички номинации тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари