Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
13
 
! Отговори
Хмм преди 2 месеца
До ФитокаКой избра Волгин за евро депутат? Урсули ли или фашистите около нея? Изпрати го там българският народ да се чуе друга гледна точка.
46
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А в колко руски медии има мнения критикуващи войната в Украйна и Путин? Иначе да, тъ_по е да има цензура и аз лично също не одобрявам това, което са направили немците, но критиката да идва от държава, на която второто й име е Цензура, а третото Пропаганда е смехотворно. Ако в Русия ситуацията беше различна т.е. имаше свобода на словото, тогава в тази ситуация бих ги подкрепил. Сега бих написал "срам за немците" и "още по-голям срам за руснаците".
45
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Германия и най-вече Франция, всичко се определя от американците !!! Ако някой си мисли, че Европа има самостоятелна политика, дълбоко се е заблудил. Минаха мирните времена, когато силните икономики от Европа си другарувах с Русия и пазаруваха евтини ресурси , а това водеше икономиките напред. САЩ ги е страх от близки отношения на Европа и Русия, защото там са безгласна буква, а и това вреди на икономиката и.
44
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЕССР - Съюз на Европейските Съветски Социалистически Републики :))
43
5
 
9
 
! Отговори
Само пбърмете преди 2 месеца
Внимание колко руски новини има днес -а в момента с интервю от руски политици ... да ви стане ясно каква медия са
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 43 Трябва да си много затъпял за да правиш такава аналогия. Това е вярно.
41
12
 
8
 
! Отговори
Историк преди 2 месеца
До Анонимен 40 Страно, че руските фашисти не искат да покажат "доказателствата".
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"СССР ще се върне." СССР СЕ Върна, има едно Е отпред. Отделен въпрос, колко сте зaтъпeлu да разпознаете това.
39
15
 
10
 
! Отговори
Маша пак я пияна преди 2 месеца
Маша пак е пияна. И грозна.
38
2
 
9
 
! Отговори
Смях преди 2 месеца
Волгин отиде в Брюксел.
37
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
36, укро зверствата в Донбас (2014-2022 г) са добре документирани. Избивани старци, майки, деца без жалост от укро наацитата. Няма да чуеш в западните гьобелски медии за това. Всичко се маскира като московска "пропаганда". Западът е отвратителен!
36
15
 
11
 
! Отговори
Атос преди 2 месеца
Тази жена е представител на държава,която е изолирала собствения си народ от останалия свят.Тя говори за Гьобелс,който е техен ученик.Но във фашистка Русия всичко е възможно.
35
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До Анонимен 33 "отговарят,то си е моя работа къде ще ходя...." Най-обикновено лицемерие и глупост. Лицемерието - ясно защо. Глупост, защото ако в някакъв сценарий се сбъдне мечтата им те ПЪРВИ ще ПРОПИЩЯТ от "руский мир".
34
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И пак, типично точно по гьобелсовски, руснаците обвиняват другите в собствените си грехове. Те нападат друга държава - Украйна е агресор. Те унищожиха цялата опозиция - украинците са нацисти. Бомбардират детска болница - Украйна я е бомбардирала, за да я ожалят на срещата в НАТО. Медведев заплашва наляво и надясно с ядрени бомби - Русия е заплашена от нападение, защото искат да ни ограбят. Путин си иска обратно руский мир, с подчинена източна Европа - САЩ били въоръжавали източноевропейците.
33
9
 
9
 
! Отговори
Руски Трол преди 2 месеца
В ЕС цари небивал ТЕРОР към инакомислещите. Вижте какво сториха брюкселските фашистки зелки с другаря Пьотрь Волгин. Вкараха го зад решетките за 5 години!!!
32
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те всички гастери работят на Запад,връщат се тука и го плюят и гласуват за русофилите,като им кажеш защо не отидеш в ,,прекрасната" си Русия, отговарят,то си е моя работа къде ще ходя....
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината и преди е била подтискана и скривана в Европа, но накрая винаги излиза на яве ........ " И все пак тя се върти "............ последни думи преди демократично изгаряне на клада .....
30
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов Да не сте пили с Медведев и Маша заедно? Едн и същи несвързани глу ти говорите.
29
11
 
9
 
! Отговори
Руский Мир преди 2 месеца
Върховният съд на Република Адигея в Северен Кавказ осъди 18-годишен жител на Майкоп на четири години затвор по дело за държавна измяна. ФСБ го обвини в престъпления, за които се твърди, че е извършил при несъгласие с политическия курс на Русия и специална военна операция на територията на Украйна.
28
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 28 Пак те питам - що не караш руските "ставащи" коли? Ясно е, че лъжата със санкциите не върви ... Пробвай някое друго обяснение.

Спонсорирани публикации