Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
9
 
31
 
! Отговори
Пешо от с. Мечка преди 1 месец
Европа да се радва че Русия е миролюбива страна и че Сталин не е жив...
307
15
 
3
 
! Отговори
Златното кюлче преди 1 месец
Пък в Русия пак е времето на Сталин. Разликата е, че ако в Русия кажеш нещо против Сталин ще спиш в ареста, а в Германия ако кажеш нещо положително за Хитлер ще спиш в ареста. Горе долу и зимната война от времето на Сталин виждаме, че се повтаря. Голяма мъка за 1 шепа земя на фона на това, което вече Русия има. Години война за няколко сринати със земята града в държава, където с изключението на 3 града останалите и без това обезлюдяват.
306
8
 
4
 
! Отговори
До Фатенка 320 преди 1 месец
Форлайненен е вече уакана, мож би и подбриишеш цокото в Ставропол.
305
10
 
6
 
! Отговори
До д-р Хгьобелса преди 1 месец
По убаво чхгеййче от тебе, не съм виждал, вземай си -погерманено българче дисагите, заедно с твоята Форлайййнен, шут на Червените фенери.
304
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТИЯ *** МАЙ ЗАБРАВИХА КАКЪВ БУЙ ЯДОХА!
303
23
 
8
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 месец
В Империята на Zлото само да кажеш думата "война", и от 5-8 години затвор! Ако излезеш с плакатче..."Не на войната", и до 30-тата секунда ще бъдеш арестуван! А тая *** взела да търси сметка на другите държави? Няма такава перверзия и цинизъм!
302
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1 ганайско Седи. Е 17 руски рубли
301
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не става от руснак ако се появи някой дето става бяга от там
300
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе вие украинците ,що не млъкнете поне за малко!?
299
14
 
12
 
! Отговори
МУХАХАХАХА преди 1 месец
Минимална заплата в Германия - 1958 евро. Минималната заплата в Русия - 137 eвро!
298
29
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 месец
Другарко Захарова, Германия НЕ е България. Там руската пропаганда не минава, за разлика от хилядите български путинофилски зомбита, германците имат акъл. Затова и държавата им е локомотивът на ЕС, където милиони руснаци бягат от путиновия "рай".
297
8
 
39
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Свободна журналистика и Германия. Вече няма такова нещо.
296
29
 
13
 
! Отговори
БЕН преди 1 месец
Агресорите се уплакват.Крокодилски сълзи.
295
15
 
29
 
! Отговори
Хараламби преди 1 месец
Учете руски език, ще Ви е нужен!
294
36
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този път Гьобелс е руснак. Руснаците са неофашисти.
293
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само медиите на пеевски казват истината. В тях няма пропаганда.
292
41
 
27
 
! Отговори
РуZкий мир преди 1 месец
В Русия, който каже нещо, , различно от мнението на Жужето отива в затвора за 15 години. А тея путински фашисти говорят за цензура в Европа . ха-ха-ха
291
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
До ред Осмо място, ама тяхната статистика е само за Москва! Да не мислите че в далечния изток някой знае, какво става?
290
49
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руска фашисгка пропаганда няма място в Европа. Путин и Хитлер са братя по идеология. Хитлер е забранен за пропагандиране в Европа следователно и Путин не трябва да бъде пропагандиран. Захарова като иска да развива фашистките си теории да отиде да дава интервюта в КНДР. Тя там няма да посвее да каже и думичка щото може да огиде да копа камъни в някоя севернокорейска кариера. Всички руски фашисти като нашия Волгин плещят постоянно проруски глупости в ЕС защото знаят че ще им се размине
289
18
 
36
 
! Отговори
Qwerty преди 1 месец
Какво да ви дават глас бе! Повтаряте едно и също като латерни. На хората им омръзна да ви слушат! Дано по-скоро проумеете ,как дядо Вова ви закопава и се усетите,преди да сте се разпаднали

Спонсорирани публикации