Visa предоставя на Столична община важна информация, която допринася за развитието на туризма

Партньорството на общината с Visa дава възможност на София да развие своя туристически потенциал и да се позиционира като предпочитана дестинация за чуждестранни туристи.
Спонсорирано съдържание | Обновена: 19 юли 2024 12:25 | 19 юли 2024 12:19, Александър Попов
Visa предоставя на Столична община важна информация, която допринася за развитието на туризма

Visa, световен лидер в областта на дигиталните разплащания, предоставя на Столична община важна информация, която ще подпомогне стратегическите усилия за привличане на чуждестранни туристи. Интерактивно информационно табло предоставя подробен преглед на особеностите на разходите на чуждестранните притежатели на карта Visa в нашата столица. Тази информация позволява на Столична община да анализира произхода на туристите, които посещават София, и да оптимизира маркетинговите си стратегии, за да отговори на нуждите им.

Интерактивното табло за управление предлага набор от данни, предназначени за подобряване на туристическия сектор и подпомагане на ефективното насърчаване на притока на международни туристи чрез стратегически маркетинг и реклама. Анализите и изводите, предоставени от Visa на Столична община, дават възможност да се определи обемът на плащанията и местата, където са извършени трансакции в България с чуждестранни карти Visa.

"Изключително горди сме, че  подкрепяме Столична община. С  предоставените данни общината  ще разполага с ценна информация  за предпочитанията и поведението  на туристите, което ще допринесе  за развитието на туризма в  региона. Нашето иновативно решение  ще позволи на София да се  възползва от съвременни аналитични  инструменти на Visa, които са доказали своята ефективност в други държави като Турция, Израел и Хърватия. Вярваме, че с помощта на това информационно табло Столичната община ще може да взема информирани решения и да изгради още по-привлекателен имидж на града пред международната общност,” заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa България.

Информационното табло предоставя информация за броя на новите туристи, както и за тези, които се завръщат в столицата, за структурата на разходите и други ценни данни за анализ на нагласите и потребностите им. Данните могат да се филтрират по различни показатели, като време, страна на произход и предпочитания за търговските сегменти. Тази функция позволява на общината да следи продължителността на престоя и маршрутите на посетителите на столицата, както и да сравнява информацията с данни от осем столици със сходни на София характеристики.

Visa предлага актуализация на информацията на всеки три, шест или дванадесет месеца, което улеснява планирането и прогнозирането. Текущите данни позволяват да се потвърдят или отхвърлят съществуващите разбирания за поведението и движението на чуждестранните картодържатели, които са посетили България.


Още по темата: Visa
Още от

Спонсорирани публикации