Деца под двегодишна възраст да не гледат телевизия

Екраните влошават качеството на съня, водят до депресия
2 сеп 2024 22:45, Инна Ангелова
10
Деца под двегодишна възраст да не гледат телевизия
Снимка: Pixabay

Деца на възраст под 2 години не трябва изобщо да гледат клипове и филмчета - нито в интернет, нито по телевизията, обяви Агенцията за обществено здравеопазване на Швеция, цитирана от Френс прес.

Малките деца между две и петгодишна възраст трябва да бъдат максимално ограничавани, а в краен случай да прекарват най-много около час пред екраните дневно. Шведските здравни власти препоръчват децата между 6-12 години да не прекарват повече от един или два часа на ден пред дисплей. Времето на тийнейджърите трябва да бъде сведено до два-три часа на ден.

Агенцията по здравеопазване на Швеция препоръчва децата да не използват екрани преди да си легнат, а смартфоните и таблетите да бъдат съхранявани през нощта извън стаята, в която се спи. Проучвания сочат, че прекомерната употреба на дигитални устройства води до лошо качество на съня и депресия.

Франс прес припомня, че правителството на Швеция обмисля да забрани употребата на смартфони в началните училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: телевизиядецасмартфон
Още от Общество
Диетолог със съвет да не се смесват енергийни напитки с алкохол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въобще гледането на тв не е препоръчително в нито една възраст.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А телевизията над 2 годишна възраст е още по-опасна заради дегенерастията наложена ли от либерастичната помммия. Така че, гледането на телевизия на възраст преди 20 години е опасно.
8
1
 
10
 
! Отговори
тъй де.... преди 1 седмица
Правилно, само пустиняци дават по ТВ-то, ДоганЯ, ШишанЯ, Боце Тикводарски.......
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
5 няма кого да излъжеш, атлантиците сте обратни и деца нямате. А че сте за бой си е така.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Правилното е :"Деца над 2 месеца да не гледат телевизия."
5
19
 
8
 
! Отговори
да преди 1 седмица
Може да видят копейкин, а това оставя трайни поражения върху детската психиката. Преди да си се усетил ще почне да бие другите деца в градината, задето са "евроатлантици" и не му дават играчките си.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди 8г.един комшия ми се хвалеше как за Коледа купил таблет на 3годишната си дъщеря.... Детето е зяпнало в екрана и цъка по тъчскрийна, че да може мама и татко да си поркат ракийка без да им пречат децата.... Купи им таблет на децата, че да ни оставят на мира!!!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В българските училища и детски градини инсталираха интерактивни монитори и електронни дъски. В електронните книжки ресурсите са 1:1 с хартиените носители. Дигиталните раници са фрашкани. Имат обучение на тези екрани (електронни дъски) и дори децата разполагат с онлайн профили за онлайн обучение,което е в пъти повече като посоченото време в статията. Имат и писалка за мониторите, с която работят на електронните дъски. А майки на две г. деца гледам им дават да играят на айфоните.
2
0
 
18
 
! Отговори
бл преди 1 седмица
Правилно! Обаче как да го разберат това новите родители, които купуват на бебета таблети и телефони още преди да ги отбият от кърма?
1
4
 
29
 
! Отговори
Замисли се преди 1 седмица
Плащаш едни пари за телевизор, по който никога няма да ти кажат как да станеш богат, но ще ти покажат болките на хората по цял свят - за да ги преживееш и ти! Не твойте болки а на хората от Зимбабве и Уганда и Украйна. След което ти КРАДЪТ от времето, вместо да направиш нещо полезно за себе си и семейството, седиш и гледаш някакъв екшън. Така не само си губиш времето но и даваш пари за това.